Maandag 27 november 2006 - Meerjarenbegroting 2007 - 2010 vastgesteld

gerFoto: Winni de Bruin

Met alleen de stemmen van de EVA fractie tegen is vanavond de begroting 2007 van Albrandswaard vastgesteld. In deze meerjarenbegroting is door de raad geld vrijgemaakt voor het openhouden van een zwembad, meer geld voor de Bibliotheek in Portland en geld voor peuteropvang.

Zonder slag of stoot is dit echter niet gegaan. Vooral de PvdA had veel moeite met het ombuigen van bezuinigingen. Zij vroegen om een fundamentele discussie in het voorjaar over de voorzieningen. De andere fracties hadden daar geen behoefte aan en een motie met die strekking werd dan ook niet aangenomen. De PvdA heeft daarna de begroting 2007 wel goedgekeurd maar de meerjarenraming voor kennisgeving aangenomen. Dit is politiek geen goed signaal naar mijn mening maar het weerhield college Brussaard er niet van het na de stemming "het zoet" uit te delen.

Ik ga snel aan de slag met het zwembad want daar heeft de Albrandswaardse politiek zich duidelijk over uitgesproken. Dat moet blijven. Volgend jaar weten we tot welke prijs. Ik zal mijn best doen deze zo laag mogelijk te houden!

 

Maandag 27 november 2006 - Raad Albrandswaard spreekt weer over Begroting 2007 - 2010

Twee weken geleden werd de begrotingsraad om 02.12 uur door burgemeester Bergmann geschorst. Vanavond wordt de vergadering hervat en zal de raad zich moeten uitspreken over de begroting 2007 en de meerjarenbegroting 2008-2010.

Met name de PvdA fractie had veel moeite met het schrappen van een aantal door het college voorgestelde bezuiningen op o.a. het zembad en schoolzwemmen. Zij zijn van mening dat het huishoudboekje in 2008 op orde moet zijn. Andere partijen vinden 2010 vroeg genoeg.

Het belooft een spannende avond te worden. De vergadering begint om 20.00 uur in het gemeentekantoor aan de Hofhoek in Poortugaal. U bent natuurlijk van harte welkom.

 

Vrijdag 24 november 2006 - Sportgala Albrandswaard benoemt Jeroen Groeneveld tot Sportman van het jaar 2006

Het was gezellig druk in de Rhoonse sporthal bij het door de 40 jarige Sportstichting Albrandswaard georganiseerde Sportgala 2006.

In een avondvullend programma, dat werd geopend door het Showballet van Leny Weber, werden de sporters en sportploegen van het jaar bekend gemaakt. Tevens werd afscheid genomen van Arie Beukelman als voorzitter van de Sportstichting.

arie

Foto's: Dick Roelse

Sportman werd Jeroen Groeneveld, bokser uit de school van Crhis de Korte, die overigens zelf tot trainer en coach van het jaar werd benoemd.

De sportploeg werd gevormd door het sterke uit Rotterdam afkomstige WCR cricketteam.

ploeg

AV Energie uit Barendrecht levert de jonge in Albrandswaard wonende Naomi Klomp als sportvrouw.

Marianne Harmsen, van Schietvereniging het Trefpunt, werd benoemd tot vrijwilligerster van het jaar.

Een hoogtepunt was voor mij de benoeming van de jonge tweeling Daphne en Almee Schipper van nog maar ruim 1 jaar bestaande Rhoonse Gymnastiekvereniging tot talent van het jaar.

Jammer dat het programma erg uitliep waardoor het optreden van Riem de Wolf, van de Blue Diamonds, voor een vrijwel lege zaal plaatsvond.

Woensdag 22 november 2006 - Verkiezingen 2e Kamer 2006 in Albrandswaard

stemmenIk wil de 2917 inwoners van Albrandswaard die op de VVD hebben gestemd hartelijk bedanken. De VVD heeft zich in Albrandswaard goed weten te handhaven. Voor mij als wethouder een steun in de rug.

Foto: Sjors Ribeiro

De opkomst was hoog 83,6%. Ook deze keer kon er ook weer een stemburo naar keuze worden gebruikt. Onderstaand de einduitslag per stemdistrict . Uiteraard zijn deze verkiezingen voor mijn partij zeer teleurstellend verlopen, Bezinning op de rol die de VVD in de komende jaren moet spelen is dan ook nodig. Oppositiepartij zijn zit niet in onze genen maar kan soms beter zijn dan mee doen aan een regering waarin je niet kunt uitvoeren wat je aan de kiezers hebt beloofd.

Wonden likken en weer verder gaan!

Onderstaand de uitslagen van Albrandswaard

Lees verder...

Dinsdag 14 november 2006 - Geen overeenstemming in Raad over begroting 2007 - 2010 van Albrandswaard

Vanmorgen om even na 02.00 schorste burgemeester Harald Bergmann de begrotingsraad van onze gemeente. Na urenlange debatten over de door het college aangegeven bezuinigingen, op o.a. het zwembad, schoolzwemmen en opbouwwerk, kon de raad niet tot een besluit komen. Wat gebeurde er ?

raad

Foto: Dick Roelse

Lees verder...

Zaterdag 11 november 2006 - Algemene Beschouwingen 2006

Maandag 13 november worden in het Gemeentekantoor aan de Hofhoek in Poortugaal de eerste algemene beschouwingen van deze raadsperiode gehouden. De raad zal zich dan buigen over de voorstellen van het college voor 2007, maar misschien nog wel belangrijker, ook voor de jaren daarna.

Wat is "hot" in mijn portefeuille? Ik denk het openhouden van het zwembad!

Lees verder...

Donderdag 9 november 2006 - VVD kamerlid Anouchka van Miltenburg spreekt over WMO

 Op uitnodiging van de VVD Albrandswaard heeft VVD kamerlid Anouchka van Miltenburg vandaag een werkbezoek gebracht aan de VINEX locatie Midden IJsselmonde. Vanavond sprak zij in Rhoon over de gevolgen van invoering van de WMO, Wet Maatschappelijke Ondersteuning, op 1 januari 2007.
In een boeiend betoog gaf zij veel informatie over deze belangrijke wet en inzicht in hoe zij, als woordvoerder van de VVD fractie, haar steentje tot verbetering van deze wet al voor hij is ingevoerd heeft bijgedragen.
Ook wethouder Jan Backbier was van de partij en vertelde wat onze gemeente voor een goede invoering van deze wet zoal heeft gedaan.

Dat deze vervanger van de Welzijnswet ook voor Albrandswaard grote gevolgen heeft is wel duidelijk. Gemeenten hebben een belangrijke beleidsvrijheid en daarom kunnen er voor de cliënten grote verschillen optreden.

Of alles goed zal gaan bij de invoering van de wet daarover maakt ook Anouchka zich nog zorgen.

Wethouder Jan Backbier gaf aan dat Albrandswaard weliswaar goed op koers ligt maar dat er nog veel moet gebeuren. Onze gemeente werkt in dit project samen met Barendrecht en Ridderkerk.

Een ding staat vast. Op 1 januari 2007 wordt de wet van kracht maar het zal zeker nog jaren duren voordat alle stukjes op hun plek zijn gevallen.

De intentie van de wet is betere zorgproducten te leveren met gelijkblijvende budgetten. Geen bezuiniging dus. Geef de wet een kans is de dringende oproep van Anouchka. Maar of Den Haag daar het geduld voor heeft zal moeten blijken.

Anouchka van Miltenburg staat 12e op de VVD kandidatenlijst. Als u meer over haar en het WMO dossier wilt lezen klik dan op onderstaande link:

http://www.anouchkavanmiltenburg.nl/

Woensdag 8 november 2006 - Leden Stembureau verkiezingen 22 november 2006 loten voor lokatie

Vanavond zijn door middel van loting de leden van de 12 stembureaus van Albrandswaard bepaald. Ik mocht deze loting samen met Angelique Loosekoot van het team Publieksservice verrichten. De voorzitters van de bureaus, dit zijn ambtenaren van de gemeente, zijn ook deze keer weer benoemd door de voorzitter van het Hoofdstembureau Harald Bergmann.

Ook op 22 november kan in onze gemeente, net als bij de raadsverkiezingen in maart, kan in een stemlokaal naar keuze worden gestemd. Ook de Metrostations van Rhoon en Poortugaal worden weer als stemlokaal ingericht en zijn al om 06.45 uur geopend.

De overige openen om 07.30 uur. De sluitingstijd van alle buro's is 21.00 uur.

De lokatie Gemeentehuis Rhoon is vervallen. Hiervoor in de plaats kan worden gestemd in het kantoor van de Rabobank aan de Dorpsdijk in Rhoon.

Zondag 5 november 2006 - Spartaan'20 - WCR 7-5

Voorzitter Frans de Wit van het Rotterdamse Spartaan'20 had mij al een hele tijd geleden gevraagd om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. Maar dat het zo'n doelpuntenfestijn zou worden had niemand kunnen voorspellen. Ik was overigens niet de enige Albrandswaarder die vanmiddag aan de Oldegaarde deze wedstrijd heeft bijgewoond. Ook college Gerard Brussaard samen met Martin van der Spek en Marius Heineman waren aanwezig.

sp 

Foto: Dick Roelse

De laatste is overigens bestuurslid van Spartaan'20 en had derhalve de anderen ingefluisterd dat ik er vanmiddag bij zou zijn. Een sportieve middag met veel doelpunten en na afloop een bokbiertje. Spartaan was overigens de terechte winnaar, maar WCR heeft het ze bij vlagen best moeilijk gemaakt. En zo hoort het ook. Ik heb ervan genoten en Gerard en ik zullen zeker ook bij de return aanwezig zijn.

Zondag 5 november 2006 - 10EM van Hoek van Holland weer een succes

Ter voorbereiding van de Rotterdam Marathon worden door die organisatie het hele jaar door lopen georganiseerd. Een daarvan is de 10 Engelse Mijlen van Hoek van Holland. Een loop van 16,1 km waarvan een groot deel over het strand en door de duinen wordt afgelegd.

De omstandigheden waren vandaag uitstekend. Niet al te veel wind en een lekkere temperatuur. Voor mij was het de 2e keer dat ik deze loop heb gedaan. Vorig jaar was het erg zwaar maar dit jaar liep het geweldig. Een eindtijd van 1.24.04 was mijn deel. Op zich niet verkeerd maar aan de andere kant toch wat teleurstellend want vorig jaar was ik precies 1 seconde sneller. Gaan de jaren dan toch tellen? Volgend jaar weer een kans denk ik dan maar!

http://i67.photobucket.com/albums/h291/dickroelse/Afb122.jpg

Foto: Dick Roelse

Donderdag 1 november 2006 - College gaat de boer op met Collegewerkprogramma

Wij hebben met de bevolking afgesproken om met hen in gesprek te komen over het Collegewerkprogramma 2006 - 2010. Hierin hebben wij opgeschreven wat wij in deze collegeperiode allemaal willen doen. Uw mening daarover is voor ons erg belangrijk en daarom is door ons een willekeurige selectie gemaakt van 500 adressen in Albrandswaard.


Foto: Dick Roelse Lees verder...

Dinsdag 31 oktober 2006 - College opbezoek in Klepperwei

Wij hebben bij het aantreden van dit college afgesproken om regelmatig een bezoek te brengen aan onze verzorgingshuizen. Voor de zomer hebben wij koffie gedronken bij de bewoners van De Hooge Werf die momenteel in het huis Valckesteyn in Rotterdam wonen. Vandaag was de Klepperwei in Rhoon aan de beurt. Wat opviel in de gesprekken was de positieve levenshouding van veel bewoners. De meesten hebben het goed naar hun zin en zijn blij met het gezelschap van anderen. Eenzaamheid krijgt hierdoor minder kans, want dat is voor veel alleenwonende bejaarden een groot probleem. Een gesprekje en wat aandacht is voor onze ouderen onmisbaar.


Foto: Dick Roelse