Donderdag 16 oktober 2008 - Column de Schakel oktober 2008

Het zijn roerige tijden in Albrandswaard! Sinds vorige week is ons college demissionair, en dat betekent dat wij, de lopende zaken zullen afhandelen. Nieuwe zaken wachten tot het volgende college er is.

Toen ik deze zomer een aantal weken als locoburgemeester mocht werken, werd zowel in Poortugaal als in Rhoon een overval gepleegd. In Rhoon- bij Primera- al voor de tweede keer. Gelukkig is de overvaller kort daarna, dankzij het koelbloedig optreden van een aantal inwoners, aangehouden en zit naar verwachting tot rond de kerst vast. Dat dit alles grote impact heeft op de mensen die direct bij deze overvallen zijn betrokken, bleek vorige week tijdens een speciaal hiervoor georganiseerde avond met de ondernemers in Rhoon. Er waren veel vragen over waarom dit niet voorkomen kon worden en mij werd duidelijk dat er ook veel twijfels zijn over de slagkracht van de politie in deze situaties.

Lees verder...

Donderdag 12 juni 2008 - Column de Schakel juni 2008

Dit wordt alweer mijn laatste column voor het zomerreces. We zijn bijna op de helft van het jaar 2008 en over de helft van deze college periode. Dé tijd van sportieve prestaties op de scholen. Eind mei mocht ik de prijzen uitreiken bij het Albrandswaard Scholen toernooi, een sportieve dag voor de bovenbouw van de basisscholen in onze gemeente. Maar het hoogtepunt van sportiviteit was toch wel vorige week donderdag, de Kids Olympiade op het Sportpark Polder Albrandswaard. Een geweldig evenement waarvoor ik in april samen Erwin de Jongh van de Sportstichting Albrandswaard het startsein mocht geven op de Don Boscoschool. De Albrandswaardse Olympische Spelen met een heuse Olympische vlam en vlaggen, waar maar liefst 660 kinderen aan meededen. Een dag om nooit te vergeten en die alleen maar mogelijk was dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers zowel bij zowel de scholen als bij de gastverenigingen PSV Poortugaal en Oude Maas. De sport in onze gemeente draait geheel op vrijwilligers, mensen die zich vaak vele jaren volledig inzetten voor hun club. En zo ook vorige week donderdag want zonder hen was dit evenement echt niet mogelijk geweest. Lees verder...

Donderdag 8 mei 2008 - Column de Schakel mei 2008

Koninginnedag is dit jaar uitbundig gevierd in Albrandswaard. Zowel in Rhoon als Poortugaal was het gezellig druk en vooral de kinderen hebben zich ontpopt tot ware standwerkers en handelaren op de vrijmarkten. Bijzonder eigenlijk dat wij ieder jaar weer het leuk vinden om één dag Oranje te zijn. Ons uit te dossen met van alles en nog wat, als het maar oranje is. Weet u hoe dat komt? Waarschijnlijk omdat we op die ene dag van het jaar kunnen doen wat we anders niet durven. Het begint al vroeg in de ochtend met de brommers zonder uitlaat. Een fenomeen dat er jaren geleden opeens was en nooit meer is verdwenen. En ook vergeten we die ene dag dat we eigenlijk minder alcohol moeten gebruiken en zitten we om 10.30 uur aan de Oranjebitter in de Brinkhoeve en ’s middags met een advocaatje (met slagroom) in zowel de Hooge Werf als de Klepperwei. Tot zover is alles leuk, maar een aantal mensen drinkt ‘s avonds een biertje in de tent en nog één net zo lang tot de ME hen helpt om naar huis te komen. Onderweg wordt nog een brandje in de bestuurskamer van vv Oude Maas gesticht, schade aanzienlijk en voor rekening van de voetbalvereniging. Wat hebben we een lol gehad deze Koninginnedag. Jammer van het einde...

Met een beter gevoel denk ik terug aan de 4 mei herdenking van zondag. Zowel in Rhoon als Poortugaal waren daarbij veel mensen aanwezig. Geweldig dat er na een aantal jaren waarin de belangstelling wat afgenomen was zo’n grote opkomst was. Ik mocht op de plechtigheid in Rhoon voor een volle kerk spreken over het thema “Solidariteit”. Daarna heb ik samen met de heer Groshart, oud verzetsstrijder, en de zoon van de in 1944 gefusilleerde heer de Raadt kransen gelegd bij het monument naast de kerk. Het was zoals een van de aanwezigen me toevertrouwde een waardige plechtigheid. Het is goed dat we blijven herdenken!

Dit weekend mag ik met Team Albrandswaardrunners (Team nr. 205) de RoPaRun lopen. Ruim 530 km je inspannen om te trachten leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven. We zullen er alles aan doen maandag op tijd op de Coolsingel aan te komen. We zijn er als team helemaal klaar voor en gaan er samen met die 257 andere teams een fantastisch evenement van maken. U kunt ons volgen via internet www.roparun.nl team 205.

Fijne Pinksterdagen
Donderdag 3 april 2008 - Column De Schakel april 2008

U heeft er misschien wel over gelezen of van gehoord – Rotterdam is op oorlogspad tegen de kleinere buurgemeenten in de Stadsregio over de uitvoering van het woningbouwscenario 2005-2010. Het gaat zelfs zover, dat wethouder Hamit Karakus van Rotterdam achter de rug van de rest van de regio, een brief aan minister Vogelaar heeft geschreven om te klagen over het feit dat de buurgemeenten maar niet opschieten met het bouwen van sociale woningen. Sociale woningen, bedoeld voor die Rotterdammers die zo snel mogelijk naar de buurgemeenten moeten verhuizen om plaats te maken voor meer gefortuneerde mensen die graag in de stad willen wonen. En dat is ons in het verkeerde keelgat geschoten. Wat is er aan de hand?


Lees verder...

Donderdag 6 maart 2008 - Column de Schakel maart 2008

Zoals u weet ben ik een fervent hardloper. Hardlopen is niet alleen goed voor je lijf maar vooral ook voor je geest. En dat kan ik in mijn vak goed gebruiken! Hardlopen gaat niet enkel over “gaan als de brandweer” maar over strategie, tactiek en vooral over volhouden en afzien. En om je doel te bereiken zul je veel moeten trainen en tegenslagen incasseren. Allemaal zaken die in mijn vak van wethouder erg goed van pas komen. Ook daar gaat het om weten wat je wilt en door te blijven proberen je doel bereiken. Ik, en zoals ik vaak merk u ook, wil daarbij vooral snel resultaat zien.

Lees verder...

Donderdag 7 februari 2008 - Column De Schakel - Februari 2008

Ondernemers zijn mensen die heel kritisch naar hun omgeving kijken en goed geïnformeerd willen zijn over alles dat daar gebeurt. Je hebt dan ook met vrijwel alle facetten van de maatschappij te maken. Als een weg wordt afgesloten voor werkzaamheden, kan dit namelijk grote gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van je bedrijf. Tijdens een gesprek, dat ik had met een vertegenwoordiger van de Kamer van Koophandel, ondernemers uit Albrandswaard en ambtenaren, bleek dat er aan de communicatie richting ondernemers best wat schortte. Lees verder...

Donderdag 10 januari 2008 - Column De Schakel januari 2008

De kerstbomen zijn weer verbrand, de nieuwjaarsrecepties achter de rug dus met ingang van deze week in 2008 dan echt begonnen. De meesten van ons zijn het jaar begonnen met de gebruikelijke goede voornemens, een fenomeen dat mij een beetje verbaast. Is die datum van 1 januari dan zo speciaal om alleen dan goede voornemens te maken, je zou zeggen dat je dat iedere dag kunt doen.

Dat is dan meteen mijn voornemen, om elke dag van dit jaar te zien als het begin van de rest van mijn leven.

Lees verder...

Donderdag 6 december 2007 - Column de Schakel december 2007

Sinterklaas ligt weer achter ons en het feest leefde als nooit tevoren. De detailhandel maakte recordomzetten en ook in Albrandswaard hebben de ondernemers goede zaken gedaan. Maar Sinterklaas is niet alleen goed voor de economie, hij blijkt ook een voorbeeldfunctie te hebben voor de manier waarop we met elkaar omgaan. Iedereen zegt u tegen Sinterklaas en spreekt met twee woorden in zijn aanwezigheid. Omgekeerd blijkt dat, als Sinterklaas iemand aanspreekt op zijn gedrag, dit spoorslags verbetert! Er is duidelijk respect voor deze oude man uit Spanje.
Wat zou het mooi zijn als dit respect normaal zou zijn. Dat het slopen van bushokjes en andere objecten niet zou bestaan. Want het overschrijdt toch echt een grens als er uit pure baldadigheid kranten in de brievenbus in brand worden gestoken. Dit kan mensenlevens kosten en mag dus echt niet gebeuren!!! Respect en elkaar aanspreken op dit gedrag, is de enige manier om dit gedrag te stoppen.

Lees verder...

Vrijdag 9 november 2007 - Column Schakel november 2007

Deze week wordt de begroting voor 2008 van Albrandswaard behandeld en dat is een goed moment om, wat betreft de ondernemers, de balans op te maken van wat tot stand is gekomen in het afgelopen begrotingsjaar, maar vooral ook om duidelijk te maken welke speerpunten in mijn portefeuille in het komende jaar aangepakt worden.

Lees verder...

Vrijdag 12 oktober 2007 -Column De Schakel week 36

Als bestuurder wil je niets liever dan de inwoners op een heldere manier vertellen wat er speelt binnen de gemeente en in welk stadium een onderwerp is. Bij het schrijven van deze column, realiseerde ik me dat dit vaak een buitengewoon moeilijke opdracht is.
Wellicht zegt u: Wethouder zeg gewoon waar je mee bezig bent en wees duidelijk! Lees verder...

Donderdag 13 september 2007 - Column De Schakel september 2007

Wat een lange hetezomer had moeten worden, ligt achter ons als een natte en misschien zelfs wat sombere vakantieperiode. Als u, net als ik vakantie in eigen land hebtgehouden, kunt u dit beamen. Toch heeft deze periode weer nieuwe energiegegeven om aan het nieuwe politieke seizoen te beginnen. En… ja het is weerbegonnen! 

Lees verder...

Column in Schakel 10 mei 2007 - Dick Roelse - uw wethouder

Maandagavond 7 mei, presenteerde Henry van Langeveld het door hem getekende plan ’t Spui aan de leden van de gemeenteraad. Voor de mensen die niet direct weten wat dit plan inhoudt even een korte update:

Het college is door de raad op pad gestuurd om het voormalige terrein Ringelberg in Rhoon te herontwikkelen. Na een tweetal informatieavonden met de omwonenden werd duidelijk dat dit eerste plan het niet zou worden. Men vond de massa te hoog en totaal niet passen in de omgeving. Zowel in het landschap als ten opzichte van het dorp. Henry van Langeveld, één van de omwonenden, vroeg mij of hij een plan mocht maken dat wel zou passen en ook de instemming van de omwonenden zou hebben. Want één ding was duidelijk, er moet iets gebeuren met dit terrein.

Natuurlijk heb ik ja gezegd. Als college zijn we blij met een dergelijk initiatief vanuit de omwonenden. Op 8 maart heeft Henry van Langeveld zijn plan gepresenteerd aan het college en de omwonenden. Het was meteen raak, want hij kreeg bij iedereen de handen op elkaar voor dit plan.
Dit was eigenlijk ook het geval in de carrousel van afgelopen maandag. De politiek waardeerde de inzet van Henry van Langeveld en was blij met de constructieve samenwerking tussen de gemeente en omwonenden.

Het plan bevat ongeveer 50 woningen die op schiereilanden worden gebouwd, een beetje zoals al in Portland ook is gedaan. Op deze manier passen de woningen in het gebied en blijven de historische zichtlijnen behouden. Met goedkeuring van de raad wordt het plan nu verder uitgewerkt, waarbij de raad ons een aantal punten meegaf die in de verdere uitwerking nog moeten worden meegenomen. Zoals speelvoorzieningen, de parkeernorm en een goede verkeersafwikkeling rond dit plan.

U zult begrijpen dat ik hier een heel goed gevoel aan heb overgehouden. Het proces tot nu toe is in samenspraak en in overleg met de omwonenden gegaan. Ja, en als er dan een dergelijk mooi plan uitkomt, waar ook de raad positief over is, word je vanzelf blij. Naar mijn idee zouden we altijd op deze manier moeten kunnen samenwerken als raad, college en inwoners. Positief, constructief en met gevoel voor elkaars positie. Tenslotte gaan we allemaal voor dezelfde zaak: Ons Albrandswaard!


Tot volgende keer

Donderdag 5 april 2007 - Column Schakel - Dick Roelse uw wethouder

In mijn column van maart heb ik u gevraagd mij te laten weten wat u vindt van de plannen en voorstellen van het college. Dit alles om beter met elkaar te communiceren. Dat deze column, maar ook mijn weblog, hiervoor een goed middel is, blijkt wel uit de vele reacties die ik heb ontvangen naar aanleiding van de vraag die ik aan de raad heb voorgelegd over de plek waar kinderdagverblijf BonBon het beste gehuisvest kan worden. Velen van u hebben daarop gereageerd en vinden dat de Boomgaard ‘maatschappelijk groen’ moet blijven. Ook wordt mij de vraag gesteld, waarom ik met deze vraag naar de raad kom. Ik zou toch moeten weten dat bewoners niet willen dat hier wordt gebouwd, ook geen kinderopvang.
Toch ligt deze zaak wat ingewikkelder, want in het bestemmingsplan Poortugaal dorp is de Boomgaard opgenomen als “maatschappelijke bestemming”. Dit is gedaan om hier bijvoorbeeld een school te kunnen bouwen. Dit bestemmingsplan is door de raad goedgekeurd en geldt nog steeds. Iedereen kan dus een aanvraag indienen om daar iets “maatschappelijks” te bouwen en de gemeente moet daar, op grond van wetgeving, aan mee werken. Juist omdat ik weet dat ontwikkeling van dit gebied bij de bewoners van Poortugaal Zuid gevoelig ligt, heb ik de raad gevraagd een duidelijke uitspraak te doen. Dit zal, zover ik nu weet, in mei gebeuren.

Dat bewoners niet alleen duidelijk maken wat ze niet willen maar ook wat juist wel bleek uit een bewonersinitiatief voor de inrichting van de Emmastraat in Poortugaal. Hier is energie gebruikt om mee te denken en tot constructieve oplossingen te komen. Of het plan binnen de door de raad opgestelde kaders uitvoerbaar is, vraag ik me af, maar ik ben blij dat men zich hiervoor wil inspannen. Het is voor de initiatiefnemers best lastig om alle belangen af te wegen. In dit plan is mogelijk onvoldoende rekening gehouden met de belangen van de winkeliers op het dorp. Maar, dat wordt dan weer opgepakt door de Winkeliersvereniging. Een mooi moment om alle partijen die hier bij betrokken de vraag voor te leggen: Hoe maken we hier iets met elkaar iets goeds van?

Het paasweekend staat voor de deur, voor velen van u een weekend voor leuke dingen en het opdoen van nieuwe energie. Voor mij de laatste trainingen voor de Marathon van Rotterdam op 15 april. Maar ook voor de Roparun van eind mei. Ik wil dan ook mijn Marathon opdragen aan deze Roparun en ons Gemeente Albrandswaard Team en vraag u dit team via mijn marathon te sponsoren. Het minimum bedrag is € 5,00 en voor elke minuut die ik finish onder mijn streeftijd van 3 uur 56 min komt daar € 1,00 per minuut bij. Doet u mee? Stuur een e-mail naar dickroelse@gmail.com of reageer op desze weblog en ik neem kontakt met u op.

Prettige paasdagen!

Column De Schakel 8 maart 2007

Gisteren zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten gehouden en in gedachten ging ik terug naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006. Sinds die verkiezingen communiceren wij als burgemeester en wethouders door middel van onder meer deze wekelijkse column. Wat we hier mee hopen te bereiken is, dat u inzicht krijgt in de dingen we doen, waarom we bepaalde besluiten nemen en wat voor gevolgen die voor u hebben. Deze column wordt niet geschreven omdat wij het zo belangrijk zouden vinden weer eens met foto en al in dit blad te staan. Juist niet!
De inzet is transparant te zijn, ook als dingen niet goed gaan. Waar gehakt wordt vallen spaanders en wij schamen ons er niet voor deze met u te delen En… toegegeven het is leuker te melden dat iets goed is gegaan dan dat het niet goed gaat!

Lees verder...

Column De Schakel 8 februari 2007

“Alweer februari”: dacht ik toen ik aan deze column begon. De winter schiet al op, nou ja winter…, daar kunnen we nauwelijks van spreken. Maar toch, voordat je het weet is het jaar alweer behoorlijk gevorderd. Maar gebeurt er ook nog iets in Albrandswaard?

Lees verder...

Column De Schakel 11 januari 2007

Hebt u dat nu ook? In december kijk je uit naar de vrije dagen rond de kerst en jaarwisseling en voor je het weet is het al weer voorbij. En dat geeft zo’n dubbel gevoel. Jammer dat die dagen voorbij zijn, maar fijn dat we weer aan de slag kunnen. Inmiddels is alles nu weer volop in beweging! Maandag kreeg ik het lijstje met projecten voor 2007. Allemaal belangrijk en allemaal urgent! Toch steekt een aantal er met kop en schouder bovenuit. Het Sportpark in Poortugaal wordt dit jaar in gebruik genomen, maar vraagt op dit moment veel aandacht omdat de velden door de vele regen nog niet ingezaaid kunnen worden. Toch is mij verzekerd, dat in de herfst alles er pico bello bij ligt. Na de opening van het sportpark wordt begonnen met het bouwrijp maken van Kasteeltuin Poortugaal.

Voor Essendael zijn de bouwvergunningen voor de eerste woningen ingediend en in 2007 wordt met de bouw begonnen. Later deze maand gaan we met architecten brainstormen over de torentjes tegen de Essendijk. Daar wordt heel zorgvuldig mee omgegaan, dat verzeker ik u!

En dan is er natuurlijk het Zwembad, het onderwerp van de algemene beschouwingen 2006. We weten al dat de eigenaar, het NRIJ, in een toekomstvisie voor het gebied Johannapolder, een zwembad tot belangrijke voorziening heeft benoemd. Dat is winst! Ik zie dit als een belangrijke steun in de rug voor onze ideeën. Met de raad is afgesproken dat er op 31 maart a.s. een uitgewerkt plan ligt.

En natuurlijk zijn we ook druk met een studie voor een plan rond het Ringelberg terrein in Rhoon, waar omwonenden zich in kunnen vinden. Tijdens een bijeenkomst in december heeft een bewoner aangeboden een idee uit te willen werken dat op instemming kan rekenen. Vorige week hebben we hier afspraken over gemaakt en aan het eind van deze maand zou hier al iets van klaar kunnen zijn. Burgerparticipatie op zijn best.

Eén project heb ik nog niet genoemd en dat is Poortugaal Dorp. Ook daar hebben bewoners aangegeven met een alternatief te willen komen voor de bebouwing van de Emmastraat. Ze zijn daar al een poosje mee aan de slag dus ben ik benieuwd naar de uitkomst.

Maar hoe gaat het dan met Portland zult u zich afvragen? Daar zijn we met de laatste 500 woningen bezig, en het klinkt misschien raar, maar dat gaat bijna vanzelf. Maar het venijn zit in de staart luidt een oud gezegde en daar hou ik dan maar rekening mee!

Column De Schakel 7 december 2006

Dit wordt de laatste column van mijn hand die dit jaar in de Schakel verschijnt.  Een jaar waarin veel is gebeurd! Lees verder...

Column De Schakel 26 oktober 2006

Vorige week ben ik, als loco burgemeester, behoorlijk druk geweest met de Aspis adders in het bos Valckesteyn. Hoewel Staatsbosbeheer verantwoordelijk is voor dit bos, heeft de gemeente uiteraard de taak een aantal maatregelen te nemen en het publiek zo goed mogelijk te informeren. Daarom zijn er op de invalswegen van het bos borden geplaatst die waarschuwen voor de aanwezigheid van slangen. Ook zijn via de GGD onze huisartsen, dierenartsen en de ziekenhuizen in de omgeving geïnformeerd en zijn instructies verstrekt hoe te handelen als mens of dier gebeten zou worden. Gelukkig is dit niet gebeurd en zijn, naar we hopen, de meeste adders gevangen. Als er nog slangen zijn, gaan deze nu snel in winterslaap en wort door Serpo in het voorjaar weer verder gezocht.


Een van de leukste dingen die ik als loco mag doen, is het bezoeken van mensen die iets bijzonders vieren. Vorige week vierde het echtpaar Oosterhuis dat zij 60 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. In dit geval was het bezoek extra leuk omdat ik dit echtpaar ook vijf jaar geleden bezocht heb toen zij 55 jaar getrouwd waren. Ik was toen erg van hen onder de indruk omdat zij zo vitaal en actief waren. Ton Oosterhuis vertelde me destijds dat hij altijd als dichter actief was en ik kreeg een boekje van hem mee met zelfgeschreven gedichten.
Toen ik dit keer aanbelde en het echtpaar feliciteerde met deze bijzondere dag, kreeg ik twee boekjes aangeboden. Zijn laatste werk, vertaling en inleiding van balladen en rondelen van Christine de Pizan en een boekje met rondelen ter gelegenheid van hun 60 jarig huwelijk. Het werd een heel bijzonder en inspirerend uurtje waar ik met heel veel plezier aan terugdenk.


Vrijdagmiddag mocht ik in de Bibliotheek van Albrandswaard het startschot geven voor de manifestatie Nederland Leest. Joke Boer, directeur van de biblotheek, overhandigde mij het boek "Dubbel Spel" van auteur Frank Martinus Arion. Om een domino effect te bewerkstelligen moet dit boek als cadeau worden doorgegeven aan de bezoekers van de bibliotheek en zo verder de gemeente in, zodat lezers tot de slotmanifestatie van 17 november met elkaar in debat gaan over dit boek. Het grote voorbeeld is het Amerikaanse succesvolle initiatief ‘One city, one book’. Ik vond het erg leuk de start te mogen verzorgen en hoop dat de campagne ook in Albrandswaard succesvol is.


Ook hoorde ik deze week het gerucht dat de weekmarkt in Poortugaal zou ophouden te bestaan. Niets is minder waar! We gaan de markt juist uitbreiden en op één plaats centreren. Naar verwachting is dit rond 1 december 2006 een feit.


Dat was het weer voor deze week en u blijft me natuurlijk volgen via http://wethouderroelse.blogse.nl/

Collumn De Schakel 28 september 2006


Dat de voormalige kleuterschool KrisKras op zo kort mogelijke termijn vervangen moet worden, is al lang bekend en daarom is ook een bouwvergunning verleend voor de nieuwbouw hiervan direkt aan de Julianaschool. De toegang van deze school komt aan de Beatrixstraat en dat was aanleiding voor een aantal bewoners hun zorg te uiten over de veiligheid van onze kleinste schoolgangers. In een goede bijeenkomst hebben we uitgebreid over deze veiligheid gesproken en zullen een aantal concrete door hun aangedragen voorstellen uitwerken die de veiligheid van de kinderen moet garanderen. Op korte termijn zullen wij de uitkomst hiervan weer met de bewoners bespreken.

Ook bij de Campus Portland is de werkgroep Veilige Schoolroute weer bij elkaar geweest. Langzaam maar zeker wordt daar de lijst van onveilige plaatsen kleiner, maar ook zien we weer problemen voor de fietsers en voetgangers toenemen door ondoordacht gedrag van de automobilisten. Een probleem dat we eigenlijk bij alle scholen zien. De oplossing hiervan moet beginnen bij het bewust maken hiervan bij de ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen. Dan alleen kunnen we hier iets aandoen!

Deze week heeft de gemeenteraad in twee vergaderingen een aantal belangrijke onderwerpen behandeld en een aantal knopen doorgehakt. De raad heeft de 2e kwartaalrapportage van dit jaar kritisch gelezen en vond dat het college niet de juiste procedure heeft gevolgd bij het aanvragen van een krediet voor de bouw van het nieuwe toegangscentrum voor onze CAI. Hiervoor zijn we terecht gewezen door de raad. Het college heeft een procedure voorgesteld waarbij dit soort situaties in de toekomst niet meer voor kunnen komen.

Afgelopen weekend was ik in Berlijn om daar de marathon te lopen. Wat een prachtige stad, wat een historie en wat een sfeer rond dat evenement. Ik heb met volle teugen genoten van de marathon, al die lopers en al die mensen die onvermoeibaar langs de kant stonden om ons aan te moedigen. Door keiharde training en de steun van het thuisfront heb ik een goede prestatie neergezet. Ondanks het feit dat het erg warm was, zo’n 28 graden, heb ik de marathon in 4 uur 17 minuten en 32 seconde gelopen. Hier ben ik best trots op, maar bovenal heb ik genoten van Berlijn en van de loop.

 

Column Schakel 31 augustus 2006

Dick Roelse - uw wethouder 

Het zomerreces ligt weer achter ons en we zijn weer vol energie aan de slag.

Helaas is onze organisatie deze week opnieuw opgeschrikt door het overlijden van één van onze jonge medewerkers. De verslagenheid is enorm en wij leven allemaal erg mee met degenen die achterblijven. Wij wensen de familie sterkte en kracht om dit enorme verlies te dragen.

Lees verder...

Column - Schakel 11 mei 2006

Dick Roelse, uw wethouder

Binnen het college van B&W is afgesproken dat in navolging van de burgemeester ook de wethouders een column in de Schakel zullen schrijven.Deze week mag ik het spits afbijten, volgende week collega Gerard Brussaard.

Lees verder...