Maandag 14 april - Marathon Rotterdam weer een fantastisch evenement

Gisteren was het dan de grote dag! Na ruim drie maanden intensieve training was het dan zover, de Marathon van Rotterdam. Het was mijn achtste Marathon maar iedere keer is de voorbereiding weer erg spannend. Vroeg op om op tijd te eten. Wat is de goede voeding voor de wedstrijddag zelf blijft altijd weer een moeilijk te beantwoorden vraag.

Het moet allemaal in 1 keer goed op zo'n dag!. Hoe is het weer? In ieder geval veel beter dan de afgelopen dagen is voorspeld. Eigenlijk wel perfect!

De Rotterdam Running Ambassadors verzamelen bij ING op het Weena en wat opvalt als ik daar naar toe loop, is de geweldige sfeer in de stad. Vooral het aanzwellen van de deelnemers op de Coolsingel is indrukwekkend. Lee Towers zingt en burgemeester Opstelten vuurt zijn kanon af. Het is 11 uur en we vertrekken voor de 42.192 km. Doel: Proberen onder de 4 uur te finishen.

Tot 32 km gaat dat goed. Ik loop mooi vlak in een groepje van 6 Runners en wordt door heel veel Albrandswaarders en andere fans aangemoedigd. Maar in Kralingen wordt het moeilijker en zakt het tempo in omdat ik erg veel last van mijn maag krijg. De marathon begint pas bij 35 km zegt onze trainer altijd en zoals gewoonlijk had hij ook nu weer gelijk. De laatste 7 km naar de Coolsingel waren erg zwaar.

finish

Foto: Sjors Rebeiro

Maar ik ben er gekomen in na 4.12.40 netto mocht ik burgemeester Opstelten de hand drukken.

De 4 uur dus niet gehaald maar dat is dan weer de uitdaging voor Keulen in oktober. Rotterdam viert dan de 50 jaar samenwerking met die stad en dat is reden voor de Rotterdam Running Ambassadors om daar de najaarsmarathon te lopen.

Maar eerst de Roparun volgende maand. Daar was de marathon een goede training voor.

Veel dank aan iedereen die mij op welke manier dan ook heeft geholpen deze (wed)strijd tot een goed einde te brengen. Dank voor alle aanmoedigingen en verzorging. Het was top!!!

Hopelijk tot volgend jaar in Rotterdam.

Zaterdag 2 december 2006 - Rotterdam Running Ambassadors vieren 1e lustrum.

Het was opvallend druk op de wekelijkse zaterdagochtend training van onze loopclub. Trainer Bert Kandel had dan ook aangekondigd dat het een speciale loop training zou worden. We begonnen, na een korte warming up, met koffiedrinken ten huize van Arie van der Ham woonachtig, met leuk uitzicht, aan de Rotte. Daarna een flinke heuveltraining. Daar stond de fotograaf klaar om onze club te vereeuwigen. Een piramideloop(je) en afsluiting van de training, weer ten huize van Arie, met pro secco en appeltaart. Een leuk begin van de zaterdag!

rra

Foto: Dick Roelse

's Avond nog een Gala feest in het clubgebouw van de Koninklijke Roei en Zeilvereniging De Maas. Na een prima maaltijd en herinneringen ophalen aan de Marathons van New York, Dublin, Chicago, Rome en Berlijn konden de voetjes van de vloer. Hulde aan het jubileum comité. het was geweldig.

Vandaag allemaal weer een lange duurloop toch.

Op naar 10 jaar RRA.