Woensdag 31 mei 2006 - Fietstocht naar Campus Portland

Vroeg opgestaan vanmorgen omdat burgemeester Harald Bergmann en ik al om 08.15 uur een afspraak op Bouwlust in Portland hadden met enkele moeders om samen met hen de kinderen naar school te brengen. Zij vragen aandacht voor het parkeren en zijn boos over het optreden van de politie tegenover foutparkeerders die naar hun mening niet anders kunnen omdat er onvoldoende parkeerplaats zou zijn.

fiets

Foto: Sylvia de Jonge 

Lees verder...

Dinsdag 30 mei 2006 - Bewoners bijeenkomst Centrumplan Poortugaal

Vanavond zijn op initiatief van Joke Groenendijk de bewoners omgeving Emmastraat, Waalstraat en Snip in De Haven bij elkaar geweest om te praten over de ontwikkeling van de laatste fase van het Centrumplan Poortugaal Lees verder...

Maandag 29 mei 2006 - Bewoners Rijsdijk praten over aanleg Rhoonsebaan

In mijn column van enige weken geleden in de Schakel heb ik gezegd een oplossing te zoeken voor de langdurige doorsnijding van de Rijsdijk in verband met de aanleg van de tunnelbak voor de Rhoonsebaan.

tunnel

Foto: Sjors Edison 

Lees verder...

Maandag 29 mei 2006 - Sporttoernooi basisscholen Albrandswaard

Gelukkig waren de weergoden dit toernooi goed gezind want er is geen enkele bui gevallen! Ik mocht na afloop de prijzen uitreiken in de Sporthal van Rhoon. Wat een enthousiasme lieten deze jongelui zien.

De Fairplayprijs is gewonnen door de OBS Portland. Beide teams van deze school eindigden het hoogst. Een compliment aan Janneke Vaane en haar team. Het was ook nog een lekkere prijs en wel een grote taart.

De Wegwijzer uit Rhoon behaalde de meeste punten en werd derhalve winnaar en dat ze daar blij mee zijn kunt u hieronder zien.

wegw

Foto: Gemeente Albrandswaard - Winni de Bruin 

Zaterdag 27 mei 2006 dhr. Gerrit de Reus geridderd tijdens 60 jarig jubileumfeest vv Rhoon

Op zijn 73e verjaardag mocht ik vanavond, als loco burgemeester, dhr. Gerrit de Reus de versierselen opspelden van Ridder in de Orde van Oranje Nassau in de 6e graad (lid). Hij heeft deze onderscheiding gekregen voor 60 jaar, vrijwel onafgebroken, inzet als vrijwilliger voor zijn club vv Rhoon. Maar ook voor zijn werk als motor achter het wijkforum Rhoon Noord. Het was prachtig om deze man deze onderscheiding uit te mogen reiken. Gerrit van harte proficiat! Je hebt het verdiend.

gerrit

Foto: Sjors Edison

Zaterdag 27 mei - Voetbalfeest in Rhoon en Poortugaal

Vandaag viert vv Rhoon haar 60 jarig bestaan en staat daar uitgebreid bij stil. Ook wint het B1 elftal van deze vereniging de KNVB beker en promoveert Oude Maas 1 naar de 4e klasse. Feest dus in Albrandswaard.

om

Foto: Erwin van Lith - Oude Maas

Lees verder...

Vrijdag 26 mei - Zand Erover!

Maandenlang is er gerepeteerd en eindelijk was het dan zover. Vrijdagavond première van het Openlucht Muziektheater met de productie "Zand Erover" op het plein van de Waterpoort . Gemaakt voor de nieuwe bewoners van Carnisselande en Portland.

zand

Foto: Dick Roelse

Lees verder...

Woensdag 24 mei 2006 - Ballon uit Portland landt in Noord Frankrijk

Op Koninginnedag zijn door de kinderen uit Portland ballonnen opgelaten. Daaraan zaten natuurlijk de bekende kaartjes die de vinder in moest vullen en terug heeft gestuurd.

De verste ballon reikte tot in het grensgebied van Noord Frankrijk, België en Luxemburg. Vanmiddag mocht ik aan de winnares, Isabelle Hooijer, als loco-burgemeester de prijs uitreiken in het wijkcentrum van Portland.

leuk1

Foto: Gemeente Albrandswaard - Winni de Bruin

Isabelle gaat lekker, met haar ouders en zusje, brunchen in het Pannenkoekenhuis aan de Oude Maas. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

leuk2

Foto: Gemeente Albrandswaard - Winni de Bruin

Maandag 22 mei 2006 - Sporthal Rhoon en startende ondernemers

Vanavond had ik de eer in mijn functie van wethouder Economische Zaken een bijeenkomst van startende ondernemers toe te spreken.

De Kamer van Koophandel Rotterdam heeft deze avond georganiseerd en met groot succes. Er waren ruim 130 jongere, maar ook oudere starters. Mensen die om velerlei redenen een onderneming willen beginnen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het een hele klus is. Maar wel erg boeiend. Veel stands vanavond in de Sporthal van Rhoon. De Banken, Belastingdienst en CWI proberen allemaal een graantje mee te pikken van de groeiende economie. Ik wil in deze periode veel aandacht geven aan startende ondernemers. Zij moeten het doen, maar wij als overheid van Albrandswaard kunnen ze de helpende hand bieden. Wil je weten wat ik gezegd heb?

Lees verder...

Vrijdag 19 mei 2006 - Maakt nieuw Poltiebureau Albrandswaard veiliger?

Voormalig burgemeester Anja Latenstein heeft gevochten voor de komst van het nieuwe Districtskantoor naar Albrandswaard. Woensdag werd het feestelijk in gebruik genomen. Een bureau waar geen aangifte gedaan kan worden. Hebben onze inwoners daar iets aan?
Lees verder...

Woendsdag 17 mei - Actie Veilige Schoolroute Campus Portland

Vanmorgen om 08.00 verzamelt de klankbordgroep zich bij de Campus Portland. Daar worden door middel van een pamflet de resultaten die de groep behaald heeft op het gebied van een veilige verkeersroute naar de scholen aan de ouders gepresenteerd.

kl

Foto: Winni de Bruin

Lees verder...

Dinsdag 16 mei 2006 - Ontsluiting Portland

Marcel de Wijk, bewoner van Portland, reageerde op de weblog van enige tijd geleden over de ontsluiting van Portland. Met name de verkeerdoseerinrichting op de Charloiselagedijk is hem een doorn in het oog. In een gesprek vandaag is mij duidelijk geworden dat bewoners van Portland zich oprecht zorgen maken dat allerlei verbindingswegen waaronder de Essendijk, worden afgesloten.  Lees verder...

Maandag 15 mei 2006 - "Maak een plan en blijf erbij"

Wethouder zijn is een bijzonder vak. Ik kreeg laatst de vraag voorgelegd wat mij drijft dit beroep uit te oefenen. Uiteraard is het eerste antwoord dat in je opkomt 'Gedrevenheid om zaken voor elkaar te krijgen voor de inwoners van Albrandswaard' en dat in mijn geval vanuit een liberale invalshoek.
Lees verder...

Feest in Portland 13 mei 2006

Vanmiddag is door de inzet van Dick Ouwehand en opbouwwerker Rob van Vliet een fantastisch feest voor de mensen die begeleid wonen in Witburgh gevierd.

har

Foto: Dick Roelse

Lees verder...

Column - Schakel 11 mei 2006

Dick Roelse, uw wethouder

Binnen het college van B&W is afgesproken dat in navolging van de burgemeester ook de wethouders een column in de Schakel zullen schrijven.Deze week mag ik het spits afbijten, volgende week collega Gerard Brussaard.

Lees verder...

Donderdag 11 mei 2006 - We zijn weer thuis

Renesse is een inspirerende omgeving dat kan rustig gesteld worden. Wat een prachtige weer. Ook al hebben we 2 dagen hard gewerkt en binnen gezeten we hebben er zeker van genoten.

moermond

Foto: Dirk Louter Lees verder...

Dinsdag 9 mei 2006 Heidagen aan zee (prelude)

Morgen gaan we als college 2 dagen "de hei" op. Helemaal dekt de vlag de lading niet want de hei ligt aan zee en wel in Renesse. Wat is de opdracht die uitgevoerd moet worden? Eigenlijk heel simpel. Maak van het coalitiedocument een college werkprogramma.  Lees verder...

Maandag 8 mei 2006 - Politieke Markt

Vanavond was de eerste Politieke markt van de nieuwe raad. Ik was vooral benieuwd hoe de nieuwe raadsleden hiermee om zouden gaan. Er waren een aantal technische zaken zoals de invulling van de Rekenkamerfunctie en wijzigingen van verordeningen in het kader van de wet Dualisering.

Maar ook een onderwerp waarvoor ik blij ben dat het op de agenda stond: De problematiek rond Overhoeken 3. Ik had de raad een memo gestuurd waarin ik geprobeerd heb de situatie rond de bezwaren van Heezen van Hilten tegen elke bouwvergunning duidelijk te maken.  Dat is gelukt en we hebben een goede discussie gehad over hoe nu verder. Communicatie was daarbij het meest gebruikte woord en ik zal me volledig inzetten om dit proces tot een goed einde te brengen. De ondernemers verdienen en krijgen iedere support die maar mogelijk is! Ik heb een goed gevoel over het resultaat van vanavond en de constructieve wijze van debatteren.

Een goede prelude. Ik ben benieuwd hoe de opera zal klinken. Van mij mag de Politieke Markt blijven!


Zondag 7 mei 2006 - WCR1 en PSV2 Kampioen

Het was een prachtige dag voor de bijde sportverenigingen uit Rhoon en Poortugaal vandaag en mijn eerste optreden als wethouder sport.

wcr1

Foto: Sjors Ribeiro Edison

 

Lees verder...

Vrijdag 5 mei 2006 - Bevrijdingsdag - Muziekrondje Albrandswaard

Voor de 2e maal is op Bevrijdingsdag Het Muziekrondje Rhoon en Poortugaal met veel succes gehouden. Samen met burgemeester Harald Bergmann heb ik alle lokaties bezocht en overal was het feest.

muziek
Foto: Sjors Ribeiro Edison Lees verder...

Donderdag 4 mei - Herdenking gevallenen 2006

Dit jaar mocht ik de 4 mei voordracht houden in de Ned. Herv. kerk in Rhoon. In een nieuwe opzet, korter en zonder kerkelijk accent zijn een behoorlijk aantal mensen bijeengekomen om diegenen die voor ons gevochten hebben en gevallen zijn in de 2e wereldoorlog te gedenken. En dan met name de 7 Rhoonse mannen die na een ongeluk, waarbij een Duitse soldaat om het leven kwam, op 11 oktober 1944 als vergelding zijn geëxecuteerd.

Ik had de eer samen met dhr. Groshart, oud verzetstrijder uit Rhoon, namens het college van B&W een krans te mogen leggen. Johan van Wolfswinkel heeft dit met Anne Marie van Es gedaan namens de gemeenteraad. Het is altijd weer een bijzonder moment deze herdenking en ik ben van mening dat wij dit als bezinningsmoment altijd in ere moeten houden. Want vrijheid is niet vanzelfsprekend!

Mijn toespraak vind u hieronder.

krans

 Foto: Sjors Ribeiro Edison

Lees verder...

Woensdag 3 mei 2005

Een van de leukste taken van de loco burgemeester is dat hij, als de burgemeester verhinderd is, inwoners mag bezoeken die bijvoorbeeld de leeftijd van 90 jaar hebben bereikt of 50 jaar of meer getrouwd zijn.

Vandaag mocht ik op bezoek bij een echtpaar dat maar liefst 55 jaar met elkaar in de echt verbonden was.

Echtpaar Seijner-Berkenbosch uit Poortugaal is op jeugdige leeftijd getrouwd en zijn na 55 jaar nog steeds jong en erg actief. De bruidegom van 75 werkt 3 dagen per week als chauffeur en vervoert dan bootjes, de bruid is fervent mineralen verzamelaar. Ook is zij op enig moment huisjes voor modelspoorbanen gaan verzamelen. Een bijzonder stel en het was heel plezierig om met hen een kopje thee te drinken en een gebakje te eten.

Toen de bruidegom me uitliet zei hij: "Tot over 5 jaar". Ik heb hem uitgelegd dat mijn termijn dan alweer voorbij is. Maar aan de andere kant...je weet het nooit. Fam Seijner nog veel gezondheid en geluk toegewenst!

Dinsdag 2 mei 2006

Het convenant met de voetbalverenigingen over het Sportpark Albrandswaard is rond. Vanmorgen hebben burgemeester Harald Bergmann en de voorzitters en secretarissen van de voetbalverenigingen Oude Maas en PSV Poortugaal getekend. Symbolisch werd het document aan oud wethouder Erwin de Jongh aangeboden. Terecht want het convenant zou al in zijn periode worden getekend. We hebben een deal en gaan er voor.

c

Foto: Winni de Bruin Gemeente Albrandswaard

Maandag 1 mei 2006

Wat een druilerige dag vandaag! Niet echt vakantieweer en daarom vandaag maar hard gewerkt. Het is tenslotte de Dag van de Arbeid!

Na overleg met mijn nieuwe secretaresse over 'hoe efficiënt om te gaan met de agenda', die alweer behoorlijk vol loopt, heb ik vandaag veel tijd besteed aan het in beeld brengen van de informatiebehoefte van de bewoners van Portland. Wat zou ik willen weten over de wijk als ik daar zou wonen? Ik denk dat we een flinke aanzet tot zo goed mogelijke informatie en communicatie hebben gemaakt. Het internet zal daarbij een sleutelrol vervullen, maar ook de Schakel en de Kabelkrant van Albrandswaard TV zullen daarbij zeker worden ingezet. Kijk vooral binnenkort op www.albrandswaard.nl.

Als deze proef slaagt, wil ik dit gaan toepassen bij al mijn projecten in Albrandswaard, want ik zei het al eerder: communicatie, communicatie, communicatie!

Ik kijk nu al uit naar morgenochtend want om 09.00 uur wordt het convenant ondertekend met de Poortugaalse voetbalverenigingen over het Sportpark Polder Albrandswaard. En hoe dat allemaal verloopt, vertel ik morgen weer!