Dinsdag 25 december 2007 - Prettige Kerstdagen

Wat hebben we de laatste dagen kunnen genieten van de (korte) winter. Dat leverde zaterdag fantastische foto's op. Van een daarvan heb ik een kerstgroet gemaakt die ik graag hier plaats. Ik wens iedereen fijne dagen!

kerst

Maandag 17 december 2007 - Verdeeldheid in Albrandswaardse coalitie

Tijdens de lange raadsvergadering van vandaag werd pijnlijk duidelijk dat er grote verschillen van inzicht zijn tussen VVD en PvdA en de fractie van de Nieuw Albrandswaardse Partij. De laatste sloot zich volledig aan bij het standpunt van EVA tijdens de behandeling van het plan Palsgraaf, een particulier initiatief van Jelle van der Maat van garagebedrijf Palsgraaf. Deze wil zijn garagebedrijf verplaatsen naar Overhoeken 3 en op de vrijkomende grond appartementen bouwen. Het probleem daarbij is dat het gemeentelijk monument 't Boerderijtje" aan de Werkersdijk hiervoor gesloopt moet worden.

raad

Foto: Sjors Ribeiro

Na lang beraad had ook de NAP toegezegd onder voorwaarden van een goede uitstraling van de nieuwbouw en een goede oplossing voor de gebruikers van 't Boerderijtje met de sloop in te stemmen.

Maar bij behandeling van het voorstel in de raad sloot deze coalitiepartij zich zonder inhoudelijke argumenten aan bij een amendement van EVA die het college met onuitvoerbare kaders probeerde op te zadelen.

Uiteindelijk dachten partijen de oplossing gevonden te hebben door dit amendement om te zetten een motie die het college opdroeg voor 1 maart een nieuw plan te ontwikkelen zonder sloop van 't Boerderijtje.

Een hele klus die samen met een begeleidingscommissie uit de raad in 8 weken geklaard moet worden. In zijn stemverklaring gaf NAP fractievoorzitter Richard Polder het college mee dat als het plan niet aan de verwachting voldoet zijn fractie niet langer steun zal geven aan deze coalitie.

De vraag is dan ook hoe lang blijft deze coalitie nog in stand??

 

Zondag 16 december 2007 - Spinning voor Stichting Dynamo

Vandaag heb ik de opening mogen doen van de Spinning Marathon die werd verreden op de Sportschool van Arshak Dabaghian in Portland. Zo'n 60 mensen hebben met 4 uur Spinning het mooie bedrag van € 1.600 bijeen gefietst. Samen met collega Jan Backbier heb ik me ook een uurtje voor Stichting Dynamo in het zweet gewerkt. De mensen met een geestelijke beperking van Dynamo kunnen weer wat extra middelen besteden aan leuke dingen in Portland.

spinning

 Foto: Sjors Ribeiro

Spinning is weer eens iets heel anders dan hardlopen en ik blijf het zeker doen.

Donderdag 6 december 2007 - Column de Schakel december 2007

Sinterklaas ligt weer achter ons en het feest leefde als nooit tevoren. De detailhandel maakte recordomzetten en ook in Albrandswaard hebben de ondernemers goede zaken gedaan. Maar Sinterklaas is niet alleen goed voor de economie, hij blijkt ook een voorbeeldfunctie te hebben voor de manier waarop we met elkaar omgaan. Iedereen zegt u tegen Sinterklaas en spreekt met twee woorden in zijn aanwezigheid. Omgekeerd blijkt dat, als Sinterklaas iemand aanspreekt op zijn gedrag, dit spoorslags verbetert! Er is duidelijk respect voor deze oude man uit Spanje.
Wat zou het mooi zijn als dit respect normaal zou zijn. Dat het slopen van bushokjes en andere objecten niet zou bestaan. Want het overschrijdt toch echt een grens als er uit pure baldadigheid kranten in de brievenbus in brand worden gestoken. Dit kan mensenlevens kosten en mag dus echt niet gebeuren!!! Respect en elkaar aanspreken op dit gedrag, is de enige manier om dit gedrag te stoppen.

Lees verder...