Koninginnedag in Albrandswaard 2006

Na vroeg door de brommers zonder uitlaat, die vanaf 04.00 uur door de dorpen mogen rijden, gewekt te zijn, was ik in ieder geval op tijd voor de Aubade in De Maranathakerk. Ondanks de vakantie waren veel Rhoonaren bij het jaarlijkse begin van Koninginnedag aanwezig.

Lees verder...

Vrijdag 28 april 2006 - De Lintjesregen in Albrandswaard

De dag voor Koninginnedag is altijd heel bijzonder want ook in Albrandswaard wordt dan ieder jaar weer een aantal mensen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Dit jaar zijn 8 inwoners van onze gemeente geridderd. Een feest om daar bij te mogen zijn, om te zien hoe verbazing overgaat in blijdschap. Met name Studio West IJsselmonde collega Aad van der Kemp straalde van trots.

aad

Foto: Sjors Ribeiro Edison

Lees verder...

Weten Portlanders wat er in hun wijk gebeurt?

Deze vraag is de laatste maanden bij ons vaak aan de orde geweest. En vooral hoe zorg je ervoor dat de juiste informatie tijdig op de juiste plaats komt. Ook de raad vindt dat de Portlanders beter geïnformeerd moeten zijn over de ontwikkelingen in hun wijk. Maar hoe bereikt die informatie u dan?
Lees verder...

Nieuwe plaats voor weekmarkt in Poortugaal?

Vanmiddag hebben we met de ondernemers van de wekelijkse warenmarkt in het Oude Gemeentehuis van Poortugaal gebrainstormd over de toekomst van die markt. Uit een enquête onder deze ondernemers bleek dat zij niet erg tevreden zijn over de plaats van en de voorzieningen op de markt. Het is ook niet aantrekkelijk om voor een gesloten voormalige supermarkt te staan.
Lees verder...

Dinsdag 25 april 2006

Dinsdag is altijd een leuke dag. 's Ochtends college van B&W vandaag zonder Gerard Brussaard, hij geniet van een welverdiend lang weekend in Spanje. De inbreng van Jan Backbier als nieuwe wethouder zorgt ervoor dat je alles weer eens met andere ogen bekijkt. Ik besef dat na acht jaar college veel zaken zo bekend lijken dat je er niet echt meer bij stil staat. Routine dus. Maar de verse mening van anderen zorgt dat je weer scherpte in de discussie krijgt. Dank daarvoor Jan. Lees verder...

Maandag 24 april 2006

De dag begint met prachtig weer, jammer dat ik er niet echt van kan genieten want de dag zit volledig vol met afspraken. Van Stuurgroep Sportvelden, via overleg met de voorzitter van de OVA en mijn stafoverleg naar de raadsvergadering. Lees verder...

Vrijdag 21 april 2006

De afscheidsreceptie van collega Erwin de Jongh in het Gemeentekantoor in Poortugaal is volgens mij precies zo gegaan als hij het zich gewenst moet hebben. Zijn familie om zich heen, de aanwezigheid van zijn moeder die deze week 91 jaar werd , warme toespraken en veel mensen die hem de hand kwamen drukken.

Harald en Erwin

Foto Sjors Ribeiro Edison

Lees verder...

Donderdag 20 april 2006

Een vroeg begin van de dag. Om 08.30 al Agendacommissie OMMY in Barendrecht. Kees Silvis is voor de laatste maal gastheer. Hij heeft een cake gebakken en ik moet zeggen hij smaakte prima. Bedankt Kees voor de goede samenwerking.

Lees verder...

Dinsdag 18 april 2006

Vanavond is het dan gebeurd! Het nieuwe college van Albrandswaard is benoemd. De raad heeft gedebatteerd over het coalitiedocument en EVA heeft 8 moties op dit document ingediend. Gek genoeg vrijwel allemaal ondersteunende moties op het geformuleerde beleid voor de komende 4 jaren. Natuurlijk zijn zij niet blij met deze coalitie en ik ga er dan ook vanuit dat zij er echt oppositie tegen zullen voeren.

Wethouders

Foto Sjors Ribeiro Edison 

Lees verder...

Donderdag 13 april 2006

Vanmiddag was het dan zover. Het coalitiedocument is ondertekend door VVD, PvdA en NAP. Formateur Arjen de Vries sprak over vertrouwen dat partijen in elkaar hebben en dat vertrouwen heeft er voor gezorgd dat de formatie zo voorspoedig is gelopen.

Coalitiedocument 2006

Dinsdagavond om 20.00 uur zal in de gemeenteraad het debat over dit document worden gevoerd. Ook zullen dan de wethouders worden benoemd.

Er gaan geruchten dat EVA minstens 140 moties gaat indienen over dit document. We wachten het in spanning af.

Ik wens u prettige Paasdagen en tot volgende week

Woensdag 12 april 2006

Op de VVD ledenvergadering is vanavond door onze fractievoorzitter Vera Spruit en formateur Arjen de Vries verslag gedaan van de coalitieonderhandelingen en het bereikte resultaat. De ledenvergadering kon zich in het resultaat goed vinden en de onderhandelaars zijn met applaus beloond. Morgenmiddag om 17.00 uur zal het coalitiedocument worden getekend. Niets lijkt de benoeming van de nieuwe wethouders dinsdag a.s meer in de weg te staan.

Op het gemeentekantoor wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe bestuursperiode. Gerard en ik verhuizen morgen ieder een kamer en Jan Backbier's kamer zal ook worden ingericht.

Ik denk dat ik maar een dagje vrij neem, dan loop ik niemand in de weg. Uiteraard wil ik wel bij de ondertekening van het coalitiedocument zijn. Arjen kennende wordt dat een feestje. We zullen een toast uitbrengen op de  samenwerking in de komende periode.

 

Dinsdag 11 april 2006

De laatste maal dat wij vergaderden als "het oude college" was bijzonder. We sluiten deze periode af met een heerlijke taart met 4 kaarsjes voor Erwin de Jongh, de collega waarvan wij vandaag afscheid nemen.

Taart Erwin de Jongh

Erwin hartelijk dank voor een fijne collegeperiode. Ik wens je veel goeds voor de toekomst maar ik weet ook zeker dat we elkaar niet uit het oog zullen verliezen. Alleen al op sportgebied zullen we zeker met elkaar blijven samenwerken.  

 

Maandag 10 april 2006 -- Midden IJsselmonde over 20 jaar aan herstructurering toe??

Vrijdag was er ineens veel te doen over de kwaliteit van de VINEX wijken in het algemeen en via RTV Rijnmond werd melding gemaakt dat Carnisselande over 20 jaar verpauperd zou zijn. Dit alles op basis van een vermeend onderzoek. Wat is er nu werkelijk gebeurd?

Lees verder...

Zondag 9 april 2006

Vandaag is het de dag van de Rotterdam Marathon. Ik heb deze periode onvoldoende getraind om de Marathon te kunnen lopen. Jammer maar andere zaken hebben een hogere prioriteit gekregen. Maar om toch het Marathon gevoel een beetje mee te kunnen beleven heb ik wel de Rijnmondloop over 10 km gedaan. Wat een sfeer hangt er dan in Rotterdam en wat een enthousiaste mensen staan er langs de kant. Starten en finishen op de Coolsingel blijft fantastisch, ook al is het "maar" na 10 km. En ondanks te weinig training nog een leuke tijd van 51.23.10 gelopen. Op naar m'n 6e Marathon en die loop ik in september met m'n club de Rotterdam Running Ambassadors in Berlijn.

Het was een perfecte dag voor Rotterdam met weer veel pr's voor mijn loopvrienden

Vrijdag 7 april 2006

De cadeautjes voor het afscheid van Kees Silvis vielen in goede aarde. De boekjes over 800 jaar Rhoon en over de Rhoonse kunstschilder Bieling zijn ook erg leuk als je belangstelling hebt voor geschiedenis en kunst. Verder doet een Albrandswaard horloge om bij de tijd te blijven het natuurlijk altijd goed. Ik sta in Barendrecht bekend als snoeper en dat klopt ook wel. Om nu mijn "schuld" terug te betalen heeft Kees een mooie glazen schaal, met als symboliek ineengeslagen handen, opgemaakt met Nutsen, Marsen en stroopwafels van ons teruggekregen. Uiteraard kwam dit ook aan de orde in het toespraakje wat ik voor Kees mocht houden.

De weekbladen schrijven uitgebreid over de nieuwe coalitie. Op de voorpagina van de Schakel een leuke foto van de wethouders die het nieuwe college gaan vormen. De reacties van EVA (Echt Voor Albrandswaard) op de nieuwe coalitie waren minder, maar dat viel te verwachten nu zij niet aan de coalitie zullen deelnemen. Ik hoop echter dat de oppositie inhoud zal hebben en niet beperkt blijft tot insinuaties over personen die kant nog wal raken.
Blijft het nog lang onrustig in Albrandswaard? We zullen het zien.

Een prettig weekend en tot maandag 

Donderdag 6 april 2006

OMMY staat voor Ontwikkeling Maatschappij Midden IJsselmonde, een gemeenschappelijke regeling van Albrandswaard en Barendrecht met als opdracht het voor gezamenlijk rekening en risico ontwikkelen van 10.000 woningen in de VINEX wijk Midden IJsselmonde,
Ik mag dit jaar namens Albrandswaard voorzitter zijn en dat vergt een groot deel van mijn tijd. Iedere donderdagmorgen vergaderen mijn Barendrechtse collega Kees Silvis en ik samen met de projectdirectie. De onderwerpen zijn divers en altijd bedoeld om de bestuursvergaderingen, die om de drie weken worden gehouden goed voor te bereiden. Bij zo’n groot project is het erg belangrijk goed de vinger aan de pols te houden.
Morgen neemt collega Kees Silvis afscheid. We hebben leuke cadeautjes voor hem gekocht. Maar hij is nog lang niet weg!. Barendrecht heeft de college onderhandelingen nog niet afgerond dus voorlopig bestuurt Kees demissionair vrolijk voort. Volgende week is hij er dus gewoon weer bij! Vanmiddag mocht ik optreden in het Management Verbeter Traject van onze organisatie. Onderwerp was het als ambtenaar al dan niet voldoende hebben van politiek invoelingsvermogen. Een inspirerende sessie waar we elkaar open en constructief een spiegel hebben voorgehouden.
Ik denk dat we er allemaal veel van hebben opgestoken.

Vandaag verschijnen de weekbladen met het nieuws van en de commentaren op de nieuwe coalitie. Ik ben erg benieuwd wat er over wordt geschreven. Morgen laat ik het u weten.

Tot morgen

Woensdag 5 april 2006

Vanmiddag plezierig gelunched met mijn oud fractievoorzitter Arie Korteweg. Hij kan zich vinden in de nieuwe coalitie al zou hij zich nog beter voelen als de oude club bij elkaar zou zijn gebleven. We zullen het zien. De Sportstichting is blij met mij als wethouder Sport. We hebben afgesproken om de lunchgesprekken in ere te houden.

Verder vanmiddag samen met Gerard Brussaard een goed gesprek gehad met kandidaat wethouder van de NAP Jan Backbier. We hebben de portefeuilleverdeling goed doorgenomen en alle losse eindjes afgehecht. We zijn er klaar voor en staan alle 3 te popelen om aan de slag te gaan.

Als afsluiting van de middag uitgebreid gesproken met onze nieuwe fractievoorzitter Vera Spruit. Het is leuk om te ervaren hoe zij als kersvers raadslid opereert. Vera weet waar ze het over heeft en ik ben er van overtuigd dat we een leuke tijd tegemoet gaan.

Vanavond veel huiswerk ter voorbereiding van de OMMY agendacommissie van morgenvroeg. Het lijkt of onze VINEX locatie tegen het einde van de ontwikkeling steeds meer overleg en stukken oplevert. Ruim 7500 van de 10.000 woningen zijn klaar. Maar de laatste loodjes wegen best zwaar.

Morgenmiddag mag ik optreden in het managementprogramma "Politiek Bestuurlijke Gevoeligheid". Goed dat hier veel aandacht aan wordt besteed en erg leuk er aan mee te werken met voorbeelden van wat niet maar vooral ook wel goed is gegaan.


Tot morgen

Dinsdag 4 april 2006

Vandaag toch niet de laatste B&W vergadering van dit college. Het presidium heeft besloten de installatie van het nieuwe college te laten plaatsvinden op 18 april. Op dinsdag na Pasen. We nemen dus pas volgende week afscheid van elkaar.

Tijdens de B&W uitgebreid gesproken over het webloggen . Besloten is alle wethouders de mogelijkheid tot webloggen te bieden. Of de burgemeester ook mee zal doen is nog niet helemaal duidelijk.

De organisatie heeft het goed ontvangen gezien de reacties en ik ben nu benieuwd wat raadsleden en inwoners van Albrandswaard er van vinden.

Vandaag veel afspraken gemaakt voor de komende week en mijn speech voorbereid die ik uit zal spreken a.s. vrijdag namens de OMMY bij het afscheid van collega Kees Silvis van Barendrecht. Hij verlaat na 26 jaar de politieke arena. Wat een lange tijd...

Ben ik nog een broekie met m'n 21 jaar in de Albrandswaardse politiek. Op naar de 25 dan maar!

Morgenmiddag lunch met Arie Korteweg. Ik kijk er naar uit.

Tot morgen

Maandag 3 april 2006

Vandaag foto's gemaakt met collega Brussaard en nieuwe collega Backbier. We zullen deze week de Schakel wel halen denk ik. In de stafvergadering werd duidelijk dat de medewerkers blij zijn met de nieuwe coalitie en mijn rol daarin en dat men graag aan de slag wil. Een van de kernwoorden voor deze periode is wat mij betreft communicatie met onze bewoners over de projecten die deze periode ontwikkeld zullen worden. Ik heb dat beloofd en zal daar veel energie in steken. We kunnen direct aan de slag want er zitten een paar pittige bij zoals het overleg over het bouwen op het voormalige Ringelberg terrein. De bewoners van de Havendam zijn daar niet blij mee. Een uitdaging temeer om er toch met elkaar uit te komen. Morgen de laatste vergadering van dit college, tenminste als het nieuwe op 10 april wordt geinstaleerd. En daarover vergadert vanavond het presidium. Spannend!!

Speeltuin in Portland

Een aantal bewoners van Portland wil een speeltuin in het wijkpark aan de Portlandsebaan. Anderen willen een vijver zoals in het intrichtingsplan van het park is opgenomen. Wat mij betreft zou beide kunnen. Wat vind u overigens van het park. Wat zou er verbetert kunnen worden? Laat mij weten hoe u hierover denkt en geef uw reactie op deze weblog Lees verder...