Donderdag 10 januari 2008 - Column De Schakel januari 2008

De kerstbomen zijn weer verbrand, de nieuwjaarsrecepties achter de rug dus met ingang van deze week in 2008 dan echt begonnen. De meesten van ons zijn het jaar begonnen met de gebruikelijke goede voornemens, een fenomeen dat mij een beetje verbaast. Is die datum van 1 januari dan zo speciaal om alleen dan goede voornemens te maken, je zou zeggen dat je dat iedere dag kunt doen.

Dat is dan meteen mijn voornemen, om elke dag van dit jaar te zien als het begin van de rest van mijn leven.

Lees verder...

Woensdag 9 januari 2008 - Contact met ondernemers Albrandswaard versterkt

Vanmiddag heb ik samen met relatiebeheerder Wybe Zijlstra van de Kamer van Koophandel het structurele overleg met de ondernemers in Albrandswaard weer opgestart. Onderwerp van gesprek was de benchmark ondernemersklimaat die vorig jaar voor de gemeente door TSS Nipo is opgesteld. De uitkomst hiervan is in september in de caroussel besproken. Op zich zijn de Albrandswaardse ondernemers redelijk tevreden over hun relatie met de gemeente.

Toch waren er ook een aantal zaken waarvan men vindt dat het beter kan. Met name informatie en communicatie in het algemeen maar over de Centrumplannen en het Landschapspark in het bijzonder wordt als onvoldoende ervaren.

Daar gaan we dus wat aan doen!. Afgesproken is dat op de website van de gemeente onder een duidelijk herkenbare kop "Ondernemersnieuws" alle informatie en college en raadsbesluiten zal worden opgenomen. Verder zal deze informatie ook per e-mail aan de ondernemersverenigingen worden aangeboden die dan voor verdere distributie zorg zullen dragen.

Ik doe mijn best om deze informatie al vanaf volgende week beschikbaar te hebben. Over 3 maanden evalueren we het resultaat en zal een ander speerpunt onder de loupe worden genomen.

Dit zal de parkeersituatie in Overhoeken I en II zijn. De informatie zal ook op deze weblog te vinden zijn.

 

Dinsdag 8 januari 2008 - ANBO Albrandswaard geeft nieuwjaarsreceptie

Vanmiddag was ons college aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van de ANBO in de Brinkhoeve in Poortugaal. Dit is ieder jaar weer een prima gelegenheid om veel mensen tegeliijk een voorspoedig nieuwjaar te wensen en om een praatje te maken. De speech van voorzitter Anja Latenstein hebben we helaas gemist maar zij heeft ongetwijfeld mooie woorden gesproken.

anbo

Het was een gezellige middag in de Brinkhoeve. Nu op naar de volgende receptie in Ahoy bij de Rabobank Rotterdam.

Zondag 6 januari 2008 - Wordt 2008 een sportjaar??

Gisteren heb ik tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Sportstichting in de studio van onze eigen lokale omroep Studio West IJsselmonde mijn visie en verwachting gegeven op het sportjaar 2008. Ik kom daar in een latere weblog nog op terug. Ook hebben we nog even teruggekeken naar het jaar 2007.

Op persoonlijk sportgebied is er rond de jaarwisseling genoeg te beleven geweest. Met de eindejaarsloop georganiseerd door PSV Poortugaal en Roparunteam Rhoon 2000 is een nieuw loopevenement voor Albrandswaard geboren. Samen met Arie van Wingerden en John Rijsdijk van ons Roparunteam Albrandswaard Runners liep ik de 3 rondjes door de Johannapolder in 1.18.28.

eindejaarsloop 2008

Foto: Sjors Edison

Maar ook 2008 is sportief begonnen met de 1/2 Marathon van Rockanje. Een zware loop met bijna 10 km over het strand bij hoogwater. Samen gelopen met zowel Albrandswaard Runners Ben en John als vooral met m'n Ambassadors vriend Daan Kraan. Hij stuwde me vooral de laatste 6 km naar steeds grotere hoogte. Met de eindtijd van 1.59.48 waren we dan ook best tevreden. Bedankt Daan!

rockanje

Foto: Piet Wieringa

Ja 2008 wordt een sportjaar!

Dinsdag 1 januari 2008 - Gelukkig en Voorspoedig 2008

nj Graag wens ik u allen een gelukkig en vooral geziond 2008 toe. Een jaar waarin veel gaat gebeuren. De sloop van het voormalig Gemeentehuis in Rhoon en de start van de bouw daar zal de komende dagen als "aftrap" gelden.

Ik zal ook dit jaar weer regelmatig schrijven op dit weblog over alle projecten en onderwerpen die ik in portefeuille heb en hoop dat u ze met plezier zult lezen.

Een fijn jaar toegewenst!