Woensdag 14 mei 2008 - Eerste paal voor Kasteeltuin Poortugaal

Het is altijd een bijzondere gebeurtenis het slaan van een eerste paal. "Bouwen is een feest" zei voormalig Albrandswaards wethouder Floor van der Stoep altijd. En ik ben het met hem eens. Maar dit project is echt bijzonder voor onze gemeente. Bijzonder omdat het uitschrijven van een prijsvraag tot stand is gekomen. De opdracht daarbij was ontwikkel een sportpark in Poortugaal en bouw op de vrijkomende velden een bijzondere wijk voor Poortugaal. En dat alles zonder dat de belastingbetaler er geld bij moet leggen. En dat is gelukt! Het sportpark is inmiddels in gebruik en Kasteeltuin wordt een bijzondere plek. Zo'n 130 woningen met veel water en groen. En ook met de financien zit het goed.

Kasteeltuin

Foto: Sjors Ribeiro Edison

In een sfeer van ridders en kastelen heb ik samen met de jonge Ridder Tim een koker gevuld met 1 € , een bericht uit 2008 en de krant van woensdag 14 mei 2008en samen met de paal de grond in geslagen. Mocht die over een paar honderd jaar weer naar boven komen kunnen de Albrandswaarders van dan nog even terugblikken op het jaar 2008.

Bouwfonds veel succes met de bouw. Over ongeveer 2 jaar zal het project klaar zijn.

Maandag 12 mei - Team 205 - Albrandswaard Runners voltooien RoPaRun 2008

Na een geweldige loop is ons team de Albrandswaard Runners om 13.25 uur aangekomen op de Coolsingel in Rotterdam.

Wat een TEAM!.

Foto's: Sjors Ribeiro Edison

RoPaRun is veel meer dan een estafetteloop! Het gaat om vertrouwen in elkaar en weten dat "het goed zit". Dat heeft ons team volledig waar gemaakt. Alles was aanwezig voor een goed resultaat en dat hebben we dan ook bereikt. Bedankt collega lopers, bedankt fietsers, chauffeurs en ook heel veel dank aan onze verzorgers.

Teamcaptain op en tot het laatste moment Winni. Je hebt het geweldig gedaan!!!

Het was top!! En het sponsor resultaat mag er zijn, ruim € 11.000 voor dat fantastische doel "trachten leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"

 

Het hele verhaal lees je op onze site:: www.albrandswaardrunners.nl/de_loop.htm

Donderdag 8 mei 2008 - Column de Schakel mei 2008

Koninginnedag is dit jaar uitbundig gevierd in Albrandswaard. Zowel in Rhoon als Poortugaal was het gezellig druk en vooral de kinderen hebben zich ontpopt tot ware standwerkers en handelaren op de vrijmarkten. Bijzonder eigenlijk dat wij ieder jaar weer het leuk vinden om één dag Oranje te zijn. Ons uit te dossen met van alles en nog wat, als het maar oranje is. Weet u hoe dat komt? Waarschijnlijk omdat we op die ene dag van het jaar kunnen doen wat we anders niet durven. Het begint al vroeg in de ochtend met de brommers zonder uitlaat. Een fenomeen dat er jaren geleden opeens was en nooit meer is verdwenen. En ook vergeten we die ene dag dat we eigenlijk minder alcohol moeten gebruiken en zitten we om 10.30 uur aan de Oranjebitter in de Brinkhoeve en ’s middags met een advocaatje (met slagroom) in zowel de Hooge Werf als de Klepperwei. Tot zover is alles leuk, maar een aantal mensen drinkt ‘s avonds een biertje in de tent en nog één net zo lang tot de ME hen helpt om naar huis te komen. Onderweg wordt nog een brandje in de bestuurskamer van vv Oude Maas gesticht, schade aanzienlijk en voor rekening van de voetbalvereniging. Wat hebben we een lol gehad deze Koninginnedag. Jammer van het einde...

Met een beter gevoel denk ik terug aan de 4 mei herdenking van zondag. Zowel in Rhoon als Poortugaal waren daarbij veel mensen aanwezig. Geweldig dat er na een aantal jaren waarin de belangstelling wat afgenomen was zo’n grote opkomst was. Ik mocht op de plechtigheid in Rhoon voor een volle kerk spreken over het thema “Solidariteit”. Daarna heb ik samen met de heer Groshart, oud verzetsstrijder, en de zoon van de in 1944 gefusilleerde heer de Raadt kransen gelegd bij het monument naast de kerk. Het was zoals een van de aanwezigen me toevertrouwde een waardige plechtigheid. Het is goed dat we blijven herdenken!

Dit weekend mag ik met Team Albrandswaardrunners (Team nr. 205) de RoPaRun lopen. Ruim 530 km je inspannen om te trachten leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven. We zullen er alles aan doen maandag op tijd op de Coolsingel aan te komen. We zijn er als team helemaal klaar voor en gaan er samen met die 257 andere teams een fantastisch evenement van maken. U kunt ons volgen via internet www.roparun.nl team 205.

Fijne Pinksterdagen