Maandag 14 april - Marathon Rotterdam weer een fantastisch evenement

Gisteren was het dan de grote dag! Na ruim drie maanden intensieve training was het dan zover, de Marathon van Rotterdam. Het was mijn achtste Marathon maar iedere keer is de voorbereiding weer erg spannend. Vroeg op om op tijd te eten. Wat is de goede voeding voor de wedstrijddag zelf blijft altijd weer een moeilijk te beantwoorden vraag.

Het moet allemaal in 1 keer goed op zo'n dag!. Hoe is het weer? In ieder geval veel beter dan de afgelopen dagen is voorspeld. Eigenlijk wel perfect!

De Rotterdam Running Ambassadors verzamelen bij ING op het Weena en wat opvalt als ik daar naar toe loop, is de geweldige sfeer in de stad. Vooral het aanzwellen van de deelnemers op de Coolsingel is indrukwekkend. Lee Towers zingt en burgemeester Opstelten vuurt zijn kanon af. Het is 11 uur en we vertrekken voor de 42.192 km. Doel: Proberen onder de 4 uur te finishen.

Tot 32 km gaat dat goed. Ik loop mooi vlak in een groepje van 6 Runners en wordt door heel veel Albrandswaarders en andere fans aangemoedigd. Maar in Kralingen wordt het moeilijker en zakt het tempo in omdat ik erg veel last van mijn maag krijg. De marathon begint pas bij 35 km zegt onze trainer altijd en zoals gewoonlijk had hij ook nu weer gelijk. De laatste 7 km naar de Coolsingel waren erg zwaar.

finish

Foto: Sjors Rebeiro

Maar ik ben er gekomen in na 4.12.40 netto mocht ik burgemeester Opstelten de hand drukken.

De 4 uur dus niet gehaald maar dat is dan weer de uitdaging voor Keulen in oktober. Rotterdam viert dan de 50 jaar samenwerking met die stad en dat is reden voor de Rotterdam Running Ambassadors om daar de najaarsmarathon te lopen.

Maar eerst de Roparun volgende maand. Daar was de marathon een goede training voor.

Veel dank aan iedereen die mij op welke manier dan ook heeft geholpen deze (wed)strijd tot een goed einde te brengen. Dank voor alle aanmoedigingen en verzorging. Het was top!!!

Hopelijk tot volgend jaar in Rotterdam.

Donderdag 3 april 2008 - Start Kids Olympiade op Don Boscoschool

Vanmorgen heb ik samen de voorzitter van de Sportstichting Albrandswaard Erwin de Jongh de aftrap gegeven voor de Kids Olympiade met in juni de finale op het Sportpark Albrandswaard.

 

olymp

Foto: Stephanie van der Lans

Niet alleen de kinderen voerden een perfecte show op maar ook Erwin en ik hebben ook laten zien dat we niet alleen in woord maar ook in daad sport een warm hart toedragen!

Jongelui van de Albrandswaardse scholen wens ik veel succes maar bovenal veel sportiviteit toe. We zien elkaar weer in juni.!

 

Donderdag 3 april 2008 - Column De Schakel april 2008

U heeft er misschien wel over gelezen of van gehoord – Rotterdam is op oorlogspad tegen de kleinere buurgemeenten in de Stadsregio over de uitvoering van het woningbouwscenario 2005-2010. Het gaat zelfs zover, dat wethouder Hamit Karakus van Rotterdam achter de rug van de rest van de regio, een brief aan minister Vogelaar heeft geschreven om te klagen over het feit dat de buurgemeenten maar niet opschieten met het bouwen van sociale woningen. Sociale woningen, bedoeld voor die Rotterdammers die zo snel mogelijk naar de buurgemeenten moeten verhuizen om plaats te maken voor meer gefortuneerde mensen die graag in de stad willen wonen. En dat is ons in het verkeerde keelgat geschoten. Wat is er aan de hand?


Lees verder...