Woensdag 14 mei 2008 - Eerste paal voor Kasteeltuin Poortugaal

Het is altijd een bijzondere gebeurtenis het slaan van een eerste paal. "Bouwen is een feest" zei voormalig Albrandswaards wethouder Floor van der Stoep altijd. En ik ben het met hem eens. Maar dit project is echt bijzonder voor onze gemeente. Bijzonder omdat het uitschrijven van een prijsvraag tot stand is gekomen. De opdracht daarbij was ontwikkel een sportpark in Poortugaal en bouw op de vrijkomende velden een bijzondere wijk voor Poortugaal. En dat alles zonder dat de belastingbetaler er geld bij moet leggen. En dat is gelukt! Het sportpark is inmiddels in gebruik en Kasteeltuin wordt een bijzondere plek. Zo'n 130 woningen met veel water en groen. En ook met de financien zit het goed.

Kasteeltuin

Foto: Sjors Ribeiro Edison

In een sfeer van ridders en kastelen heb ik samen met de jonge Ridder Tim een koker gevuld met 1 € , een bericht uit 2008 en de krant van woensdag 14 mei 2008en samen met de paal de grond in geslagen. Mocht die over een paar honderd jaar weer naar boven komen kunnen de Albrandswaarders van dan nog even terugblikken op het jaar 2008.

Bouwfonds veel succes met de bouw. Over ongeveer 2 jaar zal het project klaar zijn.

Vrijdag 1 september 2006 - Provincie keurt bestemmingsplan Kasteeltuin goed!

kasteeltuin

 

Foto: Dick Roelse 

Vandaag heeft de provincie Zuid Holland het bestemmingsplan Kasteeltuin Poortugaal zonder nadere opmerkingen of aanwijzingen goedgekeurd. Een belangrijke mijlpaal, waar ik erg blij mee ben, omdat hiermee niet alleen met "De Kasteeltuin" kan worden begonnen maar ook met de definitieve inrichting van het sportpark aan de Schroeder van der Kolklaan.

Ik zal op zo kort mogelijke termijn met de bewonersvertegenwoordigers een afspraak maken om over de inrichting en uitvoering van het plan Kasteeltuin te overleggen.