Maandag 12 mei - Team 205 - Albrandswaard Runners voltooien RoPaRun 2008

Na een geweldige loop is ons team de Albrandswaard Runners om 13.25 uur aangekomen op de Coolsingel in Rotterdam.

Wat een TEAM!.

Foto's: Sjors Ribeiro Edison

RoPaRun is veel meer dan een estafetteloop! Het gaat om vertrouwen in elkaar en weten dat "het goed zit". Dat heeft ons team volledig waar gemaakt. Alles was aanwezig voor een goed resultaat en dat hebben we dan ook bereikt. Bedankt collega lopers, bedankt fietsers, chauffeurs en ook heel veel dank aan onze verzorgers.

Teamcaptain op en tot het laatste moment Winni. Je hebt het geweldig gedaan!!!

Het was top!! En het sponsor resultaat mag er zijn, ruim € 11.000 voor dat fantastische doel "trachten leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"

 

Het hele verhaal lees je op onze site:: www.albrandswaardrunners.nl/de_loop.htm

Zaterdag 8 maart 2008 - Albrandswaard Runners lopen 1/2 Marathon van Oostvoorne

Het was vandaag weer genieten in Oostvoorne waar voor de 25e keer de 1/2 van Oostvoorne werd gelopen.  Voor ons Roparunteam was het een mooie gelegenheid om te testen waar we staan. John Rijsdijk en ik hadden afgesproken om samen te lopen en wij bereikten de finish in een tijd van 1:45:23. Peter van Dartelen en Henk Kras waren nog een stuk sneller met 1:35:41 en 1:39:36. 

finsh

Foto: Monique Rijsdijk

Op naar zaterdag 15 maart want dan lopen we de Estafette over 63 km met het hele team in de Hoekse Waard. 

Zondag 24 februari 2008 - Bruggenloop Rotterdam was weer een feest!

Vandaag heb ik met veel plezier de Bruggenloop, een run over 7 bruggen waaronder de Erasmus en van Brienenoordbrug, gelopen. Het was prima weer toen we om 11.02 uur met zo'n 3500 lopers aan deze 15 km begonnen. In een tijd van 1:15:35 was ik aan de finish en was daar best tevereden mee. Het bied een goede basis voor de verdere training voor de Marathon in april en de RopaRun in mei.

RRA was goed vertegenwoordigd. De leden van ons RoPaRun team gaven er de voorkeur aan de 30 km testloopbij ACV Energie in Barendrecht te lopen. Ik ga dat zondag in Oud Beijerland doen met de Rotterdam Running Ambassadors.

Ook was het leuk om onderweg een flink aantal dames van de Tempelrunners ter zien. Ik heb nog op ze gewacht bij de finish maar ik heb ze helaas niet gezien. Ze hebben vast een goede tijd gelopen.

bruggenloop

Foto: Sjors Ribeiro

Zondag 10 februari 2008 - Albrandswaard Runners Roparun 2008 goed op schema

Dit weekend stond vrijwel geheel in het teken van de Roparun. Gistermiddag zijn we met een groot deel van ons team aanwezig geweest op de Roparun Team Info dag in Ahoy. Daar zijn we op inspirerende wijze bijgepraat over alle praktische zaken van dit evenement. Routewijzigingen en andere procedures dan in voorgaande jaren. Dit alles omdat er dit jaar het recordaantal van 258 teams aan de start zullen verschijnen.

Aankomst 28 km CAV Energie

Foto: Winni de Bruin

Maar ook de looptraining vergeten we niet. De afgelopen weken zijn al regelmatig trainingen gezamelijk afgewerkt. Vandaag stond een duurloop van 28 km op het programma. Het ging prima en wat was het fantastisch om met dit weer te mogen lopen.

Onderstaand de route die we hebben afgelegd met 2x  de Brienenoordbrug. Het was een feest!!

route

Woensdag 21 november 2007 - Team Gemeente Albrandswaard - Tempelrunners gaan voor deelname aan Roparun 2008

Vanavond is tijdens een druk bezochte bijeenkomst van aspirant deelnemers afgetast of deelname aan de Roprarun met een gezamenlijk team van de Gemeente Albrandswaard en leden van de Albrandswaardse loopgroep "de Tempelrunners" tot de mogelijkheden behoort. En het antwoord aan het einde van de avond was een volmondig Ja!

Wie precies wat gaat doen wordt nog nader ingevuld maar duidelijk is dat het merendeel van de lopers uit de Tempelrunners zal komen en fietsen en verzorging door de gemeente Albrandswaard zal worden ingevuld.

De deelnemers zijn zeer gemotiveerd en hebben ook voldoende ervaring om te weten hoe zwaar deze estafetteloop is. Om van de deelnemers een echt team te maken zal veel aandacht worden gegeven aan teambuilding en training. Maar bij alles wat we doen gaat het natuurlijk altijd op de eerste plaats om het doel van de Roparun. Geld inzamelen om te "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

Rond 1 december zal de definitieve samenstelling bekend zijn en zal de inschrijving plaatsvinden.

Vrijdag 25 mei 2007 - Roparunteam 133 Gemeente Albrandswaard onderweg

ropa Straks om 10.00 uur is het dan zover. Vertrek naar Parijs om vanaf daar zaterdagmiddag om 15.30 uur van start te gaan voor onze als team eerste Roparun. Met 209 andere teams hopen we dan maandagmiddag aan te komen op de Coolsingel in Rotterdam.

Hoe zwaar het wordt zal mede afhangen van het weer. Maar wij zullen het nooit zo zwaar krijgen als de mensen waarvoor wij lopen en geld bijeenbrengen.

Onze loop is opgedragen aan collega's die er niet meer zijn. In hun geest gaan wij van start voor een estafette van zo'n 530 km.

Foto: Gemeente Albrandswaard

Wij maken er een geweldig weekend van en zijn te volgen via de site www.roparun.nl. Tot maandag!!

Vrijdag 27 april 2007 - Roparunteam Gemeente Albrandswaard test route rond Antwerpen

We hebben weer een geweldige testloop achter de rug. Vrijdag op zaterdag nacht van Burcht bij Antwerpen naar Halsteren, net voorbij Bergen op Zoom.

Een tocht over 73 km met de nodige hindernissen voor zowel lopers als ook onze chauffeurs door de stad Antwerpen.

Geholpen door prachtig weer is de afstand in precies 6 uur afgelegd.

Iedereen lijkt er klaar voor om met Pinkste ren de hele afstand te overbruggen.

Als de huidige weers omstandigheden voortduren kan dit best een hele zware loop worden, maar daar zijn we op voorbereid!

Uiteraard kunnen we nog veel financiele steun gebruiken om deze eerste Roparun van ons team tot een succes te maken.

Nog een paar weken training om de puntjes op de I te zetten en ook om nog meer sponsorgelden binnen te krijgen. Het doel is het meer dan waard!!

Hoe u ons kunt steunen leest u op onze website:

http://www.roparun-albrandswaard.nl/

Bij voorbaat mijn dank!

 

 

Zaterdag 17 maart 2007 - Succesvolle testloop voor Roparun team Gemeente Albrandswaard

Zaterdag heeft ons team een testrun van 64 km afgelegd door de Hoekse Waard. Ondanks de harde wind werd er snel gelopen. Onze streefsnelheid was 11 km per uur maar we hebben de afstand afgelegd in 5:02:33 en dat is een gemiddelde snelheid van 12,7 km per uur. Maar belangrijker was misschien nog wel dat alles klopte. Het vervoer, de catering en niet te vergeten onze fietsers. Op sommige stukken ging lopen sneller dan fietsen!

team

Foto: Winni de Bruin

In april gaan we nog een nacht lopen van Anwerpen naar Bergen op Zoom.  Ondertussen lekker trainen en proberen alles heel te houden.

Zaterdag 10 maart 2007 - 1/2 Marathon van Oostvoorne als training voor de Roparun

Vanmiddag heb ik als voorbereiding op de Roparun de 1/2 Marathon van Oostvoorne gelopen. Een wedstrijd die vandaag zijn 24e editie beleefde en waar zo'n 860 lopers aan de start verschenen.

Het was heerlijk weer, misschien wat veel wind, op de heenweg tegen maar dan heb je hem op de terugweg weer mee. Kortom een prima voorbereiding waar ik behoorlijk wat Albrandswaardse lopers, ook Roparunners, heb ontmoet.

oostv

Foto: Dick Roelse

Ik was blij met het resultaat, 1.44.16 want dat is een PR! Als dit zo doorgaat komt het helemaal goed met de Roparun. De eerste test als

team is volgend weekend. Dan maken we een run van 63 km door de Hoekse Waard. Ik kijk er naar uit!

Zondag 25 februari 2007 - Fortis Bruggenloop 2007

Toen ik vanmorgen uit bed kwam en naar buiten keek zonk de moed me wel een beetje in de schoenen. Het water viel loodrecht uit de hemel en het zag er niet naar uit dat het snel droog zou worden. Geen goede omstandigheden voor de bruggenloop. Maar ja ook slecht weer is loopweer en tijdens de marathon of Roparun is het ook niet altijd droog.

Maar hoe anders was het om 11.00 uur het moment van de start! Het was droog en zo'n 2400 lopers gingen van start voor een wedstrijd over 7 bruggen waaronder de Erasmus -en Brienenoordbrug.

En wat voelde dat goed vanmorgen. Ik kon mijn race goed opbouwen en tot mijn vreugde stond boven op de Brienenoordbrug Sjors Ribeiro te wachten en maakte deze foto.

bruggenloop

Over mijn tijd ben ik best tevreden 1.14.33 netto op de finish. Ziet er goed uit voor de zowel de Rotterdam Marathon als de Roparun die wie als team Gemeente Albrandswaard gaan lopen.

Overigens zag ik veel lopers uit Albrandswaard vandaag. Natuurlijk want het is een fantastische sport dat hardlopen! 

Donderdag 25 januari 2007 - Roparunteam Gemeente Albrandswaard van start

Het was al even bekend dat de Gemeente Albrandswaard dit jaar mee zou gaan doen aan de Roparun. Om van dit voornemen tot een volledig team te komen is inmiddels ook gelukt. Vanavond is de eerste teambijeenkomst gehouden. Speciale gast was daarbij Jan van Katwijk van Team Rhoon 2000 die zelf de estafetteloop al 9 maal heeft voltooid en die dan ook bereid was ons van de nodige tips te voorzien.

ropa

Foto: Dick Roelse

Alle seinen staan op groen! Wel zoeken we nog een aantal sponsoren voor bijvoorbeeld onze maaltijden zodat deze niet van de opbrengst betaald hoeven te worden. Ook zijn we nog op zoek naar een sponsor die ons van teamkleding wil voorzien.
Na afloop kregen alle deelnemers 40 loten mee om te verkopen. Ik had geluk dat ik aansluitend naar een nieuwjaarsbijeenkomst van de VVD moest en daar alle 40 loten heb kunnen verkopen. Dat schiet op en alle kopers hartelijk dank. Maar er zijn er nog genoeg. Kosten € 2,50 per stuk.

De spirit zit er goed in en we gaan volop aan de slag. Maar vooral trainen.. Want ca. 550 km is een heel eind lopen.