Maandag 22 december 2008 - Bedankt allemaal!

De afgelopen week stond in het teken van afscheid nemen.

Woensdagavond een gezellige bijeenkomst met de leden van het dagelijks bestuur en de directie van de OMMY.  Het samenwerkingsorgaan van Albrandswaard en Barendrecht. Ik bewaar aan deze club, waarvan de oprichting in 2000 niet vanzelfsprekend was, warme herinneringen. Dank Frits en Bas voor jullie warme woorden.

Donderdagmiddag was voor het afscheid van de medewerkers. Zij hebben een geweldig feest verzorgd op de schaatsbaan van Rhoon on Ice.  Waarachtig nog geschaatst ook. Dank aan het organisatie commissie, maar natuurlijk aan iedereen die er was. Zelfs de kerstman had tijd gevonden om ons te bezoeken. Dank voor het mooie lied en de leuke cadeaus. Wat dacht je van deze "tochtstrip" ?

cartoon

Vrijdag heb ik genoten van de grote belangstelling die er voor ons was vanuit bewoners bedrijven en relaties binnen en buiten Albrandswaard.

Dank dat u allen bent gekomen en voor de vele attenties die wij mochten ontvangen. Het was hartverwarmend!

Dank aan allen voor de organisatie en speciaal aan de bodes. Daarom gingen we graag met hen op de foto.

bodes

Foto: Winni de Bruin

Iedereen hartelijk dank voor de plezierige samenwerking de afgelopen 11 jaar.  Het ga u allen goed.

Dit was mijn laatste log als wethouder van Albrandswaard.

Ik heb het met veel plezier gedaan en wens u en de uwen

 

Prettiige feestdagen en een voorspoedig 2009

 

Maandag 15 december 2008 - De laatste raadsvergadering als wethouders van Albrandswaard

Vanavond was het dan zover. De laatste raad na bijna 24 jaar aaneengesloten politieke actieviteiten voor mijn gemeente Albrandswaard.

Photobucket

Foto: Winni de Bruin - Gemeente Albrandswaard

Het wethoudersteam 2006 -2010 heeft de eindstreep niet mogen halen.  Jammer maar helaas.  De laatste onderwerpen die wij mochten verdedigen waren de WMO nota door Jan Backbier en ik heb nog een fel debat met de raad gevoerd over de vraag of wij als demissonair college nu wel of niet de aanbieding van  grond voor de sportschool in Portland van Arshak Dabaghian  hadden mogen doen.  Beide voorstellen zijn door de raad goedgekeurd.  Succes op de valreep!.

Harald Bergmann heeft ons toegesproken en ook wij hebben de gelegenheid gebruikt om ons zegje te doen. Mijn bijdrage vind u onder "lees verder".

Dinsdagavond treden de opvolgers aan. Ik wens hen veel succes en sterkte toe. 

Lees verder...

Maandag 8 december 2008 - De laatste loodjes!

Het is al weer even geleden dat ik iets heb gemeld op mijn log ondanks het feit dat het werk gewoon doorgaat! Vooral de laatste weken is het erg druk geweest. Demissionair zijn als wethouder betekent dan ook niet dat je geen werk meer hebt. Het tegendeel is waar omdat ik veel lopende zaken graag wil afwikkelen voor de laatste raadsvergadering op 15 december.

Ik zal daar deze week op de log verslag van doen en ook eens wat dieper op wat zaken ingaan. Een soort testament van bijna 11 jaar wethouderschap in Albrandswaard!


Er gebeurde veel in deze periode. Soms met een mooi resultaat en soms kwamen dingen moeizaam of niet van de grond.  Waarom het bij voorbeeld niet opschiet met de centrum ontwikkeling Poortugaal  leest u later deze week.

Vrijdag 7 november 2008 - Nieuwe coalitie in Albrandswaard

Nadat gisteren ook de PvdA heeft ingestemd met deelname aan een coalite van VVD, PvdA en CDA is een einde gekomen aan een onzekere periode. Omdat nu alle partijen akkoord zijn gegaan met de nadrukkelijke voorwaarde van het CDA om aan deze samenwerking deel te nemen, te weten het vervangen van alle "oude" wethouders, kon deze tot stand worden gebracht.

Jammer want ik had de klus graag afgemaakt. Het is gewoon zuur als je geen veroorzaker van een crisis bent je er toch het slachtoffer van wordt. Maar zo zit de politiek vaak in elkaar!

Ook zijn de namen van de nieuwe "poppetjes" nu bekend. Voor de VVD is dat Vera Spruit, de PvdA schuift Raymond van Praag naar voren en namens het CDA zal Han van Toornburg aantreden.

Naar verwachting zal het nieuwe college na 15 december worden geinstalleerd.

Ik wens het nieuwe college veel succes, het wordt voor hen zeker een boeiende periode.

Vrijdag 31 oktober 2008 - Hoe gaat het met de (in)formatie??

Het is al weer bijna 4 weken geleden sinds dat de crisis binnen de Albrandswaardse coalitie van VVD, PvdA en NAP is ontstaan. Deze week bleek dat de beoogde nieuwe coalitie van EVA, PvdA en CDA er niet kan komen omdat de PvdA en VVD zich tegen de kandidaat wethouder van EVA - Bert Euser- hebben uitgesproken.

Roland Driece gaf daarop zijn informatieopdracht terug en de vergadering heeft Erwin de Jongh (CDA) opdracht gegeven onderzoek te doen naar een coalitie van VVD, PvdA en CDA.

Voorwaarde vooraf van het CDA is hierbij dat alle partijen een nieuwe wethouder zullen leveren. Hiermee zijn de onderhandelaars van deze partijen terug gegaan naar hun fracties.

Het ziet er dus naar uit dat ik niet terug zal komen in een nieuw college. Dat is uiteraard jammer maar ik heb me van het begin af aan op het standpunt gesteld dat ik het belangrijker vind dat de VVD aan het te vormen college deelneemt dan mijn persoonlijke rol daarbij.

Als de beoogde coalitie wordt gevormd zal de huidge fractievoorzitter Vera Spruit worden voorgedragen als wethouder. Een prima keuze die ik van harte ondersteun!

Mocht er echter een coalitie worden gevormd waarbij deze toch wat bijzondere voorwaarde vooraf niet speelt dan ben en blijf ik de wethouderskandidaat voor de VVD.

Vandaag hebben wij hierover het onderstaande persbericht uitgegeven

 

Lees verder...

Vrijdag 17 oktober 2008 - Nog geen witte rook bij informatiepoging Albrandswaard

De tweede ronde van in formatie in Albrandswaard is begonnen. Informateur Roland Driece is er niet in geslaagd een voorkeurscombinatie voor een coalitie te presenteren. Hij gaat weer in gesprek met alle partijen en hoopt hiervan begin november verslag te doen aan de raad van Albrandswaard.

De gemeente Albrandswaard gaf hierover het onderstaande persbericht uit.

Lees verder...

Donderdag 16 oktober 2008 - Ad Janssen nieuwe voorzitter Studio West IJsselmonde

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst voor medewerkers en het PBO op het Kasteel van Rhoon is Ad Janssen geinstaleerd als nieuwe voorzitter van de Radio Omroep Stichting Albrandswaard. Daarmee is het bestuur weer compleet.

medewerkers

Foto: Sjors Ribeiro Edison

Ad popelt om samen met de andere bestuurs en managementteam leden aan de slag te gaan.

De eerste uitdaging is de nieuwe huisvesting want de huidige stek is door de gemeente verkocht en zal op afzienbare termijn moeten worden verlaten.

Waar we naar toe gaan wordt binnenkort bekend gemaakt maar zoals het er nu naar uitziet zal dit inde buurt van sportvelden van Rhoon zijn.

Donderdag 16 oktober 2008 - Column de Schakel oktober 2008

Het zijn roerige tijden in Albrandswaard! Sinds vorige week is ons college demissionair, en dat betekent dat wij, de lopende zaken zullen afhandelen. Nieuwe zaken wachten tot het volgende college er is.

Toen ik deze zomer een aantal weken als locoburgemeester mocht werken, werd zowel in Poortugaal als in Rhoon een overval gepleegd. In Rhoon- bij Primera- al voor de tweede keer. Gelukkig is de overvaller kort daarna, dankzij het koelbloedig optreden van een aantal inwoners, aangehouden en zit naar verwachting tot rond de kerst vast. Dat dit alles grote impact heeft op de mensen die direct bij deze overvallen zijn betrokken, bleek vorige week tijdens een speciaal hiervoor georganiseerde avond met de ondernemers in Rhoon. Er waren veel vragen over waarom dit niet voorkomen kon worden en mij werd duidelijk dat er ook veel twijfels zijn over de slagkracht van de politie in deze situaties.

Lees verder...

Donderdag 16 oktober - Deel van weblog door webmaster gewist!

Misschien is het u al opgevallen alle bijdragen aan mijn weblog na 1 augustus zijn weg. Door een fout van de webmaster van www.blogse.nl is gisteren van alle gebruikers een groot deel van hun logs verwijderd. Er bleken ook geen backups gemaakt te zijn!.

Jammer maar helaas er is niets aan te doen maar vanaf vandaag pakken we de draad gewoon weer op.

Woensdag 30 juli 2008 - Vind u mijn weblog belangrijk?

Deze week las ik een bericht waarin werd gemeld dat een van de wethouders van Schiedam al sinds een jaar zijn weblog niet heeft bijgewerkt. Ook ik merk dat ik de laatste tijd minder tijd aan mijn log heb besteed dan in het verleden. Toch ben ik nog steeds van mening dat het een prima manier is om u te informeren over alles wat in mijn portefeuille gebeurt.

Maar vindt u dat ook? Voegt deze site voor u iets toe of zoekt u juist hele andere informatie.

Laat uw mening weten via de nieuwe poll op deze site of reageer met uw suggesties per mail.

Alvast bedankt en geniet van de zomer!

Donderdag 12 juni 2008 - Column de Schakel juni 2008

Dit wordt alweer mijn laatste column voor het zomerreces. We zijn bijna op de helft van het jaar 2008 en over de helft van deze college periode. Dé tijd van sportieve prestaties op de scholen. Eind mei mocht ik de prijzen uitreiken bij het Albrandswaard Scholen toernooi, een sportieve dag voor de bovenbouw van de basisscholen in onze gemeente. Maar het hoogtepunt van sportiviteit was toch wel vorige week donderdag, de Kids Olympiade op het Sportpark Polder Albrandswaard. Een geweldig evenement waarvoor ik in april samen Erwin de Jongh van de Sportstichting Albrandswaard het startsein mocht geven op de Don Boscoschool. De Albrandswaardse Olympische Spelen met een heuse Olympische vlam en vlaggen, waar maar liefst 660 kinderen aan meededen. Een dag om nooit te vergeten en die alleen maar mogelijk was dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers zowel bij zowel de scholen als bij de gastverenigingen PSV Poortugaal en Oude Maas. De sport in onze gemeente draait geheel op vrijwilligers, mensen die zich vaak vele jaren volledig inzetten voor hun club. En zo ook vorige week donderdag want zonder hen was dit evenement echt niet mogelijk geweest. Lees verder...

Woensdag 14 mei 2008 - Eerste paal voor Kasteeltuin Poortugaal

Het is altijd een bijzondere gebeurtenis het slaan van een eerste paal. "Bouwen is een feest" zei voormalig Albrandswaards wethouder Floor van der Stoep altijd. En ik ben het met hem eens. Maar dit project is echt bijzonder voor onze gemeente. Bijzonder omdat het uitschrijven van een prijsvraag tot stand is gekomen. De opdracht daarbij was ontwikkel een sportpark in Poortugaal en bouw op de vrijkomende velden een bijzondere wijk voor Poortugaal. En dat alles zonder dat de belastingbetaler er geld bij moet leggen. En dat is gelukt! Het sportpark is inmiddels in gebruik en Kasteeltuin wordt een bijzondere plek. Zo'n 130 woningen met veel water en groen. En ook met de financien zit het goed.

Kasteeltuin

Foto: Sjors Ribeiro Edison

In een sfeer van ridders en kastelen heb ik samen met de jonge Ridder Tim een koker gevuld met 1 € , een bericht uit 2008 en de krant van woensdag 14 mei 2008en samen met de paal de grond in geslagen. Mocht die over een paar honderd jaar weer naar boven komen kunnen de Albrandswaarders van dan nog even terugblikken op het jaar 2008.

Bouwfonds veel succes met de bouw. Over ongeveer 2 jaar zal het project klaar zijn.

Maandag 12 mei - Team 205 - Albrandswaard Runners voltooien RoPaRun 2008

Na een geweldige loop is ons team de Albrandswaard Runners om 13.25 uur aangekomen op de Coolsingel in Rotterdam.

Wat een TEAM!.

Foto's: Sjors Ribeiro Edison

RoPaRun is veel meer dan een estafetteloop! Het gaat om vertrouwen in elkaar en weten dat "het goed zit". Dat heeft ons team volledig waar gemaakt. Alles was aanwezig voor een goed resultaat en dat hebben we dan ook bereikt. Bedankt collega lopers, bedankt fietsers, chauffeurs en ook heel veel dank aan onze verzorgers.

Teamcaptain op en tot het laatste moment Winni. Je hebt het geweldig gedaan!!!

Het was top!! En het sponsor resultaat mag er zijn, ruim € 11.000 voor dat fantastische doel "trachten leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"

 

Het hele verhaal lees je op onze site:: www.albrandswaardrunners.nl/de_loop.htm

Donderdag 8 mei 2008 - Column de Schakel mei 2008

Koninginnedag is dit jaar uitbundig gevierd in Albrandswaard. Zowel in Rhoon als Poortugaal was het gezellig druk en vooral de kinderen hebben zich ontpopt tot ware standwerkers en handelaren op de vrijmarkten. Bijzonder eigenlijk dat wij ieder jaar weer het leuk vinden om één dag Oranje te zijn. Ons uit te dossen met van alles en nog wat, als het maar oranje is. Weet u hoe dat komt? Waarschijnlijk omdat we op die ene dag van het jaar kunnen doen wat we anders niet durven. Het begint al vroeg in de ochtend met de brommers zonder uitlaat. Een fenomeen dat er jaren geleden opeens was en nooit meer is verdwenen. En ook vergeten we die ene dag dat we eigenlijk minder alcohol moeten gebruiken en zitten we om 10.30 uur aan de Oranjebitter in de Brinkhoeve en ’s middags met een advocaatje (met slagroom) in zowel de Hooge Werf als de Klepperwei. Tot zover is alles leuk, maar een aantal mensen drinkt ‘s avonds een biertje in de tent en nog één net zo lang tot de ME hen helpt om naar huis te komen. Onderweg wordt nog een brandje in de bestuurskamer van vv Oude Maas gesticht, schade aanzienlijk en voor rekening van de voetbalvereniging. Wat hebben we een lol gehad deze Koninginnedag. Jammer van het einde...

Met een beter gevoel denk ik terug aan de 4 mei herdenking van zondag. Zowel in Rhoon als Poortugaal waren daarbij veel mensen aanwezig. Geweldig dat er na een aantal jaren waarin de belangstelling wat afgenomen was zo’n grote opkomst was. Ik mocht op de plechtigheid in Rhoon voor een volle kerk spreken over het thema “Solidariteit”. Daarna heb ik samen met de heer Groshart, oud verzetsstrijder, en de zoon van de in 1944 gefusilleerde heer de Raadt kransen gelegd bij het monument naast de kerk. Het was zoals een van de aanwezigen me toevertrouwde een waardige plechtigheid. Het is goed dat we blijven herdenken!

Dit weekend mag ik met Team Albrandswaardrunners (Team nr. 205) de RoPaRun lopen. Ruim 530 km je inspannen om te trachten leven toe te voegen aan de dagen waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven. We zullen er alles aan doen maandag op tijd op de Coolsingel aan te komen. We zijn er als team helemaal klaar voor en gaan er samen met die 257 andere teams een fantastisch evenement van maken. U kunt ons volgen via internet www.roparun.nl team 205.

Fijne Pinksterdagen
Maandag 14 april - Marathon Rotterdam weer een fantastisch evenement

Gisteren was het dan de grote dag! Na ruim drie maanden intensieve training was het dan zover, de Marathon van Rotterdam. Het was mijn achtste Marathon maar iedere keer is de voorbereiding weer erg spannend. Vroeg op om op tijd te eten. Wat is de goede voeding voor de wedstrijddag zelf blijft altijd weer een moeilijk te beantwoorden vraag.

Het moet allemaal in 1 keer goed op zo'n dag!. Hoe is het weer? In ieder geval veel beter dan de afgelopen dagen is voorspeld. Eigenlijk wel perfect!

De Rotterdam Running Ambassadors verzamelen bij ING op het Weena en wat opvalt als ik daar naar toe loop, is de geweldige sfeer in de stad. Vooral het aanzwellen van de deelnemers op de Coolsingel is indrukwekkend. Lee Towers zingt en burgemeester Opstelten vuurt zijn kanon af. Het is 11 uur en we vertrekken voor de 42.192 km. Doel: Proberen onder de 4 uur te finishen.

Tot 32 km gaat dat goed. Ik loop mooi vlak in een groepje van 6 Runners en wordt door heel veel Albrandswaarders en andere fans aangemoedigd. Maar in Kralingen wordt het moeilijker en zakt het tempo in omdat ik erg veel last van mijn maag krijg. De marathon begint pas bij 35 km zegt onze trainer altijd en zoals gewoonlijk had hij ook nu weer gelijk. De laatste 7 km naar de Coolsingel waren erg zwaar.

finish

Foto: Sjors Rebeiro

Maar ik ben er gekomen in na 4.12.40 netto mocht ik burgemeester Opstelten de hand drukken.

De 4 uur dus niet gehaald maar dat is dan weer de uitdaging voor Keulen in oktober. Rotterdam viert dan de 50 jaar samenwerking met die stad en dat is reden voor de Rotterdam Running Ambassadors om daar de najaarsmarathon te lopen.

Maar eerst de Roparun volgende maand. Daar was de marathon een goede training voor.

Veel dank aan iedereen die mij op welke manier dan ook heeft geholpen deze (wed)strijd tot een goed einde te brengen. Dank voor alle aanmoedigingen en verzorging. Het was top!!!

Hopelijk tot volgend jaar in Rotterdam.

Donderdag 3 april 2008 - Start Kids Olympiade op Don Boscoschool

Vanmorgen heb ik samen de voorzitter van de Sportstichting Albrandswaard Erwin de Jongh de aftrap gegeven voor de Kids Olympiade met in juni de finale op het Sportpark Albrandswaard.

 

olymp

Foto: Stephanie van der Lans

Niet alleen de kinderen voerden een perfecte show op maar ook Erwin en ik hebben ook laten zien dat we niet alleen in woord maar ook in daad sport een warm hart toedragen!

Jongelui van de Albrandswaardse scholen wens ik veel succes maar bovenal veel sportiviteit toe. We zien elkaar weer in juni.!

 

Donderdag 3 april 2008 - Column De Schakel april 2008

U heeft er misschien wel over gelezen of van gehoord – Rotterdam is op oorlogspad tegen de kleinere buurgemeenten in de Stadsregio over de uitvoering van het woningbouwscenario 2005-2010. Het gaat zelfs zover, dat wethouder Hamit Karakus van Rotterdam achter de rug van de rest van de regio, een brief aan minister Vogelaar heeft geschreven om te klagen over het feit dat de buurgemeenten maar niet opschieten met het bouwen van sociale woningen. Sociale woningen, bedoeld voor die Rotterdammers die zo snel mogelijk naar de buurgemeenten moeten verhuizen om plaats te maken voor meer gefortuneerde mensen die graag in de stad willen wonen. En dat is ons in het verkeerde keelgat geschoten. Wat is er aan de hand?


Lees verder...

Dinsdag 18 maart 2008 - College leert werken volgens CiEP Kwaliteitssyteem

Vandaag hebben we de 2e trainingsdag gevolgd voor het organiseren van ons werk volgens het CiEP systeem. Dit laat zien hoe je door een betere structuur in je dagelijkse werkzaamheden aan te brengen je veel tijd kunt besparen.

De methode gaat uit van het principe "Doe Het Nu" waardoor je in principe altijd een leeg buro zult hebben aan het eind van de dag. Alles wat er die dag aan werk is bijgekomen is ook afgehandeld of in mijn geval uitgezet in de organisatie. Het geeft me veel meer inzicht in wat ik doe en zorgt er voor dat in principe alle e-mail op de dag wordt behandeld waarop het bericht is binnengekomen. Dit betekent niet dat u altijd de zelfde dag antwoord krijgt. Vaak moet hiervoor ook door anderen nog worden gewerkt. Maar als die ook met CiEP werken gaat het allemaal wel een stuk sneller.

Doel.?? Betere dienstverlening aan onze klanten. En dat bent u!. Ik werk nu twee weken met het systeem en ben erg enthousiast geworden. Ik heb veel meer tijd gekregen om de straat op te gaan en om deze weblog te schrijven.

Ik hoop u op straat tegen te komen! 

Zaterdag 8 maart 2008 - Albrandswaard Runners lopen 1/2 Marathon van Oostvoorne

Het was vandaag weer genieten in Oostvoorne waar voor de 25e keer de 1/2 van Oostvoorne werd gelopen.  Voor ons Roparunteam was het een mooie gelegenheid om te testen waar we staan. John Rijsdijk en ik hadden afgesproken om samen te lopen en wij bereikten de finish in een tijd van 1:45:23. Peter van Dartelen en Henk Kras waren nog een stuk sneller met 1:35:41 en 1:39:36. 

finsh

Foto: Monique Rijsdijk

Op naar zaterdag 15 maart want dan lopen we de Estafette over 63 km met het hele team in de Hoekse Waard. 

Vrijdag 7 maart - BAR gemeenten presenteren mogelijk Park van Maas en Waal aan gedeputeerde van Heijningen

Ieder jaar brengt de gebiedsgedeputeerde van onze provincie een bezoek aan de gemeenten waarvoor hij verantwoordelijk is. Het gaat er bij dat bezoek vooral om met elkaar over de rollen die provincie en gemeenten spelen te spreken.

Dit jaar is voor het eerst op ons initiatief een bezoek georganiseerd aan de samenwerkende BAR gemeenten. Voor hen die het nog niet weten zijn dat Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.

Afgesproken werd dat vanuit iedere gemeente 1 bestuurder een presentatie geeft over een gezamenlijk onderwerp. Ik had de eer dat voor Albrandswaard te mogen doen en wel over het Park van Maas en Waal.

park

Lees verder...

Donderdag 6 maart 2008 - Column de Schakel maart 2008

Zoals u weet ben ik een fervent hardloper. Hardlopen is niet alleen goed voor je lijf maar vooral ook voor je geest. En dat kan ik in mijn vak goed gebruiken! Hardlopen gaat niet enkel over “gaan als de brandweer” maar over strategie, tactiek en vooral over volhouden en afzien. En om je doel te bereiken zul je veel moeten trainen en tegenslagen incasseren. Allemaal zaken die in mijn vak van wethouder erg goed van pas komen. Ook daar gaat het om weten wat je wilt en door te blijven proberen je doel bereiken. Ik, en zoals ik vaak merk u ook, wil daarbij vooral snel resultaat zien.

Lees verder...

Maandag 3 maart 2008 - Lokale omroep zoekt voorzitter

Al van voor de oprichting in 1988 ben ik als medewerker en bestuurslid betrokken bij onze lokale omroep de Radio Omroep Stichting Albrandswaard. Een omroep dit met zo'n 30 vrijwilligers dit jaar al 20 jaar lokale radio en kabelkrant maken onder de naam Studio West IJsselmonde en Albrandswaard.TV . Een omroep die er alles aan doet om steeds professioneler haar programma's te maken.

Maar het gaat niet alleen om radio en tv maken. Een omroep heeft ook een sterk bestuur nodig. Daarom zijn wij op zoek naar een man of vrouw die het leuk vind om te besturen en daarom onze nieuwe voorzitter wil worden.

Als je vind dat deze functie je op het lijf geschreven is neem dan kontakt met ons op. De profielschets lees je hier.

Lees verder...

Zondag 24 februari 2008 - Bruggenloop Rotterdam was weer een feest!

Vandaag heb ik met veel plezier de Bruggenloop, een run over 7 bruggen waaronder de Erasmus en van Brienenoordbrug, gelopen. Het was prima weer toen we om 11.02 uur met zo'n 3500 lopers aan deze 15 km begonnen. In een tijd van 1:15:35 was ik aan de finish en was daar best tevereden mee. Het bied een goede basis voor de verdere training voor de Marathon in april en de RopaRun in mei.

RRA was goed vertegenwoordigd. De leden van ons RoPaRun team gaven er de voorkeur aan de 30 km testloopbij ACV Energie in Barendrecht te lopen. Ik ga dat zondag in Oud Beijerland doen met de Rotterdam Running Ambassadors.

Ook was het leuk om onderweg een flink aantal dames van de Tempelrunners ter zien. Ik heb nog op ze gewacht bij de finish maar ik heb ze helaas niet gezien. Ze hebben vast een goede tijd gelopen.

bruggenloop

Foto: Sjors Ribeiro

Vrijdag 22 februari 2008 - WSV Poortugaal kan weer 30 jaar vooruit

Vandaag ondertekende voorzitter Mees Hazenleger van de Poortugaalse Watersportvereniging een overeenkomsts met het Natuur en Recreatieaschap IJsselmonde over het gebruik van de Poortugaalse haven. Hiermee is nu definitef de toekomst van de vereniging gegarandeerd. De aanloop naar deze oplossing is lang geweest, ruim 17 jaar.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het clubgebouw heb ik de vereniging van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en hun het beste voor de toerkomst gewenst.

vlag

Foto: Dick Roelse

Om het vertrouwen in de toekomst te onderstrepen introduceerde de vereniging een nieuwe vlag. Het groen werd ingewisseld voor geel!

Donderdag 21 februari 2008 - Poortugaal opgeschrikt door brandstichtingen

In de nacht van woensdag op donderdag 22 februari is de brandweer Albrandswaard vijf keer uitgerukt voor brandstichting in woningen in Poortugaal. Vandalen hebben brievenbussen met brandende kranten in brand gestoken. Naast materiële schade zijn er ook gewonden gevallen, die voor behandeling naar het ziekenhuis moesten. De politie is direct een groot buurtonderzoek gestart en heeft tevens aangegeven de komende tijd extra te surveilleren. Ook is de politie nog opzoek naar mogelijke getuigen, deze worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Albrandswaard op telefoonnummer 09008844.

brand

 Foto: Sjors Ribeiro

In mijn functie van Loco burgemeester , bezocht ik donderdag samen met de brandweercommandant de getroffen gezinnen.
Het is echt ongelofelijk, dat er mensen rondlopen die uit puur vandalisme tot zulke criminele daden in staat zijn. Het minste wat je als college dan kunt doen, is deze mensen een bezoekje brengen en het leed dat hun is aangedaan aanhoren. Je staat machteloos tegenover zoveel ellende en ik roep iedereen dan ook op om ogen en oren goed open te houden, zodat dit niet meer kan voorkomen, en als iemand iets verdachts heeft gezien of gehoord die bewuste nacht, vraag ik die mensen contact op te nemen met de politie, want dit is echt onacceptabel.

Zondag 10 februari 2008 - Albrandswaard Runners Roparun 2008 goed op schema

Dit weekend stond vrijwel geheel in het teken van de Roparun. Gistermiddag zijn we met een groot deel van ons team aanwezig geweest op de Roparun Team Info dag in Ahoy. Daar zijn we op inspirerende wijze bijgepraat over alle praktische zaken van dit evenement. Routewijzigingen en andere procedures dan in voorgaande jaren. Dit alles omdat er dit jaar het recordaantal van 258 teams aan de start zullen verschijnen.

Aankomst 28 km CAV Energie

Foto: Winni de Bruin

Maar ook de looptraining vergeten we niet. De afgelopen weken zijn al regelmatig trainingen gezamelijk afgewerkt. Vandaag stond een duurloop van 28 km op het programma. Het ging prima en wat was het fantastisch om met dit weer te mogen lopen.

Onderstaand de route die we hebben afgelegd met 2x  de Brienenoordbrug. Het was een feest!!

route

Donderdag 7 februari 2008 - Column De Schakel - Februari 2008

Ondernemers zijn mensen die heel kritisch naar hun omgeving kijken en goed geïnformeerd willen zijn over alles dat daar gebeurt. Je hebt dan ook met vrijwel alle facetten van de maatschappij te maken. Als een weg wordt afgesloten voor werkzaamheden, kan dit namelijk grote gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van je bedrijf. Tijdens een gesprek, dat ik had met een vertegenwoordiger van de Kamer van Koophandel, ondernemers uit Albrandswaard en ambtenaren, bleek dat er aan de communicatie richting ondernemers best wat schortte. Lees verder...

Donderdag 10 januari 2008 - Column De Schakel januari 2008

De kerstbomen zijn weer verbrand, de nieuwjaarsrecepties achter de rug dus met ingang van deze week in 2008 dan echt begonnen. De meesten van ons zijn het jaar begonnen met de gebruikelijke goede voornemens, een fenomeen dat mij een beetje verbaast. Is die datum van 1 januari dan zo speciaal om alleen dan goede voornemens te maken, je zou zeggen dat je dat iedere dag kunt doen.

Dat is dan meteen mijn voornemen, om elke dag van dit jaar te zien als het begin van de rest van mijn leven.

Lees verder...

Woensdag 9 januari 2008 - Contact met ondernemers Albrandswaard versterkt

Vanmiddag heb ik samen met relatiebeheerder Wybe Zijlstra van de Kamer van Koophandel het structurele overleg met de ondernemers in Albrandswaard weer opgestart. Onderwerp van gesprek was de benchmark ondernemersklimaat die vorig jaar voor de gemeente door TSS Nipo is opgesteld. De uitkomst hiervan is in september in de caroussel besproken. Op zich zijn de Albrandswaardse ondernemers redelijk tevreden over hun relatie met de gemeente.

Toch waren er ook een aantal zaken waarvan men vindt dat het beter kan. Met name informatie en communicatie in het algemeen maar over de Centrumplannen en het Landschapspark in het bijzonder wordt als onvoldoende ervaren.

Daar gaan we dus wat aan doen!. Afgesproken is dat op de website van de gemeente onder een duidelijk herkenbare kop "Ondernemersnieuws" alle informatie en college en raadsbesluiten zal worden opgenomen. Verder zal deze informatie ook per e-mail aan de ondernemersverenigingen worden aangeboden die dan voor verdere distributie zorg zullen dragen.

Ik doe mijn best om deze informatie al vanaf volgende week beschikbaar te hebben. Over 3 maanden evalueren we het resultaat en zal een ander speerpunt onder de loupe worden genomen.

Dit zal de parkeersituatie in Overhoeken I en II zijn. De informatie zal ook op deze weblog te vinden zijn.

 

Dinsdag 8 januari 2008 - ANBO Albrandswaard geeft nieuwjaarsreceptie

Vanmiddag was ons college aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van de ANBO in de Brinkhoeve in Poortugaal. Dit is ieder jaar weer een prima gelegenheid om veel mensen tegeliijk een voorspoedig nieuwjaar te wensen en om een praatje te maken. De speech van voorzitter Anja Latenstein hebben we helaas gemist maar zij heeft ongetwijfeld mooie woorden gesproken.

anbo

Het was een gezellige middag in de Brinkhoeve. Nu op naar de volgende receptie in Ahoy bij de Rabobank Rotterdam.