Zondag 25 februari 2007 - Fortis Bruggenloop 2007

Toen ik vanmorgen uit bed kwam en naar buiten keek zonk de moed me wel een beetje in de schoenen. Het water viel loodrecht uit de hemel en het zag er niet naar uit dat het snel droog zou worden. Geen goede omstandigheden voor de bruggenloop. Maar ja ook slecht weer is loopweer en tijdens de marathon of Roparun is het ook niet altijd droog.

Maar hoe anders was het om 11.00 uur het moment van de start! Het was droog en zo'n 2400 lopers gingen van start voor een wedstrijd over 7 bruggen waaronder de Erasmus -en Brienenoordbrug.

En wat voelde dat goed vanmorgen. Ik kon mijn race goed opbouwen en tot mijn vreugde stond boven op de Brienenoordbrug Sjors Ribeiro te wachten en maakte deze foto.

bruggenloop

Over mijn tijd ben ik best tevreden 1.14.33 netto op de finish. Ziet er goed uit voor de zowel de Rotterdam Marathon als de Roparun die wie als team Gemeente Albrandswaard gaan lopen.

Overigens zag ik veel lopers uit Albrandswaard vandaag. Natuurlijk want het is een fantastische sport dat hardlopen! 

Donderdag 22 februari 2007 - VVD lijsttrekker Erik van Heijningen bezoekt buitengebied Albrandswaard

Erik van Heijningen gedeputeerde en lijsttreker bij de verkiezing voor provincale staten van 7 maart a.s. bracht vandaag een bezoek aan het buitengebied van Albrandswaard.

Op de fiets ging hij samen met mede kandidaat Marco Goedknegt en leden van de VVD gemeenteraadsfractie naar de golfbaan en werd ook de Portlandhoeve van de fam. Barendrecht bezocht.

portland

Uiteraard werd met Lien Barendrecht gesproken over landschapspark het Buytenland, een project waar Erik van Heijningen namens de provincie verantwoordelijk voor is.

rb

Foto's: Marco Goedknegt

Ook werd vanaf de Rijsdijk een blik geworpen op de Rhoonse Baan. De fietstocht eindigde bij Intratuin waar de lunch werd gebruikt.

Voor Albrandswaard staat VVD  raadslid Marco Goedknegt uit Poortugaal kandidaat bij de statenverkiezingen. Alhoewel hij vanaf de 34e plaats waarschijnlijk niet in de staten gekozen zal worden wens ik Marco veel succes in de campagne toe.

Dinsdag 20 februari 2007 - Waterschap kapt tientallen bomen zonder informeren gemeente

Het Waterschap Hollandse Delta heeft zonder informatie naar de gemeente Albrandswaard en haar inwoners ruim 100 majestueuze bomen gekapt aan de Rijsdijk en Rhoonsedijk in Rhoon. Wij zijn als college van Albrandswaard hierover zeer verontwaardigd.

Wij worden de laatste dagen overstelpt met reacties van geschokte en verontruste inwoners, allen met de vraag: “Waarom zijn deze bomen, die het gezicht van de dijken vormen, in vredesnaam gekapt?”

De bomen stonden in het dijkengebied, waar het Waterschap Hollandse Delta verantwoordelijk is voor onderhoud en groen. Wij als college van Albrandswaard zijn echter van mening dat dit het Waterschap niet ontslaat van haar informatieplicht richting de gemeente en haar inwoners.

Mijn collega Gerard Brussaard:

“De slag is groot als je op een kwade dag ziet dat ruim 100 grote bomen zijn gekapt. Jammer genoeg is de kap niet meer ongedaan te maken, kleine pleister op de wonde is dat het Waterschap een aantal bomen op de Rijsdijk en Rhoonsedijk gaat herplanten. Er is namelijk vergunning aangevraagd voor 57 nieuwe bomen op de Rijsdijk en 17 op de Rhoonsedijk. We proberen op dit moment bij het Waterschap te achterhalen wat de reden van de kap is geweest. En uiteraard hebben we ons ongenoegen geuit over het geheel ontbreken van informatie richting gemeente en haar inwoners. Dit mag in de toekomst echt niet meer voorkomen!

Zondag 18 februari 2007 - Het ene rood is het andere nog niet

Vanmorgen heb ik ter voorbereiding van de Rotterdam Marathon en de Roparun voor het team Gemeente Albrandswaard een trainingsloop van ruim 20 km gemaakt. Heerlijk op zondagmorgen door de mooie omgeving van onze dorpen.

Ik heb vandaag gekozen om over de Rhoonse Baan naar Portland en via de Rhoonse Grienden weer terug naar huis te lopen. Het fijne van hardlopen is je hoofd lekker leeg maken en genieten van de dingen die je onderweg tegen komt.

Op de Rhoonse Baan kwam weer dat leuke moment van de opening op 22 december 2006 naar boven. Samen met Bas Nootenboom in onze geleende knalrode Ferrari een half uur genieten van geweldige auto.

Toen ik bij het Deltaziekenhuis de Schroeder van der Kolklaan opliep zag ik een knalrode Jaguar die lichtsignalen gaf om mijn aandacht te trekken. Het was raadslid Bert Euser, de man die zich zo druk maakte over onze Rode Bolide...

jag"Wat moet hij een gelukkig mens zijn": dacht ik, en een gevoel van jaloezie overviel me, als je iedere dag in zo'n knalrode auto mag rijden!

 

Thuis aangekomen vond ik in mijn mailbox een bericht met dagboekfragmenten van Bert met als titel "2006 Het jaar van de knalrode Ferrari".

Ik weet het nu zeker. Toeval bestaat niet!

Maar wat heb ik lekker gelopen.

 

Donderdag 15 februari 2007 - O.B.S. Portland rond architectuurproject af

 

maq

Deze week hebben alle groepen van OBS Portland aan het architectuurproject gewerkt. De leerlingen maakten onder andere kennis met architecten van het NAI, en vanmorgen mocht ik iets vertellen over hoe hun eigen woonwijk Portland tot stand is gekomen. Erg leuk om te doen al vond ik het best moeilijk dit helder uit te leggen aan de kinderen van groepen 4 en 5. Maar uit de vele vragen die zijn gesteld bleek dat zij erg veel belangstelling hebben voor het onderwerp.

Dit is in praktijk gebracht door het maken van een maquette van hun eigen dorp in ontwikkeling.

maq

Foto's: Dick Roelse 

De meeste kinderen hebben het erg naar hun zin in Portland. Maar wensen zijn er ook nog genoeg. Die variëren van een bioscoop tot een skatepark in het park.

Ik heb weer veel ideeën opgedaan!

Woensdag 14 februari 2007 - Laatste paal accommodaties Sportpark Albrandswaard geslagen

Vanmorgen is in de stromende regen door de voorzitter van vv Oude Maas - Arie Vermaas en erevoorzitter van PSV Poortugaal de laatste paal geslagen voor de kleed en kantine accommodatie van beide verenigingen op het Sportpark Albrandswaard in Poortugaal.

vz

Foto: Dominicus Cense

Als de bouw volgens planning verloopt zullen deze gebouwen in juli gereed zijn. De architect overhandigde de beide clubvoorzitters een afbeelding van de gebouwen.

arch

Foto: Dominicus Cense

Met de verenigingen maak ik me wel zorgen over de ontwikkeling van de velden. Door de vele regen staan ook de reeds aangelegde velden deels onder water. De velden tegen de Albrandswaardsedijk kunnen door het water niet vroeger als eind maart worden ingezaaid.

Ik ben dan ook van mening dat de clubs niet eerder kunnen verhuizen dan nadat dit probleem is opgelost. Als dat betekent dat een deel van het volgend seizoen nog op de oude velden moet worden gespeeld dan moet dat maar. Die zekerheid geef ik de clubs!

Maandag 12 februari 2007 - Raad stemt in met Zorgvilla Rhoon

De raad heeft vanavond duidelijkheid verschaft aan de initiatiefnemers van de zorgvilla in Rhoon. Met de stemmen van de PvdA fractie en Bert Euser van EVA tegen werd het voorstel om in afwijking van de door de raad gestelde kaders het gebouw 2,5 meter verder in het water van het park te bouwen aangenomen.

Het oorspronkelijke door de raad gewenste plan kreeg geen goedkeuring van de Welstandscommissie. Het nu goedgekeurde plan heeft ook de instemming van omwonenden.

Een onderwerp dat op de politieke agenda van Albrandswaard inmiddels al jaren voorkwam is afgerond en Rhoon krijgt er een prima voorziening voor ouderen bij.

raad1202

Foto: Winni de Bruin

Bert Euser stemde tegen omdat hij van mening was dat er nu gebouwd wordt in het park zonder integrale visie op dat gebied en omdat er volgens hem veel meer geld uit de verkoop van de voormalige ambtswoning te halen is. Ook vond hij dat niet voldoende met omwonenden was gecommuniceerd over het plan. Hij noemde zijn besluit "een duivels dilemma" omdat hij wel voor de voorziening zorgvilla is. De PvdA fractie is altijd tegen het plan geweest.

Donderdag 8 februari 2007 - Samen naar leergang bij Bestuursacademie

Vandaag was de eerste dag van een driedelige leergang "De wethouder in actie". Een training waar wethouders vaardigheden worden geleerd waarvan in de praktijk van alle dag volop gebruik kan worden gemaakt. Ik vond het leukste van deze dag om ervaringen met collega's uit het hele land uit te wisselen.

Wij hebben als team op deze leergang ingeschreven en dat was leerzaam voor ons maar ook voor de anderen.

We spraken over trends in het openbaar bestuur en de interactie tussen wethouders en de raad. Hoe ga je om met kaderstelling en hoe kunnen wethouder en raad elkaar ondersteunen? Maar ook hoe om te gaan met conflicten want ook die komen in iedere gemeente voor.

wia

Foto: Dick Roelse

Maar het belangrijkste daarbij is toch de communicatie met je klanten. De inwoners van je gemeente!

In maart en april het vervolg waarin o.a. burgerparticipatie aan de orde zal komen. Wordt vervolgd!

Column De Schakel 8 februari 2007

“Alweer februari”: dacht ik toen ik aan deze column begon. De winter schiet al op, nou ja winter…, daar kunnen we nauwelijks van spreken. Maar toch, voordat je het weet is het jaar alweer behoorlijk gevorderd. Maar gebeurt er ook nog iets in Albrandswaard?

Lees verder...

Maandag 5 februari 2007 - Start bouw Rouwcentrum in Rhoon

 Al jaren wordt er gesproken over de vestiging van een rouwcentrum in Albrandswaard en vandaag wordt hier daadwerkelijk een begin mee gemaakt.

Foto: Associatie Uitvaartverzorging b.v.

 

Aan de Viaductweg in Rhoon worden de werkzaamheden gestart voor het rouwcentrum van de Associatie Uitvaartverzorging B.V.

Het vinden van de juiste plek voor zo'n centrum valt niet mee. Zowel in het centrum als bij de begraafplaats van Poortugaal is geprobeerd dit mogelijk te maken maar deze locaties vielen om verschillende redenen af.

De plaats waar het centrum nu komt werd mogelijk doordat de gemeente Albrandswaard de grond in haar bezit had. Deze is inmiddels aan de uitvaartorganisatie overgedragen. Hiermee is weer een bestuursopdracht met succes afgerond.

Lees verder...