Dinsdag 18 maart 2008 - College leert werken volgens CiEP Kwaliteitssyteem

Vandaag hebben we de 2e trainingsdag gevolgd voor het organiseren van ons werk volgens het CiEP systeem. Dit laat zien hoe je door een betere structuur in je dagelijkse werkzaamheden aan te brengen je veel tijd kunt besparen.

De methode gaat uit van het principe "Doe Het Nu" waardoor je in principe altijd een leeg buro zult hebben aan het eind van de dag. Alles wat er die dag aan werk is bijgekomen is ook afgehandeld of in mijn geval uitgezet in de organisatie. Het geeft me veel meer inzicht in wat ik doe en zorgt er voor dat in principe alle e-mail op de dag wordt behandeld waarop het bericht is binnengekomen. Dit betekent niet dat u altijd de zelfde dag antwoord krijgt. Vaak moet hiervoor ook door anderen nog worden gewerkt. Maar als die ook met CiEP werken gaat het allemaal wel een stuk sneller.

Doel.?? Betere dienstverlening aan onze klanten. En dat bent u!. Ik werk nu twee weken met het systeem en ben erg enthousiast geworden. Ik heb veel meer tijd gekregen om de straat op te gaan en om deze weblog te schrijven.

Ik hoop u op straat tegen te komen! 

Zaterdag 8 maart 2008 - Albrandswaard Runners lopen 1/2 Marathon van Oostvoorne

Het was vandaag weer genieten in Oostvoorne waar voor de 25e keer de 1/2 van Oostvoorne werd gelopen.  Voor ons Roparunteam was het een mooie gelegenheid om te testen waar we staan. John Rijsdijk en ik hadden afgesproken om samen te lopen en wij bereikten de finish in een tijd van 1:45:23. Peter van Dartelen en Henk Kras waren nog een stuk sneller met 1:35:41 en 1:39:36. 

finsh

Foto: Monique Rijsdijk

Op naar zaterdag 15 maart want dan lopen we de Estafette over 63 km met het hele team in de Hoekse Waard. 

Vrijdag 7 maart - BAR gemeenten presenteren mogelijk Park van Maas en Waal aan gedeputeerde van Heijningen

Ieder jaar brengt de gebiedsgedeputeerde van onze provincie een bezoek aan de gemeenten waarvoor hij verantwoordelijk is. Het gaat er bij dat bezoek vooral om met elkaar over de rollen die provincie en gemeenten spelen te spreken.

Dit jaar is voor het eerst op ons initiatief een bezoek georganiseerd aan de samenwerkende BAR gemeenten. Voor hen die het nog niet weten zijn dat Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Afgesproken werd dat vanuit iedere gemeente 1 bestuurder een presentatie geeft over een gezamenlijk onderwerp. Ik had de eer dat voor Albrandswaard te mogen doen en wel over het Park van Maas en Waal.

park

Lees verder...

Donderdag 6 maart 2008 - Column de Schakel maart 2008

Zoals u weet ben ik een fervent hardloper. Hardlopen is niet alleen goed voor je lijf maar vooral ook voor je geest. En dat kan ik in mijn vak goed gebruiken! Hardlopen gaat niet enkel over “gaan als de brandweer” maar over strategie, tactiek en vooral over volhouden en afzien. En om je doel te bereiken zul je veel moeten trainen en tegenslagen incasseren. Allemaal zaken die in mijn vak van wethouder erg goed van pas komen. Ook daar gaat het om weten wat je wilt en door te blijven proberen je doel bereiken. Ik, en zoals ik vaak merk u ook, wil daarbij vooral snel resultaat zien.

Lees verder...

Maandag 3 maart 2008 - Lokale omroep zoekt voorzitter

Al van voor de oprichting in 1988 ben ik als medewerker en bestuurslid betrokken bij onze lokale omroep de Radio Omroep Stichting Albrandswaard. Een omroep dit met zo'n 30 vrijwilligers dit jaar al 20 jaar lokale radio en kabelkrant maken onder de naam Studio West IJsselmonde en Albrandswaard.TV . Een omroep die er alles aan doet om steeds professioneler haar programma's te maken.

Maar het gaat niet alleen om radio en tv maken. Een omroep heeft ook een sterk bestuur nodig. Daarom zijn wij op zoek naar een man of vrouw die het leuk vind om te besturen en daarom onze nieuwe voorzitter wil worden.

Als je vind dat deze functie je op het lijf geschreven is neem dan kontakt met ons op. De profielschets lees je hier.

Lees verder...