Zondag 24 februari 2008 - Bruggenloop Rotterdam was weer een feest!

Vandaag heb ik met veel plezier de Bruggenloop, een run over 7 bruggen waaronder de Erasmus en van Brienenoordbrug, gelopen. Het was prima weer toen we om 11.02 uur met zo'n 3500 lopers aan deze 15 km begonnen. In een tijd van 1:15:35 was ik aan de finish en was daar best tevereden mee. Het bied een goede basis voor de verdere training voor de Marathon in april en de RopaRun in mei.

RRA was goed vertegenwoordigd. De leden van ons RoPaRun team gaven er de voorkeur aan de 30 km testloopbij ACV Energie in Barendrecht te lopen. Ik ga dat zondag in Oud Beijerland doen met de Rotterdam Running Ambassadors.

Ook was het leuk om onderweg een flink aantal dames van de Tempelrunners ter zien. Ik heb nog op ze gewacht bij de finish maar ik heb ze helaas niet gezien. Ze hebben vast een goede tijd gelopen.

bruggenloop

Foto: Sjors Ribeiro

Vrijdag 22 februari 2008 - WSV Poortugaal kan weer 30 jaar vooruit

Vandaag ondertekende voorzitter Mees Hazenleger van de Poortugaalse Watersportvereniging een overeenkomsts met het Natuur en Recreatieaschap IJsselmonde over het gebruik van de Poortugaalse haven. Hiermee is nu definitef de toekomst van de vereniging gegarandeerd. De aanloop naar deze oplossing is lang geweest, ruim 17 jaar.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het clubgebouw heb ik de vereniging van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en hun het beste voor de toerkomst gewenst.

vlag

Foto: Dick Roelse

Om het vertrouwen in de toekomst te onderstrepen introduceerde de vereniging een nieuwe vlag. Het groen werd ingewisseld voor geel!

Donderdag 21 februari 2008 - Poortugaal opgeschrikt door brandstichtingen

In de nacht van woensdag op donderdag 22 februari is de brandweer Albrandswaard vijf keer uitgerukt voor brandstichting in woningen in Poortugaal. Vandalen hebben brievenbussen met brandende kranten in brand gestoken. Naast materiële schade zijn er ook gewonden gevallen, die voor behandeling naar het ziekenhuis moesten. De politie is direct een groot buurtonderzoek gestart en heeft tevens aangegeven de komende tijd extra te surveilleren. Ook is de politie nog opzoek naar mogelijke getuigen, deze worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Albrandswaard op telefoonnummer 09008844.

brand

 Foto: Sjors Ribeiro

In mijn functie van Loco burgemeester , bezocht ik donderdag samen met de brandweercommandant de getroffen gezinnen.
Het is echt ongelofelijk, dat er mensen rondlopen die uit puur vandalisme tot zulke criminele daden in staat zijn. Het minste wat je als college dan kunt doen, is deze mensen een bezoekje brengen en het leed dat hun is aangedaan aanhoren. Je staat machteloos tegenover zoveel ellende en ik roep iedereen dan ook op om ogen en oren goed open te houden, zodat dit niet meer kan voorkomen, en als iemand iets verdachts heeft gezien of gehoord die bewuste nacht, vraag ik die mensen contact op te nemen met de politie, want dit is echt onacceptabel.

Zondag 10 februari 2008 - Albrandswaard Runners Roparun 2008 goed op schema

Dit weekend stond vrijwel geheel in het teken van de Roparun. Gistermiddag zijn we met een groot deel van ons team aanwezig geweest op de Roparun Team Info dag in Ahoy. Daar zijn we op inspirerende wijze bijgepraat over alle praktische zaken van dit evenement. Routewijzigingen en andere procedures dan in voorgaande jaren. Dit alles omdat er dit jaar het recordaantal van 258 teams aan de start zullen verschijnen.

Aankomst 28 km CAV Energie

Foto: Winni de Bruin

Maar ook de looptraining vergeten we niet. De afgelopen weken zijn al regelmatig trainingen gezamelijk afgewerkt. Vandaag stond een duurloop van 28 km op het programma. Het ging prima en wat was het fantastisch om met dit weer te mogen lopen.

Onderstaand de route die we hebben afgelegd met 2x  de Brienenoordbrug. Het was een feest!!

route

Donderdag 7 februari 2008 - Column De Schakel - Februari 2008

Ondernemers zijn mensen die heel kritisch naar hun omgeving kijken en goed geïnformeerd willen zijn over alles dat daar gebeurt. Je hebt dan ook met vrijwel alle facetten van de maatschappij te maken. Als een weg wordt afgesloten voor werkzaamheden, kan dit namelijk grote gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van je bedrijf. Tijdens een gesprek, dat ik had met een vertegenwoordiger van de Kamer van Koophandel, ondernemers uit Albrandswaard en ambtenaren, bleek dat er aan de communicatie richting ondernemers best wat schortte. Lees verder...