Zondag 16 december 2007 - Spinning voor Stichting Dynamo

Vandaag heb ik de opening mogen doen van de Spinning Marathon die werd verreden op de Sportschool van Arshak Dabaghian in Portland. Zo'n 60 mensen hebben met 4 uur Spinning het mooie bedrag van € 1.600 bijeen gefietst. Samen met collega Jan Backbier heb ik me ook een uurtje voor Stichting Dynamo in het zweet gewerkt. De mensen met een geestelijke beperking van Dynamo kunnen weer wat extra middelen besteden aan leuke dingen in Portland.

spinning

 Foto: Sjors Ribeiro

Spinning is weer eens iets heel anders dan hardlopen en ik blijf het zeker doen.

Donderdag 22 november 2007 - Eerste paal laatste deelplan van Portland - Portlandsehoek -

Vanmiddag heb ik samen met regiodirecteur Lantinga van Eurowoningen de eerst paal geslagen voor 26 twee-onder-een-kap woningen. Onder de naam Casa Vida worden in de laatste fase van Portland weer bijzondere woningen gebouwd.

ep

Foto: Gerard Brussaard

Het is altijd weer een feest om samen met de toekomstige bewoners stil te staan bij deze fase van de bouw want het wordt nu echt zichtbaar dat er gebouwd wordt.

Het project zal over ongeveer 1 jaar worden opgeleverd. Momenteel zijn nog 2 woningen beschikbaar maar naar verwachting zullen deze ook spoedig worden verkocht.

Als cadeau voor Portlandsehoek ontving ik een cheque ter waarde van € 2.500 om speeltoestellen aan te schaffen. Heel hartelijk dank hiervoor want daar is veel behoefte aan.

Ik wens Eurowoningen en de kopers een voorspoedige bouw toe en straks veel woonplezier in Albrandswaard.

Donderdag 11 oktober 2007 - Bewoners Beurs overleggen over verkeerssituatie

Vanavond hebben we in het splinternieuwe Wijkcentrum van Portland met bewoners van de Beurs gesproken over de verkeerssituatie in hun straat. De Beurs is de aanvoerweg voor de Campus vanaf de Portlandsebaan en wordt door bewoners als erg druk ervaren. Maar misschien is nog wel het belangrijkste probleem dat er door ouders die hun kinderen naar school brengen erg hard en onvoorzichtig wordt gereden.Bedenk wel deze straat ligt in een 30 km gebied!!

Oogst voor de bewoners - afgereden spiegels ( 1 bewoner overkwam dit reeds 3 keer) - kapotte koplampen en andere schade aan hun auto's.

Mensen denk aub na als u de kinderen naar school brengt. Doe dat bij voorkeur op de fiets, de mogelijkheden daarvoor worden steeds beter.

beurs

Foto: Dick Roelse

Johan Kraaima en Diny Kramer, verantwoordelijk bij de OMMY voor de inrichting van de wijk, hebben vele goede suggesties genoteerd. Ik heb met bewoners afgesproken dat we deze zullen toetsen op haalbaarheid en de uitkomst ervan eind november met elkaar zullen bespreken.

In ieder geval zullen op korte termijn tellingen en snelheidsmetingen worden uitgedvoerd. U bent dus gewaarschuwd!!

Zaterdag 29 september 2007 - Portland Cultura 2007

Vandaag heeft onze VINEX wijk Portland feest gevierd!  Portland Cultura is niet nieuw maar dit jaar wel extra bijzonder omdat 10 jaar geleden de eerste bewoners in Portland gingen pionieren.  En dit is uitgebreid gevierd in de sportzaal van de wijk. De hele dag waren er culturele activiteiten. Ook werd het eerste exemplaar van het boekje 'Portland tussen droom en daad', geschreven door EVA raadslid Bert Euser, verkocht aan burgemeester Harald Bergmann. De opbrengst is bestemd voor de Speeltuinvereniging Portland.

boekje Foto: Dominicus Cense

Dit evenement kan niet  zonder sponsoren. Zowel de Rabobank Midden IJsselmonde en de OMMY, samenwerkingsverband van Albrandswaard en Barendrecht voor de ontwikkeling van Carnisselande en Portland, als de Gemeente Albrandswaard hebben hier hun aandeel aan geleverd. Als dank ontvingen Jaap Schraverus van de Rabobank, mijn persoontje voor de OMMY en collega Jan Backbier een beeldje dat het ontsnappen uit een cirkel voorstelt. 

portl Foto: Sjors Ribeiro

Portland kan terugkijken op een geslaagd Portland Cultura!  

Woensdag 19 september 2007 - Contract voor geluidsscherm A15 in Portland getekend

Na maanden intensief onderhandelen is vanavond op het Kasteel van Rhoon op feestelijke wijze door dhr. Post van Rijkswaterstaat en Bas Nootenboom voorzitter de Ontwikkelingsmaatschappij Midden IJsselmonde het contract dat de aanleg van het scherm regelt getekend.

a15

Foto: Sjors Ribeiro

Hierin is overeengekomen dat het geluidsscherm van 13 meter hoog en bijna 1800 meter lang volgens de huidige planning eind 2008 klaar zal zijn.

De aanbesteding voor de voorbelasting en bouwrijp maken van het gebied heeft in middels plaatsgevonden en ook de bouwvergunning zal spoedig verleend kunnen worden door de gemeente Albrandswaard.

Voor de bewoners van Portland geeft de aanleg zekerheid dat de geluidsnorm, ook na verbreding van de A15, niet boven het door de gemeente gestelde norm komt. Albrandswaard hanteert overigens strengere normen dan de wet geluidshinder voorschrijft.

Voor belangstellenden is een informatiefolder opgesteld die verkrijgbaar is op het Gemeentehuis en bij de Bibliotheek in Portland en op het internet http://www.albrandswaard.nl/ of hier bij "Lees verder"

Lees verder...

Woensdag 21 maart 2007 - Tankstation Vogelaar in Portland open.

Eindelijk was het zover. De familie Vogelaar zag een lang gekoesterde wens werkelijkheid worden. Een modern tankstation in Portland. Op feestelijke wijze verrichtten burgemeester Harald Bergmann, samen met mevrouw Vogelaar en de kleindochters van de familie, de opening.

vogelaar

Foto: Dick Roelse

De bouw is niet zonder slag of stoot gegaan, maar het resultaat mag er zijn. Het tankstation biedt ook de mogelijkheid uw auto te wassen en en een grote "Autoshop".

Vogelaar steekt zijn nek uit want het is een grote investering die hij doet maar op een prachtige plek. Ik hoop dat veel Portlanders gebruik zullen maken van deze nieuwe voorziening in de wijk en wens Vogelaar veel succes met het station.

Donderdag 8 maart 2007 - Verlichting Rhoonse Baan werkt!

Tot mijn grote vreugde zijn de verlichtingsproblemen van de Rhoonse Baan opgelost. Kort voor de opening in december bleek de bekabeling uit de grond en in de lichtmasten gestolen te zijn. Alles moest opnieuw aangesloten worden. Toen dit klaar was bleek de Eneco de voor dit project bestelde elektriciteitsmeters aan een andere klant geleverd te hebben. Wij hadden ze toch nog niet nodig, was daarbij het motief.

Maar met veel trekken en duwen is het nu dan eindelijk klaar. U kunt nu ook 's avonds en 's nachts veilig van deze weg gebruik maken.

Donderdag 15 februari 2007 - O.B.S. Portland rond architectuurproject af

 

maq

Deze week hebben alle groepen van OBS Portland aan het architectuurproject gewerkt. De leerlingen maakten onder andere kennis met architecten van het NAI, en vanmorgen mocht ik iets vertellen over hoe hun eigen woonwijk Portland tot stand is gekomen. Erg leuk om te doen al vond ik het best moeilijk dit helder uit te leggen aan de kinderen van groepen 4 en 5. Maar uit de vele vragen die zijn gesteld bleek dat zij erg veel belangstelling hebben voor het onderwerp.

Dit is in praktijk gebracht door het maken van een maquette van hun eigen dorp in ontwikkeling.

maq

Foto's: Dick Roelse 

De meeste kinderen hebben het erg naar hun zin in Portland. Maar wensen zijn er ook nog genoeg. Die variëren van een bioscoop tot een skatepark in het park.

Ik heb weer veel ideeën opgedaan!

Dinsdag 30 januari 2007 - Nationale voorleesdag 2007 in Portland

Vanmorgen heb ik in het kader van de Nationale Voorleesdag voorgelezen bij kinderdagverblijf Jip & Janneke in Portland. De groep bestond uit kindereren van 1,5 jaar tot net onder de 4 jaar. Prachtig om te doen..wat een aandacht kunnen deze kinderen al opbrengen.  Ik heb een drietal boekjes voorgelezen over Sneeuwbeertjes die nadat ze bij de kachel wat opgewarmd waren weer gewoon bruin bleken te zijn.

jj

Foto: Jip en Janneke

Ik kom volgend jaar graag weer terug. Wat een feest!!

Maandag 29 januari 2007 - Spelfout hersteld!

Dat het helpt als inwoners van Albrandswaard fouten van de Gemeente aan de kaak stellen blijkt wel uit onderstaande foto. Binnen enkele dagen na het ingezonden stuk in de Schakel is het probleem verholpen. Blijven melden dus!

rb

Foto: Dick Roelse

Hartelijk dank voor uw medewerking. En nu het licht nog aan!!

 

Donderdag 18 januari 2007 - Gemeentelijke spellingchecker in de fout??

Dat de kabels zijn gestolen en daardoor de verlichting van de Rhoonse Baan buiten gebruik is begrijpt iedereen. Maar de vouten op de daartoe geplaatste borden niet, zoals blijkt uit onderstaande ingezonden mededeling. Maar er is hoop dankzij Hans van Rheenen.

 

OPEN SOLLICITATIE

rb

Geacht gemeentebestuur,

Graag biedt ik mijn aan uw aan voor het bewaaken van de juiste speling op de bordden die uw in ons gemeente plaatst. Voor een redelijke vergoeding van u kant staat ik geheel tot u beschiking!
Laat uw wat van uw horen?

Hans van Rheenen.

 

Hartelijk dank Hans we maken graag gebruik van je, naar ik mag aannemen, onbezoldigde diensten. Gebruik je het zwarte boekje???

Vrijdag 22 december 2006 - Opening Rhoonse Baan groot feest!!

Eindelijk was het dan zover, de Rhoonse Baan is klaar!!. Vanmiddag om 15.00 uur reden mijn Barendrechtse collega en ik in onze knalrode Ferrari 348 TB als eerste van Rhoon naar Portland. Aan de finish, onder grote belangstelling van zowel bewoners van Portland als genodigden, afgevlagd door onze burgemeesters Jan van Belzen en Harald Bergmann.

aank

Hierna werden we gehuldigd voor onze prestatie en.....

hul

zijn we in colonne naar de Orangerie naar Poortugaal gereden.....

rit

Foto's: Sjors Ribeiro

Daar hebben we met alle belangstellenden, en onder muzikale begeleiding van de Amazing Stroopwafels, nog even nagepraat over de aanloop naar vandaag die in ieder geval lang genoeg heeft geduurd. Maar hij ligt er en kan worden gebruikt. En dat is het belangrijkste.

Dank aan iedereen die aan deze weg zijn of haar bijdrage heeft geleverd, zowel in het bedenken, aanleggen en openen ervan! Mijn speciale dank gaat uit naar Nellie en Huig de Koning. Hun huis stond aan de Achterdijk waar nu de weg loopt. Maar zij waren er wel vanmiddag. Geweldig!!

Bewoners van Portland van harte gefeliciteerd ! Ik wens u een veilig gebruik van de Rhoonse Baan!

Wethouders openen Rhoonse Baan op 22 december in Ferrari

ferrari

Vrijdagmiddag 22 december om 15.00 uur open ik samen met mijn Barendrechtse collega Bas Nootenboom de Rhoonse Baan, de gloednieuwe verbindingsweg tussen Rhoon en de wijk Portland met een rit in een knalrode Ferrari. Op de Rhoonse Baan aan de Portlandse kant, ter hoogte van het in aanbouw zijnde benzinestation, wordt de Ferrari door de burgemeesters van Albrandswaard en Barendrecht afgevlagd, wat gevolgd wordt door het traditionele champagne spuiten.

De aanleg van de Rhoonse Baan tussen de dorpskern Rhoon en de Rhoonse wijk Portland heeft letterlijk nogal wat voeten in de aarde gehad. De Rhoonse Baan, de onontbeerlijke verbinding- en ontsluitingsweg van Portland loopt namelijk vanaf de Rivierweg door het buitengebied van Albrandswaard richting Portland en Carnisselande.
Een andere optie, direct langs de A15, bleek niet mogelijk, zodat het college van Albrandswaard de huidige locatie, van de Rivierweg door de polder en rechtstreeks aansluitend op de Portlandse Baan, in procedure bracht.

“Eindelijk is het dan zover. Ik ben echt heel blij dat de Rhoonse Baan er ligt, zodat de inwoners van onze mooie wijk Portland eindelijk hun lang verwachte en directe aansluiting op de kern Rhoon hebben. Het is een mooie weg geworden waar zowel auto’s als fietsers gebruik van kunnen maken. Ik ga er vanuit dat de verkeersdruk op de Essendijk hierdoor een stuk minder wordt. En… ja ik kijk ook uit naar mijn ritje in een Ferrari.”

Dinsdag 12 december 2006 - Rhoonsebaan wordt op 22 december in gebruik genomen

Eindelijk is het zover. De Rhoonse Baan is klaar! De verbindings- en ontsluitingsweg zal op 22 december om 15.00 uur feestelijk worden geopend. Vanaf het benzinestation van Vogelaar (in aanbouw) zal de aanleg op spectaculaire wijze worden afgerond. Iedereen is daarbij uiteraard van harte welkom. Eindelijk is Portland direct met Rhoon verbonden!

rb

Foto: Dick Roelse

Nu nog leeg maar vanaf 22 december maken naar verwachting zo'n 7000 automobilisten gebruik van deze weg om van Portland en Carnisselande naar de Groenekruisweg en de A15 te komen.

Maandag 11 september 2006 - Eerste Politieke Markt van dit seizoen gehouden op de Hofhoek

Vanavond is het politieke seizoen vanaf de nieuwe locatie Hofhoek in Poortugaal geopend. Ik was aan tafel genodigd voor 2 onderwerpen, de presentatie van de Speeltuinvereniging Portland van hun plan voor een speeltuin in het Bakkerspark en een aantal verzoeken tot planschade inzake de aanleg Rhoonsebaan.

Op het eerste onderwerp wil ik wat dieper ingaan.

Lees verder...

Maandag 4 september 2006 - Rhoonsebaan nadert voltooiing

De aanleg van de Rhoonsebaan verloopt voorspoedig. Na de vertragingen die eerder dit jaar optraden, o.a. door het niet beschikbaar hebben van de juiste buizen voor de Gasunie en de funderingsproblemen bij de ondertunneling van de Rijsdijk, gaat alles nu volgens schema. Op bijgaande foto ziet u hoever de tunnel is gevorderd. Verder wordt nog ca. 3 weken gewerkt aan de rotonde in de Rivierweg en zal deze weg dus nog geruime tijd afgesloten zijn. Ik verwacht dat de Rhoonsebaan eind december opengesteld zal worden voor het verkeer.

rb

 Foto: Winni de Bruin

Vrijdag 1 september 2006 - Wat is er aan de hand op de Charloise Lagendijk??

Van een aantal inwoners van Portland kreeg ik deze week verontrustende e-mails dat de deelgemeente Charlois de toeritdosering op de Charloise Lagendijk dusdanig had aangepast dart deze al voor 7 uur 's ochtends in werking was.

Wat was er aan de hand??

Lees verder...

Vrijdag 16 juni 2006 - Begeleid wonen in Witburgh Portland geopend

Vanmiddag heeft burgemeester Harald Bergmann in Portland de 3 woningen geopend in Witburgh welke zijn ingericht voor de huisvesting van ruim 30 dubbel gehandicapte bewoners. De meeste hebben de afgelopen jaren in Hoogvliet gewoond maar ook hebben nieuwe bewoners uit Albrandswaard hier een plekje gevonden. Een van hen is Marcel Ouwehand.

De woningen zien er prachtig uit. Iedereen heeft een eigen kamer en het zo te zien prima naar hun zin.

Ook de buren waren uitgenodigd voor het feest dat door het mooie weer lekker in de tuin kon worden gevierd.

Nieuwe inwoners van Portland van harte welkom in Albrandswaard!

witb

Foto: Dominicus Cense

Donderdag 8 juni 2006 - Poll over speeltuin Portland nog tot morgenavond op Weblog

De Poll waar uw mening wordt gevraagd over dete realiseren speeltuin in het wijpark van Portland staat nog tot 9 juni 2006 online. Geef daarom snel uw mening!

Donderdag 1 juni 2006 - Verkeersavond in Portland

Vanavond is in het Wijkcentrum van Portland een verkeersavond gehouden. Opbouwwerker Rob van Vliet en het Wijkforum Portland hebben collega Gerard Brussaard en mij uitgenodigd om te praten  over de snelheid op de Portlandsebaan. Vooral de beleving van te hard rijden was een gespreksonderwerp.  Overigens wijzen metingen uit dat de hoogste gemeten sneldheid bijna 70 km per uur was. Het werd een levendige discussie.

verk

Foto: Winni de Bruin Gem. Albrandswaard 

Lees verder...

Woensdag 31 mei 2006 - Fietstocht naar Campus Portland

Vroeg opgestaan vanmorgen omdat burgemeester Harald Bergmann en ik al om 08.15 uur een afspraak op Bouwlust in Portland hadden met enkele moeders om samen met hen de kinderen naar school te brengen. Zij vragen aandacht voor het parkeren en zijn boos over het optreden van de politie tegenover foutparkeerders die naar hun mening niet anders kunnen omdat er onvoldoende parkeerplaats zou zijn.

fiets

Foto: Sylvia de Jonge 

Lees verder...

Woensdag 24 mei 2006 - Ballon uit Portland landt in Noord Frankrijk

Op Koninginnedag zijn door de kinderen uit Portland ballonnen opgelaten. Daaraan zaten natuurlijk de bekende kaartjes die de vinder in moest vullen en terug heeft gestuurd.

De verste ballon reikte tot in het grensgebied van Noord Frankrijk, België en Luxemburg. Vanmiddag mocht ik aan de winnares, Isabelle Hooijer, als loco-burgemeester de prijs uitreiken in het wijkcentrum van Portland.

leuk1

Foto: Gemeente Albrandswaard - Winni de Bruin

Isabelle gaat lekker, met haar ouders en zusje, brunchen in het Pannenkoekenhuis aan de Oude Maas. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

leuk2

Foto: Gemeente Albrandswaard - Winni de Bruin

Woendsdag 17 mei - Actie Veilige Schoolroute Campus Portland

Vanmorgen om 08.00 verzamelt de klankbordgroep zich bij de Campus Portland. Daar worden door middel van een pamflet de resultaten die de groep behaald heeft op het gebied van een veilige verkeersroute naar de scholen aan de ouders gepresenteerd.

kl

Foto: Winni de Bruin

Lees verder...

Dinsdag 16 mei 2006 - Ontsluiting Portland

Marcel de Wijk, bewoner van Portland, reageerde op de weblog van enige tijd geleden over de ontsluiting van Portland. Met name de verkeerdoseerinrichting op de Charloiselagedijk is hem een doorn in het oog. In een gesprek vandaag is mij duidelijk geworden dat bewoners van Portland zich oprecht zorgen maken dat allerlei verbindingswegen waaronder de Essendijk, worden afgesloten.  Lees verder...

Feest in Portland 13 mei 2006

Vanmiddag is door de inzet van Dick Ouwehand en opbouwwerker Rob van Vliet een fantastisch feest voor de mensen die begeleid wonen in Witburgh gevierd.

har

Foto: Dick Roelse

Lees verder...

Weten Portlanders wat er in hun wijk gebeurt?

Deze vraag is de laatste maanden bij ons vaak aan de orde geweest. En vooral hoe zorg je ervoor dat de juiste informatie tijdig op de juiste plaats komt. Ook de raad vindt dat de Portlanders beter geïnformeerd moeten zijn over de ontwikkelingen in hun wijk. Maar hoe bereikt die informatie u dan?
Lees verder...

Maandag 10 april 2006 -- Midden IJsselmonde over 20 jaar aan herstructurering toe??

Vrijdag was er ineens veel te doen over de kwaliteit van de VINEX wijken in het algemeen en via RTV Rijnmond werd melding gemaakt dat Carnisselande over 20 jaar verpauperd zou zijn. Dit alles op basis van een vermeend onderzoek. Wat is er nu werkelijk gebeurd?

Lees verder...

Speeltuin in Portland

Een aantal bewoners van Portland wil een speeltuin in het wijkpark aan de Portlandsebaan. Anderen willen een vijver zoals in het intrichtingsplan van het park is opgenomen. Wat mij betreft zou beide kunnen. Wat vind u overigens van het park. Wat zou er verbetert kunnen worden? Laat mij weten hoe u hierover denkt en geef uw reactie op deze weblog Lees verder...