Vrijdag 23 juni 2006 - Raad Albrandswaard bezoekt Vlaardingen

Het college is vandaag door de griffie uitgenodigd om mee te gaan met de raad op bezoek bij de gemeente Vlaardingen. Het voltallige college heeft hier gehoor aangegeven. Een prima initiatief van de griffie om zowel raad als college op informele wijze een leuke dag te bezorgen.

 

Wat had onze griffier Aad Aarssen deze dag voor ons georganiseerd?

 

Lees verder...

Donderdag - 22 juni 2006 - Wielerronde van Albrandswaard 2006

Vanavond is de 6e Wielerronde van Albrandswaard verreden. Ook dit jaar weer in Rhoon omdat het in Poortugaal vrijwel onmogelijk is om een veilig parcours door de kern van het dorp aan te leggen. Het was weer een heerlijk evenement dat veel bezoekers heeft getrokken. Hulde aan de Sportstichting Albrandswaard. En met name aan Leen Zevenbergen die met zij n team weer voor de vele sponsoren heeft gezorgd. Ik had de eer de 2 rondes weg te mogen schieten.

finish

Foto: Sjors Ribeiro Edison 

Lees verder...

Zondag 18 juni 2006 - Fortis 1/4 Marathon Rotterdam

14Deze week is de training begonnen voor de Marathon van Berlijn die ik op 24 september met mijn loopclub Rotterdam Running Ambassadors hoop te gaan lopen. Vandaag de eerste wedstrijd van het zomerseizoen en wel de 1/4 Marathon. Vroeger was dit de Kop van Zuidloop. De afstand is maar 10,5 km, maar het venijn zit in 3 x te overwinnen Erasmus - en Willemsbrug. Prachtig weer vanmorgen en ik heb ondanks de warmte heerlijk gelopen. Tijd was niet echt belangrijk, het was voor ons een trainingsloop, maar ik ben best tevreden met 58'12". Nu maar weer 4 of 5 per week lopen. Ik kijk er naar uit.

 

Zaterdag 17 juni 2006 - Brandweer Albrandswaard in Hawaï sfeer

De medewerkers van de Albrandswaardse vrijwillige brandweer hebben vandaag een fantastische dag met elkaar gehad. Vanmiddag een fietspuzzeltocht en vanavond een heerlijke barbecue in de brandweergarage in Hawaï sfeer.

Het college was natuurlijk ook van de partij en samen met Harald Bergmann en Gerard Brussaard genoten we van de ontspannen sfeer en het lekkere eten.

Dat het opzetten van hoeden en petten altijd goed is voor een komische situatie laten onderstaande foto's zien.

gerard

harald

Foto's: Dick Roelse

Mannen en vrouwen van de brandweer. Dank je wel, het was een fantastische avond.

Vrijdag 16 juni 2006 - Begeleid wonen in Witburgh Portland geopend

Vanmiddag heeft burgemeester Harald Bergmann in Portland de 3 woningen geopend in Witburgh welke zijn ingericht voor de huisvesting van ruim 30 dubbel gehandicapte bewoners. De meeste hebben de afgelopen jaren in Hoogvliet gewoond maar ook hebben nieuwe bewoners uit Albrandswaard hier een plekje gevonden. Een van hen is Marcel Ouwehand.

De woningen zien er prachtig uit. Iedereen heeft een eigen kamer en het zo te zien prima naar hun zin.

Ook de buren waren uitgenodigd voor het feest dat door het mooie weer lekker in de tuin kon worden gevierd.

Nieuwe inwoners van Portland van harte welkom in Albrandswaard!

witb

Foto: Dominicus Cense

Vrijdag 16 juni 2006 - Overleg met fractievoorzitter EVA

Deze periode, tot de vakantie, wil ik gebruiken om kennis te maken met leden van de gemeenteraad die ik nog niet ken. Vooral leden van de raad die geen deel uitmaken van de coalitie wil ik leren kennen om tot een goede samenwerking te komen.

Vanmorgen heb ik als eerste uitgebreid gesproken met Roland Driece, fractievoorzitter van EVA. Hij komt bij mij over als een open en eerlijk mens en die van de oppositierol van EVA echt iets wil maken. Hij gaat daarbij voor de zaak en niet voor de persoon en dat waardeer ik.

Ik denk dat een goede samenwerking, met respect voor elkaars positie, met hem goed mogelijk is.

Roland ik wens je veel succes deze periode met je taak als fractievoorzitter.

Donderdag 15 juni 2006 - Weg dorps karakter; Ik voel me belazerd.

Met deze woorden van Thedie Binder opent de Maaspost op de voorpagina een artikel over de raadscarrousel van deze week. Jan Binder bewoner van de Essendijk in Rhoon heeft de primeur van de mogelijkheid door middel van een burgerinitiatief een onderwerp op de agenda van de raad te krijgen.

Het gaat over het in februari van dit jaar vastgestelde bestemmingsplan Essendael. De hoogte binnen het plan is vastgesteld door de raad op 18 meter en is dan ook de maximale hoogte van de te bouwen appartementencomplexen.

Thedie Binder, broer van Jan, heeft per e-mail mensen opgeroepen dit initiatief te steunen. Er zijn minimaal 15 handtekeningen nodig voor een burgerinitiatief. Zijn argument was daarbij dat ik de bewoners tijdens de eerste bijeenkomst over dit plan beloofd zou hebben dat de appartementen makkelijk in het midden van het plan gebouwd konden worden. En ze daarmede maar wat op de mouw gespeld zou hebben.

Maar is dat nu ook zo?

Lees verder...

Vrijdag 9 juni 2006 - College bezoekt verzorgingshuis Valckensteyn

Vanmorgen heeft het voltallige college koffie gedronken in Valckensteyn, de tijdelijke huisvesting in Rotterdam Zuid van de bewoners van de Hooge Werf in Poortugaal. Nog ongeveer 8 maanden en dan verhuizen zij weer terug naar Poortugaal. Ondanks dat de bewoners het over het algemeen goed naar hun zin hebben kijken zij daar wel erg naar uit.

Het maken van een praatje, een beetje aandacht krijgen, doet deze mensen erg goed. Sommige mensen voelen zich, ondanks elkaars gezelschap, eenzaam. Ik zal er zeker wat vaker op bezoek gaan en doet u dat ook eens. Het is erg dankbaar werk.

avond

Foto: Dick Roelse


Deze week was bijzonder voor de bewoners. Velen deden mee aan de avondvierdaagse van Poortugaal. En de binnenkomst daarvan was vanavond een groot feest aan de Albrandswaardseweg. Vele vrijwilligers rolden de mensen in hun stoelen de 5 kilometer voort. Met busjes reisden ze naar Poortugaal waar zij zich in de kantine van vv Oude Maas konden omkleden. Natuurlijk werd ook de nieuwbouw aan 't Wiel uitgebreid bezichtigd.

Donderdag 8 juni 2006 - Poll over speeltuin Portland nog tot morgenavond op Weblog

De Poll waar uw mening wordt gevraagd over dete realiseren speeltuin in het wijpark van Portland staat nog tot 9 juni 2006 online. Geef daarom snel uw mening!

Woensdag 7 juni 2006 - We zijn weer thuis

Ja, het is gelukt! We hebben een uitgewerkt en doorleefd college werk programma voor de komende periode. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan kan ik melden. Het hele college heeft heel kritisch gekeken naar alle aangeleverde teksten en er 'haar' CWP van gemaakt. Vandaag is met name inwonerparticipatie behandeld. Een onderwerp dat het college graag nader vorm wil geven en waar veel over te leren valt. Lees verder...

Dinsdag 06-06-06 - College werkt aan Collegewerkprogramma 2006 - 2010

Vandaag en morgen zijn we weer volop aan het werk in Renesse om het collegewerkprogramma in te vullen. Donderdag moet het op hoofdlijnen klaar zijn. Wat we willen weten we, dat is uitgewerkt op basis van het coalitiedocument. Hoe we het willen, en dan met name financieel, werken we deze dagen uit. Het zou wel eens heet kunnen worden!

 

Maandag 5 juni 2006 - PSV Poortugaal promoveert niet naar 1e klasse

Vanmiddag was ik aanwezig bij de wedstrijd PSV-VCS die gespeeld werd op het terrein van Excelsior Maassluis. Het was goede eerste helft, waarin PSV Poortugaal duidelijk het beste spel liet zien, met als stand voor de rust 1-1.

Lees verder...

Zaterdag 3 juni 2006 - WCR geeft receptie voor kampioenschap en promovatie naar 2e klasse.

Het voetbalseizoen loopt ten einde maar toch is dit weekend nog erg spannend voor met name PSV Poortugaal. Maandag kunnen ze, als de wedstrijd tegen het Haagse VCS gewonnen wordt, nog promoveren naar de 1e klasse. De wedstrijd is vanaf 14.30 uur te volgen op Studio West IJsselmonde ether 107.1 FM en 99.00 FM op de kabel van Albrandswaard. Maar vandaag werd het feestje gevierd dat WCR 1 dit al heeft gedaan.

wcr

Foto: Sjors Ribeiro Edison

Lees verder...

Donderdag 1 juni 2006 - Verkeersavond in Portland

Vanavond is in het Wijkcentrum van Portland een verkeersavond gehouden. Opbouwwerker Rob van Vliet en het Wijkforum Portland hebben collega Gerard Brussaard en mij uitgenodigd om te praten  over de snelheid op de Portlandsebaan. Vooral de beleving van te hard rijden was een gespreksonderwerp.  Overigens wijzen metingen uit dat de hoogste gemeten sneldheid bijna 70 km per uur was. Het werd een levendige discussie.

verk

Foto: Winni de Bruin Gem. Albrandswaard 

Lees verder...