Zondag 15 april 2007 - Wat een Marathon!!

De Marathon is is voor de meeste lopers de zwaarste wedstrijd die er is. Altijd en onder alle omstandigheden. Maar vandaag was het wel heel erg zwaar. Begrijpelijk dan ook dat de wedstrijdleiding besloten heeft de race stil te leggen omdat zij de hulpverlening niet kon garanderen.

Ik kreeg deze mededeling bij de drinkpost op het 35 km punt. De opdracht was te wandelen naar de Coolsingel, maar dat is eigenlijk niet uitvoerbaar. Ik voelde me nog goed en al je spieren gaan door het wandelen zeer doen omdat je lichaam al met het herstel begonnen is. Ik ben na een poosje toch maar weer geen lopen en dat ging goed. Veel water drinken en over je heen laten komen.

finish marathon

Foto: Sjors Rebeiro Edison


Samen met Rotterdam Running Ambassadors Rob en Ruud uiteindelijk over de finish in 4.37.11. Hierbij het verloop van mijn race.

persoonlijke gegevens
Naam: Dick Roelse
Geboortedatum: 1950-06-25
Nationaliteit: NED
Vereniging:  
Geslacht: M
Naam: Dick Roelse


Fortis Rotterdam Marathon - Fortis Rotterdam Marathon
Categorie M55
Eindklassering 3483
Klassering in Categorie 155
 
Afstand Tijd
5K 00:27:39
10K 00:55:13
15K 01:24:09
20K 01:55:31
Halve Marathon 02:02:56
25K 02:26:56
30K 03:01:12
35K 03:35:24
40K 04:20:45
Bruto eindtijd 04:37:33
Netto eindtijd 04:37:11
 Een Marathon om nooit te vergeten!!

Zaterdag 14 april 2007 - Morgen Rotterdam Marathon Day!

marathonMorgen is het dan, zoals de Amerikanen het zo mooi zeggen, "Raceday". Ik ben er klaar voor maar dat het een zware race wordt is wel zeker. Bij een temperatuur van 26°C zal ik mijn doelstelling zeker moeten bijstellen. Op basis van mijn trainingsresultaten zou onder normale omstandigheden een tijd van 3.45 uur mogelijk moeten zijn. Maar daar ga ik morgen niet op weg!. De omstandigheden lijken erg op die van Berlijn vorig jaar september. Toen werd het uiteindelijk (bij ruim 28°C) 4.17 uur. We zien het wel en het belangrijkste is toch plezier beleven aan zo'n fantastisch evenement!

Maar dat het ook anders kan zien we in Massachusetts USA. Drie Rotterdam Running Ambassadors lopen maandag de 111th Boston Marathon. Ook daar zijn de omstandigheden bizar en wordt een weeralarm afgegeven voor een storm uit het oosten, regen en sneeuwbuien met een temperatuur van rond het vriespunt.

Dat betekent dat de lopers de wind de hele Marathon tegen hebben. Daar wordt geen rondje gelopen zoals in Rotterdam, maar van Hopkinton naar Boston.

boston

Dan toch maar de Rotterdamse condities. Hoe het afloopt leest u morgen op deze site. Ik wens iedereen die deze marathon gaat lopen eel veel succes! En vergeet het niet...loop vooral met je hoofd morgen!

Zondag 25 maart 2006 - Bijl & Bezemerloop over 31,4 km als training voor de Marathon

Vandaag onder prima weersomstandigheden de laatste lange duurloop voor de Rotterdam Marathon afgelegd. Een tocht vanaf Spijkenisse door het prachtige Bernisse gebied en weer terug naar de locatie van AV Spark bij de Spijkenissebrug. Ik heb voor de groep van 6.00 ' per km gekozen en dat bleek de juiste keuze! Ondanks een straffe wind tegen bij de laatste 7 km hebben we precies binnen de tijd deze afstand afgelegd.

Als het op 15 april ook zo goed gaat wordt het een geweldige Marathon. Ik kijk er naar uit!

Zondag 14 januari 2007 - Lekker gelopen in Oud-Beijerland

Vandaag was een in alle opzichten sportieve dag. Ter voorbereiding van de Rotterdam Marathon en de Roparun (of moet ik zeggen PaRorun) vanuit Oud-Beijerland, prima georganiseerd door AV Spirit, met veel Running Ambassadors onder prima omstandigheden 25 km gelopen. Ik had gekozen voor de groep van 6'00" per km en dat is me uitstekend bevallen. De marathon net onder de 4 uur komt hiermee weer in zicht. Wat altijd weer opvalt is de makkelijke wijze waarop nieuwe kontakten worden gelegd tijdens het lopen. Veel jonge mensen die met veel enthousiasme voor hun eerste marathon trainen.

Veel succes en we komen elkaar volgende maand vast weer tegen bij de volgende training in februari in Dordrecht.