Woensdag 7 maart 2007 - Statenverkiezingen in Albrandswaard voor VVD goed verlopen

De Provinciale Statenverkiezingen zijn in Albrandswaard voor de VVD uitstekend verlopen. Met ruim 25% van de stemmen werden wij veruit de grootste partij in Albrandswaard. VVD kiezers hartelijk dank voor uw steun!

Het CDA deed het ook goed met 19%. De PvdA behaalde een slecht resultaat met slechts 12%. Ook nieuwkomer Lokaal Zuid-Holland deed het in onze gemeente goed met ruim 13% werden zij de 3e partij. De derde kandidaat op deze lijst, EVA raadslid Bert Euser, zal hier zeker aan hebben bijgedragen. Hij haalde ruim 80% van het resultaat als voorkeurstem binnen.

Ook de VVD had een lokale kandidaat, raadslid Marco Goedknegt, hij kreeg ruim 8,5% van de VVD kiezers achter zich.

De volledige uitslag vindt u bij ..lees verder

Lees verder...

Donderdag 22 februari 2007 - VVD lijsttrekker Erik van Heijningen bezoekt buitengebied Albrandswaard

Erik van Heijningen gedeputeerde en lijsttreker bij de verkiezing voor provincale staten van 7 maart a.s. bracht vandaag een bezoek aan het buitengebied van Albrandswaard.

Op de fiets ging hij samen met mede kandidaat Marco Goedknegt en leden van de VVD gemeenteraadsfractie naar de golfbaan en werd ook de Portlandhoeve van de fam. Barendrecht bezocht.

portland

Uiteraard werd met Lien Barendrecht gesproken over landschapspark het Buytenland, een project waar Erik van Heijningen namens de provincie verantwoordelijk voor is.

rb

Foto's: Marco Goedknegt

Ook werd vanaf de Rijsdijk een blik geworpen op de Rhoonse Baan. De fietstocht eindigde bij Intratuin waar de lunch werd gebruikt.

Voor Albrandswaard staat VVD  raadslid Marco Goedknegt uit Poortugaal kandidaat bij de statenverkiezingen. Alhoewel hij vanaf de 34e plaats waarschijnlijk niet in de staten gekozen zal worden wens ik Marco veel succes in de campagne toe.

Woensdag 22 november 2006 - Verkiezingen 2e Kamer 2006 in Albrandswaard

stemmenIk wil de 2917 inwoners van Albrandswaard die op de VVD hebben gestemd hartelijk bedanken. De VVD heeft zich in Albrandswaard goed weten te handhaven. Voor mij als wethouder een steun in de rug.

Foto: Sjors Ribeiro

De opkomst was hoog 83,6%. Ook deze keer kon er ook weer een stemburo naar keuze worden gebruikt. Onderstaand de einduitslag per stemdistrict . Uiteraard zijn deze verkiezingen voor mijn partij zeer teleurstellend verlopen, Bezinning op de rol die de VVD in de komende jaren moet spelen is dan ook nodig. Oppositiepartij zijn zit niet in onze genen maar kan soms beter zijn dan mee doen aan een regering waarin je niet kunt uitvoeren wat je aan de kiezers hebt beloofd.

Wonden likken en weer verder gaan!

Onderstaand de uitslagen van Albrandswaard

Lees verder...

Donderdag 9 november 2006 - VVD kamerlid Anouchka van Miltenburg spreekt over WMO

 Op uitnodiging van de VVD Albrandswaard heeft VVD kamerlid Anouchka van Miltenburg vandaag een werkbezoek gebracht aan de VINEX locatie Midden IJsselmonde. Vanavond sprak zij in Rhoon over de gevolgen van invoering van de WMO, Wet Maatschappelijke Ondersteuning, op 1 januari 2007.
In een boeiend betoog gaf zij veel informatie over deze belangrijke wet en inzicht in hoe zij, als woordvoerder van de VVD fractie, haar steentje tot verbetering van deze wet al voor hij is ingevoerd heeft bijgedragen.
Ook wethouder Jan Backbier was van de partij en vertelde wat onze gemeente voor een goede invoering van deze wet zoal heeft gedaan.

Dat deze vervanger van de Welzijnswet ook voor Albrandswaard grote gevolgen heeft is wel duidelijk. Gemeenten hebben een belangrijke beleidsvrijheid en daarom kunnen er voor de cliënten grote verschillen optreden.

Of alles goed zal gaan bij de invoering van de wet daarover maakt ook Anouchka zich nog zorgen.

Wethouder Jan Backbier gaf aan dat Albrandswaard weliswaar goed op koers ligt maar dat er nog veel moet gebeuren. Onze gemeente werkt in dit project samen met Barendrecht en Ridderkerk.

Een ding staat vast. Op 1 januari 2007 wordt de wet van kracht maar het zal zeker nog jaren duren voordat alle stukjes op hun plek zijn gevallen.

De intentie van de wet is betere zorgproducten te leveren met gelijkblijvende budgetten. Geen bezuiniging dus. Geef de wet een kans is de dringende oproep van Anouchka. Maar of Den Haag daar het geduld voor heeft zal moeten blijken.

Anouchka van Miltenburg staat 12e op de VVD kandidatenlijst. Als u meer over haar en het WMO dossier wilt lezen klik dan op onderstaande link:

http://www.anouchkavanmiltenburg.nl/

Woensdag 12 april 2006

Op de VVD ledenvergadering is vanavond door onze fractievoorzitter Vera Spruit en formateur Arjen de Vries verslag gedaan van de coalitieonderhandelingen en het bereikte resultaat. De ledenvergadering kon zich in het resultaat goed vinden en de onderhandelaars zijn met applaus beloond. Morgenmiddag om 17.00 uur zal het coalitiedocument worden getekend. Niets lijkt de benoeming van de nieuwe wethouders dinsdag a.s meer in de weg te staan.

Op het gemeentekantoor wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe bestuursperiode. Gerard en ik verhuizen morgen ieder een kamer en Jan Backbier's kamer zal ook worden ingericht.

Ik denk dat ik maar een dagje vrij neem, dan loop ik niemand in de weg. Uiteraard wil ik wel bij de ondertekening van het coalitiedocument zijn. Arjen kennende wordt dat een feestje. We zullen een toast uitbrengen op de  samenwerking in de komende periode.