Maandag 5 februari 2007 - Start bouw Rouwcentrum in Rhoon

 Al jaren wordt er gesproken over de vestiging van een rouwcentrum in Albrandswaard en vandaag wordt hier daadwerkelijk een begin mee gemaakt.

Foto: Associatie Uitvaartverzorging b.v.

 

Aan de Viaductweg in Rhoon worden de werkzaamheden gestart voor het rouwcentrum van de Associatie Uitvaartverzorging B.V.

Het vinden van de juiste plek voor zo'n centrum valt niet mee. Zowel in het centrum als bij de begraafplaats van Poortugaal is geprobeerd dit mogelijk te maken maar deze locaties vielen om verschillende redenen af.

De plaats waar het centrum nu komt werd mogelijk doordat de gemeente Albrandswaard de grond in haar bezit had. Deze is inmiddels aan de uitvaartorganisatie overgedragen. Hiermee is weer een bestuursopdracht met succes afgerond.

Lees verder...

Woensdag 20 december 2006 - Winnaars Winkeliersactie Rhoon 2006 bekend

Vanavond zijn in de Oranjerie in Poortugaal de winnaars bekend gemaakt van de winkelierskerstactie 2006. Tijdens een feestelijke bijeenkomst georganiseerd door de Winkeliersvereniging Rhoon werden door burgemeester Harald Bergmann, collega's Jan Backbier, Gerard Brussaard en mij uit de enorme stapels kaarten de 80 winnaars getrokken.

De winkeliersvereniging kan terugzien op een geslaagde avond waar ook uitgebreid met het college werd gesproken over het centrumplan Rhoon dat voor de winkeliers van Rhoon zo'n belangrijke ontwikkeling is.

trekking

Foto's: Sjors Ribeiro

lijst

Zaterdag 16 december 2006 - Start verkoop 26 appartementen van project Licht

Collega Gerard Brussaard, verantwoordelijk voor de Centrumontwikkeling Rhoon, en Jan Hoppen van HEJA Projectonwikkeling hebben vandaag het startsein gegeven voor woningbouw op de plaats waar nu nog het voormalige Gemeenthuis staat.

licht

Foto: Sjors Ribeiro

Er was veel belangstelling voor zowel de handeling als de appartementen en ik hoop dan ook dat met de bouw snel gestart kan worden.

Dinsdag 12 september 2006 - Video Centrum Ontwikkeling Rhoon

cor

Tekening: BRO

Als alles goed gaat behandelt de Raad van Albrandswaard op 27 september het voorstel van B&W voor de Centrum Ontwikkeling Rhoon.

De presentatie zoals vertoond aan de bewoners van Rhoon is op het internet gezet. Als u deze wilt bekijken klik dan op onderstaand link.

http://www.albrandswaard.nl/media/rhoon.wmv