Maandag 28 augustus 2006 - Uitslag enquete bruggetje Waalstraat Poortugaal bekend

De enquête die het college onder de bewoners van de Waalstraat en Snip in Poortugaal over de vraag of het bruggetje bij ’t Wiel weggehaald moet worden en vervangen door een tweetal voetpaden, heeft de gemoederen behoorlijk beziggehouden. Ik begrijp dat, los van de vraag door ons gesteld aan de bewoners, of de brug moet blijven of weg moet, er ook spontaan initiatieven zijn gestart met intekenlijsten bij de winkeliers in Poortugaal.

Lees verder...

Vrijdag 25 augustus 2006 - Pauline Wildschut overleden

Vanochtend bereikte ons het droeve bericht dat onze secretaresse Pauline Wildschut op 38 jarige leeftijd is overleden. Alhoewel wij wisten dat zij ongeneeslijk ziek was, komt haar overlijden voor ons allemaal als een geweldige schok. Zij heeft gevochten als een leeuw tegen haar ziekte, met name voor haar kleine tweeling meiden,  maar het was voor haar niet mogelijk het gevecht te winnen.

De verslagenheid in onze organisatie is groot, om het verlies van Pauline, maar ook omdat zij de 3e collega binnen 1 jaar is die wij verliezen.

Pauline – In you we all lost a friend -

Woensdag 23 augustus - Hoe kan ik reageren op dit weblog?

Een aatal lezers heeft mij gemeld problemen te ondervinden bij het versturen van een reactie op een bepaald onderwerp van dit weblog.

Een groot deel van de reactiepagina wijst zich vanzelf. Bij e-mail vult u uw e-mail adres is, daaronder is ruimte voor de reactie. Daarna is het belangrijk dat u het vakje boven verzenden invult met de code die er links van is aangegeven b.v e05ad65.

Daarna verzenden en het is gebeurd.

Veel succes!

 

Woensdag 23 augustus 2006 - Essendael weer in het nieuws

Het AD Rotterdams Dagblad heeft j.l. vrijdag en gisteren weer volop aandacht geschonken aan het bestemmingsplan Essendael. Zoals bekend ligt dit ter goedkeuring voor bij GS die naar verwachting op 3 oktober een besluit zal nemen.

Wat is er aan de hand?

Lees verder...

Woensdag 16 augustus 2006 - Marathontraining Berlijn 2006

kwart Zoals sommigen van u weten ben ik nogal verknocht aan hardlopen. Dat is zo'n 4 jaar geleden begonnen. Ik vond het om een aantal redenen nodig om wat aan sport te gaan doen. Je denkt na wat het dan zou moeten worden en je komt al snel tot de conclusie dat je voor een teamsport toch wel wat oud bent. Maar hardlopen kan altijd, werd mij door collega Kees Silvis, zelf fanatiek hardloper, voorgehouden. En wat dan??

Foto: Carla Bastemeijer

Lees verder...

Donderdag 10 augustus 2006 - Hoorzitting bij Provincie Zuid Holland over bestemmingsplan Essendael

Vandaag is de hoorzitting gehouden in Den Haag waar diegenen die bezwaren hebben ingediend tegen het, al door de gemeenteraad vastgestelde, bestemmingsplan Essendael deze voor leden van de Provinciale Planologische Commissie konden toelichten. Voor de gemeente waren daar plantoetser Dirk van der Reydt, Ad Kolijn en ik als portefeuillehouder aanwezig samen met de bekende maquette.

Belangrijkste bezwaren zijn de hoogte van de appartementen, die volgens het plan een goothoogte van 15 meter en een nokhoogte van 18 meter mogen hebben en een bezwaar van een manegebedrijf dat inbracht door de bouw van dit plan geen bestaansrecht meer te hebben.

maq

Foto: Gerard Brussaard

Lees verder...

Dinsdag 8 augustus 2006 - Skatepark in Poortugaal al volop in gebruik

Alhoewel de officiële opening pas op 2 september a.s. zal plaatsvinden weet de Albrandswaardse jeugd het Skatepark op het Metroplein van Poortugaal al goed te vinden. Het park kon worden aangelegd uit het budget voor de herstructurering van het plein. Voormalig collega Erwin de Jongh had nog wat geld om toestellen aan te schaffen.

Skatepark in Poortugaal

Foto: Dick Roelse

En dat is voor collega Jan Backbier aanleiding voor een echt groot feest op 2 september voor heel Albrandswaard, maar voor de Poortugalers in het bijzonder. Wat er allemaal gaat gebeuren weet ik ook niet maar het zal ongetwijfeld met skaten te maken hebben. Blijf het net zo als deze jonge "grinders" volgen.

Skatepark

 Foto: Dick Roelse

Zondag 6 augustus 2006 - Verwijderen bruggetje bij 't Wiel in Poortugaal houdt de gemoederen bezig

Het college heeft voor de zomervakantie zich voorgenomen om het bruggetje bij 't Wiel in Poortugaal weg te halen. De verbinding tussen Snip en Waalstraat kan immers nu "over land" worden gemaakt. Aanleiding waren verzoeken van omwonenden die overlast ervaren van met name jongeren die de brug gebruiken als hangplek.

Maar voordat we het definitieve besluit tot verwijdering  zullen nemen, hebben we eerst de bewoners rond 't Wiel en Snip om hun mening gevraagd.

Tot 18 augustus kunnen zij hun standpunt kenbaar maken.

Foto: Dick Roelse
Lees verder...

Maandag 24 juli 2006 - Arie Danes overleden

Alhoewel ik al weer een week aan het werk ben kwam ik er door de hitte niet toe weer op mijn weblog te schrijven. Ook het overlijden van een van onze medewerkers vorige week speelde daar een rol bij.

Arie Danes, onze ICT voorman, was al lang ziek maar is voor ons toch nog plotseling op 47 jarige leeftijd overleden. Indrukwekkend was de personeelsbijeenkomst waarin we Arie hebben herdacht. Vooral het draaien van het nummer Heaven can wait van Meat Loaf heeft ons allen diep geraakt.

Arie dank je wel!