Zaterdag 23 december 2006 - Fijne Feestdagen!

oogje

Vrijdag 22 december 2006 - Opening Rhoonse Baan groot feest!!

Eindelijk was het dan zover, de Rhoonse Baan is klaar!!. Vanmiddag om 15.00 uur reden mijn Barendrechtse collega en ik in onze knalrode Ferrari 348 TB als eerste van Rhoon naar Portland. Aan de finish, onder grote belangstelling van zowel bewoners van Portland als genodigden, afgevlagd door onze burgemeesters Jan van Belzen en Harald Bergmann.

aank

Hierna werden we gehuldigd voor onze prestatie en.....

hul

zijn we in colonne naar de Orangerie naar Poortugaal gereden.....

rit

Foto's: Sjors Ribeiro

Daar hebben we met alle belangstellenden, en onder muzikale begeleiding van de Amazing Stroopwafels, nog even nagepraat over de aanloop naar vandaag die in ieder geval lang genoeg heeft geduurd. Maar hij ligt er en kan worden gebruikt. En dat is het belangrijkste.

Dank aan iedereen die aan deze weg zijn of haar bijdrage heeft geleverd, zowel in het bedenken, aanleggen en openen ervan! Mijn speciale dank gaat uit naar Nellie en Huig de Koning. Hun huis stond aan de Achterdijk waar nu de weg loopt. Maar zij waren er wel vanmiddag. Geweldig!!

Bewoners van Portland van harte gefeliciteerd ! Ik wens u een veilig gebruik van de Rhoonse Baan!

Woensdag 20 december 2006 - Winnaars Winkeliersactie Rhoon 2006 bekend

Vanavond zijn in de Oranjerie in Poortugaal de winnaars bekend gemaakt van de winkelierskerstactie 2006. Tijdens een feestelijke bijeenkomst georganiseerd door de Winkeliersvereniging Rhoon werden door burgemeester Harald Bergmann, collega's Jan Backbier, Gerard Brussaard en mij uit de enorme stapels kaarten de 80 winnaars getrokken.

De winkeliersvereniging kan terugzien op een geslaagde avond waar ook uitgebreid met het college werd gesproken over het centrumplan Rhoon dat voor de winkeliers van Rhoon zo'n belangrijke ontwikkeling is.

trekking

Foto's: Sjors Ribeiro

lijst

Wethouders openen Rhoonse Baan op 22 december in Ferrari

ferrari

Vrijdagmiddag 22 december om 15.00 uur open ik samen met mijn Barendrechtse collega Bas Nootenboom de Rhoonse Baan, de gloednieuwe verbindingsweg tussen Rhoon en de wijk Portland met een rit in een knalrode Ferrari. Op de Rhoonse Baan aan de Portlandse kant, ter hoogte van het in aanbouw zijnde benzinestation, wordt de Ferrari door de burgemeesters van Albrandswaard en Barendrecht afgevlagd, wat gevolgd wordt door het traditionele champagne spuiten.

De aanleg van de Rhoonse Baan tussen de dorpskern Rhoon en de Rhoonse wijk Portland heeft letterlijk nogal wat voeten in de aarde gehad. De Rhoonse Baan, de onontbeerlijke verbinding- en ontsluitingsweg van Portland loopt namelijk vanaf de Rivierweg door het buitengebied van Albrandswaard richting Portland en Carnisselande.
Een andere optie, direct langs de A15, bleek niet mogelijk, zodat het college van Albrandswaard de huidige locatie, van de Rivierweg door de polder en rechtstreeks aansluitend op de Portlandse Baan, in procedure bracht.

“Eindelijk is het dan zover. Ik ben echt heel blij dat de Rhoonse Baan er ligt, zodat de inwoners van onze mooie wijk Portland eindelijk hun lang verwachte en directe aansluiting op de kern Rhoon hebben. Het is een mooie weg geworden waar zowel auto’s als fietsers gebruik van kunnen maken. Ik ga er vanuit dat de verkeersdruk op de Essendijk hierdoor een stuk minder wordt. En… ja ik kijk ook uit naar mijn ritje in een Ferrari.”

Maandag 18 december 2006 - Laatste Albrandswaardse raad van 2006

Vanavond is de laatste raadsvergadering van dit jaar gehouden. Een vergadering waarin een aantal belangrijke besluiten zijn genomen en waarin de fractie EVA zich bij stemming over de belastingverordening van stemming heeft onthouden en daarvoor de raadszaal moest verlaten.

eva

Foto: Dick Roelse

Het jaar 2006 was zeker een boeiend politiek jaar. Wat waren de verdere onderwerpen vanavond?

Lees verder...

Zaterdag 16 december 2006 - Turnsport Elegant & Sportief geeft Kerstuitvoering

Trainster Esther Spaans heeft er alles aan gedaan om van de Kerstuitvoering van zowel de Selectie als de Recreanten een succes te maken. En zeker als je daarbij de korte tijd dat deze vereniging bestaat betrekt. Het plezier spetterde er vanaf en ik vond het dan ook erg leuk om vanavond bij deze uitvoering in de Gymzaal aan de Sportlaan in Rhoon aanwezig te zijn.

turn

Foto: Sjors Ribeiro

Dit is een wedstrijdvereniging om in het oog te houden. Het vele talent dat hier aanwezig is zal zeker ook in 2007 van zich laten horen. De tweeling Daphne & Aimee Schipper zijn tenslotte niet voor niets Albrandswaard's sporttalenten van 2006 geworden.

Zaterdag 16 december 2006 - Start verkoop 26 appartementen van project Licht

Collega Gerard Brussaard, verantwoordelijk voor de Centrumontwikkeling Rhoon, en Jan Hoppen van HEJA Projectonwikkeling hebben vandaag het startsein gegeven voor woningbouw op de plaats waar nu nog het voormalige Gemeenthuis staat.

licht

Foto: Sjors Ribeiro

Er was veel belangstelling voor zowel de handeling als de appartementen en ik hoop dan ook dat met de bouw snel gestart kan worden.

Donderdag 14 december 2006 - Nieuwbouw Julianaschool gestart

t

Foto: Dick Roelse

Eindelijk is er een begin gemaakt met de nieuwbouw van Kriskras, de onderbouw van de Julianaschool, in Rhoon. De oorspronkelijke planning was dat na de zomervakantie dit jaar met de bouw kon worden begonnen. Helaas is dit door bezwaren van omwonenden tegen de bouwvergunning niet gelukt.

Midden januari 2007 zal de fundering worden aangebracht en als alles naar verwachting loopt zullen de nieuwe lokalen in april in gebruik worden genomen. Dit zal een geweldige verbetering zijn ten opzichte van het huidige gebouw dat werkelijk "op" is.

De kinderen kijken daar nu al vol verwachting naar uit!

 

Dinsdag 12 december 2006 - Rhoonsebaan wordt op 22 december in gebruik genomen

Eindelijk is het zover. De Rhoonse Baan is klaar! De verbindings- en ontsluitingsweg zal op 22 december om 15.00 uur feestelijk worden geopend. Vanaf het benzinestation van Vogelaar (in aanbouw) zal de aanleg op spectaculaire wijze worden afgerond. Iedereen is daarbij uiteraard van harte welkom. Eindelijk is Portland direct met Rhoon verbonden!

rb

Foto: Dick Roelse

Nu nog leeg maar vanaf 22 december maken naar verwachting zo'n 7000 automobilisten gebruik van deze weg om van Portland en Carnisselande naar de Groenekruisweg en de A15 te komen.

Column De Schakel 7 december 2006

Dit wordt de laatste column van mijn hand die dit jaar in de Schakel verschijnt.  Een jaar waarin veel is gebeurd! Lees verder...

Woensdag 6 december 2006 - 2e studie Ringelbergterrein besproken met bewoners

Vanavond is tijdens een druk bezochte bijeenkomst de 2e studie van het Ringelbergterrein met de bewoners van het gebied besproken. Deze studie, gebaseerd op de kaderstelling van de gemeenteraad die daarbij Honfleur ( Normandie) aan de Oude Maas voor ogen heeft. Hoe dit eruit ziet maakt onderstaande foto duidelijk.

homfleur

Een centrum met veel water met daaromheen slanke woningbouw. Nadat de 1e studie door bewoners in julie massaal was afgewezen werd de 2e beter ontvangen.

2est

Foto: Winni de Bruin

De reacties varieerden nogal. Sommigen vinden dat ik helemaal niet heb geluisterd naar de opmerkingen die de vorige keer zijn gemaakt terwijl anderen vonden dat dit juist erg goed is gedaan.

Toch heb ik het gevoel dat we dichter bij elkaar komen. Probleem blijft dat het vele water door bewoners niet wordt gewenst. Als dit er niet zou zijn konden de woningen in het centrum van het gebied worden gebouwd, verder van de bestaande bebouwing aan de Havendam, is hun mening.

Ook de hoogte is en blijft altijd nog een lastig punt en we hebben dan ook afgesproken nog een 3e studie te maken waarin de wensen en opmerkingen zoveel mogelijk zijn verwerkt en die ook nog voldoet aan de kaderstelling van de raad.

Deze zal eind januari 2007 weer worden besproken. Wordt vervolgd dus!

Dinsdag 5 december 2006 - Weblog lezers in het buitenland

sint Het is erg leuk om te weten dat dit weblog ook in het buitenland goed wordt gelezen. Ik zie aan de statistieken dat de pagina's niet alleen in onze buurlanden maar ook bij voorbeeld in de Verenigde Staten, Australie, China en Portugal worden geraadpleegd.

Dat maakt mij nieuwsgierig naar wie u bent en waarom u juist deze weblog leest. Wat u doet en of u vandaag aan Nederland of misschien wel aan Rhoon of Poortugaal denkt of ook Sinterklaas viert.

Ik zou het fantastisch vinden om iets van u te horen. En voor vandaag nog een prettige pakjesavond!

Maandag 4 december 2006 - Willeke Alberti treedt op in de Klepperwei

Dankzij de bijdrage van sponsoren in Albrandswaard is het mogelijk om Sint Nikolaas te vieren met al de in onze verzorgingstehuizen wonende ouderen. Willeke Alberti kon daardoor een geweldig optreden geven in de Klepperwei. Met haar vakmanschap en aanstekelijke enthousiasme, waar het college ook bij aanwezig mocht zijn, wist zij de aanwezigen simpelweg wat blijdschap te brengen. Een echt lichtpunt in deze voor ouderen vaak letterlijke zo donkere periode. Bedankt Mels Zoeteman dat jij daarbij het voortouw hebt genomen. Je hebt hiermee de aanwezigen een prachtige middag bezorgd!

willeke

Foto: Dick Roelse

Zaterdag 2 december 2006 - Rotterdam Running Ambassadors vieren 1e lustrum.

Het was opvallend druk op de wekelijkse zaterdagochtend training van onze loopclub. Trainer Bert Kandel had dan ook aangekondigd dat het een speciale loop training zou worden. We begonnen, na een korte warming up, met koffiedrinken ten huize van Arie van der Ham woonachtig, met leuk uitzicht, aan de Rotte. Daarna een flinke heuveltraining. Daar stond de fotograaf klaar om onze club te vereeuwigen. Een piramideloop(je) en afsluiting van de training, weer ten huize van Arie, met pro secco en appeltaart. Een leuk begin van de zaterdag!

rra

Foto: Dick Roelse

's Avond nog een Gala feest in het clubgebouw van de Koninklijke Roei en Zeilvereniging De Maas. Na een prima maaltijd en herinneringen ophalen aan de Marathons van New York, Dublin, Chicago, Rome en Berlijn konden de voetjes van de vloer. Hulde aan het jubileum comité. het was geweldig.

Vandaag allemaal weer een lange duurloop toch.

Op naar 10 jaar RRA.