Zaterdag 28 oktober 2006 - Halloween groots gevierd in centrum Poortugaal

Dat Halloween leeft in Albrandswaard was vanavond te zien in het centrum van Poortugaal waar tot 21.00 uur het feest uitgebreid werd gevierd. Collega Jan Backbier heeft zich erg ingespannen om het allemaal financieel mogelijk te maken met onder meer een bijdrage van de Rabobank afdeling Poortugaal.


Foto: Sjors Ribeiro

Maar ook in de wijk Valckesteyn waren Halloween activiteiten. Rond 19.30 uur werd verzameld bij het Tempeltje. Na dat een groep een griezeldans had uitgevoerd ging de tocht naar het parkje dicht bij het de laatste tijd erg enge Valckesteynse bos. Dat de kinderen genoten ziet u op bijgaande foto.


Foto: Dick Roelse

Wat is Halloween en waar komt het vandaan?

Lees verder...

Column De Schakel 26 oktober 2006

Vorige week ben ik, als loco burgemeester, behoorlijk druk geweest met de Aspis adders in het bos Valckesteyn. Hoewel Staatsbosbeheer verantwoordelijk is voor dit bos, heeft de gemeente uiteraard de taak een aantal maatregelen te nemen en het publiek zo goed mogelijk te informeren. Daarom zijn er op de invalswegen van het bos borden geplaatst die waarschuwen voor de aanwezigheid van slangen. Ook zijn via de GGD onze huisartsen, dierenartsen en de ziekenhuizen in de omgeving geïnformeerd en zijn instructies verstrekt hoe te handelen als mens of dier gebeten zou worden. Gelukkig is dit niet gebeurd en zijn, naar we hopen, de meeste adders gevangen. Als er nog slangen zijn, gaan deze nu snel in winterslaap en wort door Serpo in het voorjaar weer verder gezocht.


Een van de leukste dingen die ik als loco mag doen, is het bezoeken van mensen die iets bijzonders vieren. Vorige week vierde het echtpaar Oosterhuis dat zij 60 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden. In dit geval was het bezoek extra leuk omdat ik dit echtpaar ook vijf jaar geleden bezocht heb toen zij 55 jaar getrouwd waren. Ik was toen erg van hen onder de indruk omdat zij zo vitaal en actief waren. Ton Oosterhuis vertelde me destijds dat hij altijd als dichter actief was en ik kreeg een boekje van hem mee met zelfgeschreven gedichten.
Toen ik dit keer aanbelde en het echtpaar feliciteerde met deze bijzondere dag, kreeg ik twee boekjes aangeboden. Zijn laatste werk, vertaling en inleiding van balladen en rondelen van Christine de Pizan en een boekje met rondelen ter gelegenheid van hun 60 jarig huwelijk. Het werd een heel bijzonder en inspirerend uurtje waar ik met heel veel plezier aan terugdenk.


Vrijdagmiddag mocht ik in de Bibliotheek van Albrandswaard het startschot geven voor de manifestatie Nederland Leest. Joke Boer, directeur van de biblotheek, overhandigde mij het boek "Dubbel Spel" van auteur Frank Martinus Arion. Om een domino effect te bewerkstelligen moet dit boek als cadeau worden doorgegeven aan de bezoekers van de bibliotheek en zo verder de gemeente in, zodat lezers tot de slotmanifestatie van 17 november met elkaar in debat gaan over dit boek. Het grote voorbeeld is het Amerikaanse succesvolle initiatief ‘One city, one book’. Ik vond het erg leuk de start te mogen verzorgen en hoop dat de campagne ook in Albrandswaard succesvol is.


Ook hoorde ik deze week het gerucht dat de weekmarkt in Poortugaal zou ophouden te bestaan. Niets is minder waar! We gaan de markt juist uitbreiden en op één plaats centreren. Naar verwachting is dit rond 1 december 2006 een feit.


Dat was het weer voor deze week en u blijft me natuurlijk volgen via http://wethouderroelse.blogse.nl/

Dinsdag 24 oktober 2006 - Aktiegroep Zwembad Albrandswaard timmert aan de weg

Vandaag kreeg ik het verzoek van TV Rijnmond om samen met een woordvoerder van de aktiegroep voor behoud van het Zwembad Albrandswaard te reageren op het bericht dat het zwembad op termijn zal moeten sluiten. Ik ben blij daarvoor de gelegenheid te krijgen want ik merk dat er veel misverstanden rond het bad zijn ontstaan.


Foto: Winni de Bruin

Wilt u de uitzending bekijken klik dan op onderstaande link.

http://217.149.193.67:8080/ramgen/video/oktober2006/24-10-Zwembad.rm

Nu is het altijd moeilijk dat in een item op TV van 2,5 minuut te doen. Daarom doe ik het graag hieronder op m'n weblog.

Lees verder...

Vrijdag 20 oktober 2006 - Nederland Leest van start in Albrandswaard

Vanmiddag mocht ik in de Bibliotheek van Albrandswaard het startschot geven voor de manifestatie Nederland Leest.

Joke Boer, directeur van de bib, overhandigde mij het boek "Dubbel Spel" van auteur Frank Martinus Arion.

Om een domino effect te bewerkstelligen moet dit boek als cadeau worden doorgegeven aan de bezoekers van de bibliotheek en zo verder de gemeente in zodat lezers tot de slotmanifestatie van 17 november met elkaar in debat gaan over dit boek. Het grote voorbeeld is het Amerikaanse succesvolle initiatief "One city, one book".

Ik vond het erg leuk om de om de start te mogen verzorgen en hoop dat deze campagne ook in Albrandswaard succesvol is.Foto: Sjors Ribeiro

Wilt u meer weten klik dan op onderstaande link:

Website Nederland Leest

Woensdag 18 oktober 2006 - Aspis adders stand van zaken

addersDat de aanwezigheid van de slangen in ons bos bewoners op creatieve gedachten brengt blijkt uit bijgaande foto. Gisteren is er opnieuw een slang gevangen.

Door de weersverandering, met name daling van temperatuur, verwacht Serpo dat de kans nog meer exemplaren te vangen voor de winter klein. De slangen beginnen nu aan hun winterslaap en komen, indien nog steeds aanwezig, in het voorjaar weer te voorschijn.

Foto: Winni de Bruin

Dinsdag 17 oktober 2006 - Rhoons echtpaar Oosterhuis 60 jaar getrouwd

Een van de leuke dingen die ik als loco burgmeester mag doen is het bezoeken van mensen die iets bijzonders vieren. Vandaag vierde het echtpaar Oosterhuis dat zij 60 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden.

In dit geval was het extra leuk omdat bleek dat ik dit echtpaar ook vijf jaar geleden bezocht heb toen zij 55 jaar getrouwd waren. Ik was toen erg van hen onder de indruk omdat zij zo vitaal en nog steeds erg actief waren. Ton Oosterhuis vertelde me dat hij altijd als dichter actief is geweest en ik kreeg dan ook een boekje van hem mee met zelfgeschreven gedichten.

Toen ik vanmiddag bij hen aanbelde en hen feliciteerde met deze bijzondere dag, kreeg ik nu 2 boekjes aangeboden. Zijn laatste werk, vertaling en inleiding van Balladen en Rondelen van Christine de Pizan en een boekje met rondelen ter gelegenheid van hun 60 jarig huwelijk.


Het werd een heel bijzonder en inspirerend uurtje waar ik met heel veel plezier aan terugdenk.

Ton en Greetje Oosterhuis houden nog steeds zielsveel van elkaar, zien iedere dag als een geschenk en stralen dat ook uit. Ik hoop dat jullie nog veel jaren samen mogen vieren.

Geweldig dit stel!
Maandag 16 oktober 2006 - Aspis adders in Bos Valckesteyn gevonden

Vandaag ben ik, als loco burgemeester, het grootste deel van de dag bezig geweest met de Aspis adders in het bos Valckesteyn. Alhoewel Staatsbosbeheer verantwoordelijk is voor dit bos heeft de gemeente uiteraard de taak om een aantal maatregelen te nemen en het publiek zo goed mogelijk te informeren over de situatie.

Wat is er nu precies aan de hand en wat voor maatregelen hebben wij genomen? Onderstaand de nieuwsbrief die hierover is opgesteld en huis aan huis wordt verspreid in het gebied dat grenst aan het bos.

Lees verder...

Maandag 9 oktober 2006 - Geen initiatief voorstel NAP over Essendael

Op 12 juni 2006 beleefde de raad van Albrandswaard het eerste door de heer Jan Binder aangevraagde burgerinitiatiefvoorstel en wel over de bouw van appartementen in het toen net door de raad vastgestelde bestemmingsplan Essendael. De NAP bij monde van Richard Polder beloofde met een initiatief voorstel te komen om de in het plan vastgestelde hoogte van max 18 meter te wijzigen.

Vanavond werd duidelijk dat dit voorstel er niet komt en het inmiddels ook door de provincie Zuid Holland goedgekeurde plan kan worden gerealiseerd.

De heer Binder wees de raad erop dat het bestemmingsplan de mogelijkheid voor 4 torens van 1500 m2 bied. Dit zouden dan 4 gebouwen van b.v. 30 x 50 meter kunnen worden.

Ik heb de raad toegezegd nog eens precies op papier te zetten wat de formele mogelijkheden van het plan zijn, maar vooral nog eens benadrukt dat torens van deze omvang er absoluut niet zullen komen.

 

Zaterdag 7 oktober 2006 - Poortugaalse Crossloop een succes

De weersomstandigheden en het parcours waren prima voor elkaar zaterdag in Poortugaal. Ik mocht de rijders van de veldritten die eerder op de middag werden gehouden "wegbellen" en besloot daarna zelf deel te nemen aan de door de Poortugaalse loopgroep "De Tempelrunners " georganiseerde 2e Crossloop van Albrandswaard..


Foto: Sjors Ribeiro Lees verder...